7 човека за 7 любими неща през 2017-а: Божана Кацарова

Говорим си със седем от любимите ни градски агенти, за да обобщим последните им 365 дни в музика, филми, книги и разни други

0 коментара Сподели:

Zorrr

Има неща, които в края на годината някак придават блясък и завършеност на всичко, което ни се е случило. Това са онези есенции от злободневния ни живот, които обаче са толкова докосващи, че си ги мислиш, спомняш, препоръчваш и помниш поне още 12 месеца, ако не и до края на живота си. Таа… в този ред на мисли решихме да обобщим последните 365 дни на 7 човека с любимите им 7 най-обикновени неща. Все такива, които имат лексиконна популярност, но са някак винаги интересни за питане, а и за знаене…

На ред е Божана. Абсолютен разбивач на концепции, клишета и стереотипи в готвенето и в поведението на готвачите. От една страна, тя е party animal като нас, а от друга – човекът, който може да ни достави най-впечатляващото кулинарнo изживяване, при това в неподправена и семейна атмосфера.

Обичаме всичко, което излиза изпод ръцете ѝ, и крадем вдъхновение от лично нейното, което през тази година е плод на тези 7…

Песен

Песни много, за днес споделям един ултимативен фаворит, независимо от годината деня или часа за пускането й:

Хайде, ето ви и още една, ей така, да има:

Пускайте силно и на репииит!

Филм

Както песните, така и филмите, които си заслужават вниманието, са доста, но моят тотален фаворит си остава Nocturnal Animals. Том Форд е просто скандално добър! Книга: The complete life of Rama by Vanamali – леко лирично отклонение за всички фенове на йогата, ако прочетете тази книга, всъщност ще разберете, че една правилна практика е разказването на тази история с движения. Всеки ден тонът и настроението на разказвача са различни, но важно е посланието, което предаваме. Както и в живота, нали ?!

Човек

Моят човек за 2017 година е съвкупност от едни има-няма 30 човека. Моят уникален екип, хората, които направиха реалност телевизионното предаване “Новата балканска кухня”. Те са моят свят, двигателят, всяка моя идея. Благодаря ви!

Събитие

Няма нужда въобще да се обяснявам по този въпрос. Безапелационно това са поредицата от вечери, които стартирахме тази година. Фестивалът Ritual Gatherings и последното издание, което се състоя преди броени дни под наслов Backstage dinners. Но не е важно събитието, важни са хората, които вярват в идеята ни. Обичам ГИ!

Място

Мястото е без значение, ако там няма хора, които да обичаш! 2017 е навсякъде за мен!

Придобивка

Адски тривиално – това е новият ми матрак. Само тези, които страдат от хронично недоспиване, могат да разберат неописуемия кеф от заспиване в легло, от което не ти се става.

Виж от същата поредица всичко, от което се вдъхновява Краси Добрев!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *