Събития за седмицата: 23-29 май

Събитията тази седмица са толкова пъстри, че се надяваме всеки градски агент да открие своето

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата (2)

Навън мирише на разцъфнал бъз, силна глъч се носи около парковете, а радостни феи обикалят из градския лабиринт. Събитията тази седмица са толкова пъстри, че се надяваме всеки градски агент да открие своето. Ще танцуваме в ритъма на любими песни от времето на Woodstock, ще си говорим за силата на словото, ще пием коктейли и ще гледаме филми, които да ни отведат в други времена. Уикендът запазваме за образователни събития, които да ни помогнат да се ориентираме в zero waste света и бизнеса, докато хапваме вкусна храна. Готов ли си?

ПРОГРАМА на младите КИНОмани | Young Cinema – A WEEK in the Resonance Cinema

Започваме с ударна доза кино, която цяла седмица ще ни представя света през погледа на млади киномани. В новата зала Резонанс на Дома на киното събират великолепна група младежи, на които предлагат възможността да избират от определен брой филми. Резултатът е програма, която заслужава вниманието ни. От понеделник до неделя в 19 ч. сме пред добре познатото кино, а програмата е следната:

23 май, понеделник – „МАНИФЕСТ“
24 май, вторник – „СЕСТРА“
25 май, сряда – „МАРТИН ИДЪН“
26 май, четвъртък – „ЖИРИ“
27 май, петък – „ВТОРОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ“
28 май, събота – „КАК СЕ НАУЧИХ ДА ЛЕТЯ“
29 май, неделя – „МЕДЕНА ЗЕМЯ“

СЛОВОПЛЕТ: Ръкопис във вектори

Отбелязваме 24 май в SOHO с едно събитие, което чакаме отдавна. Идеята за съвместния проект „СЛОВОПЛЕТ“ скита дълго из визуалните разкази на Емилиян, преди да намери своя пристан в неповторимия ръкописен почерк на Калин (Стопан) и да получи подкрепата на Fontfabric. Така се оформя финално и продължава мисията за разпространяване на българската дигитална кирилица. Пътешествието на един шрифт от мастило върху хартия до вектори на голям и малък екран вдъхновява Емилиян да направи късометражния филм „Словоплет“!А за да бъде цялото преживяване незабравимо, всеки ще може да отнесе къс от „Словоплет“ със себе си, а именно нов функциониращ шрифт от Fontfabric, базиран на ръкописа на Стопан.

After Work Social Club: Woodstock O’Clock

Go Guide After Work Social Club се превръща в машина на времето, която ни изпраща на един от най-емблематичните музикални фестивали в историята. Удсток гостува на Софийска земя на 25 май, когато в Once Upon A Time Biblioteka ще развеем знамето на мира и ще танцуваме под звуците на красиви класики. Приканваме те да отвориш гардероба на родителите си и да извадиш цветята, шарените поли, естествените материи и онези кръгли очила като на Ленън, защото за най-добре превъплътили се в пътуващи във времето хипита, ще има награди. Ако нямаш цветна корона пък, ще можеш да изработиш сам на събитието. Освен това сме ти приготвили огромно платно, върху което да изразиш любовта и надеждата си за чисти емоции.

Пуша Петров и Иван Мудов. Две лица

Съвместната изложба на Пуша Петров и Иван Мудов в галерия „Структура“ е покана към публиката да се разходи в пространството, за да открие историята на един обект – двустранна врата, видяна през два различни „обектива“. Всяка част на вратата е реставрирана поотделно от художниците и след това двете са изложени една до друга, за да дадат представа за подхода на авторите. Всяка страна на вратата има и свой собствен разказ, разказан в историите, написани от двама писатели. В случая с Пуша Петров, това е румънският писател Андрей Чераску, автор на научна фантастика, който очертава интимен сюжет за вратата въз основа на разговора си с художничката. Иван Мудов си сътрудничи с българския поет Стефан Иванов.

Zero Waste е Новото 20

Уикендът сме в Quartal Food Park за следващото издание на тази симбиоза от zero waste foodie базар, който ни дава възможност да се запознаем с интересни бизнеси, марки и щандове, работещи за един по-устойчив начин на живот. На 28 и 29 май, освен готини устойчиви бизнеси и техните продукти, ще имаме възможност да участваме в панелни дискусии, демонстрация на тема компостиране и да разгледаме интересна арт инсталация.

Виж това ново място в София: Tyler` s Bao

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *