Събития за седмицата: 11-17 април

Повеждаме те из градския лабиринт за една цветна седмица

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Тази седмица из градския лабиринт изникнаха толкова събития, че селекцията ни можеше да е още по-пълна и по-богата, като за разцъфнала пролетна поляна. И как не, след дъждовния уикенд, върнал ни през февруари, жънем богата реколта.

Започваме с един празник, който можем да посетим цяла седмица и продължаваме ден по ден!

CRAFT Rosé Fest

Започваме с едно събитие, което въобще не е за един ден. Цяла седмица в Craft ще можеш да се насладиш на селекция, приготвена от домакините ни и Мулен, които ще покажат едни от най-интересните розови вина от Франция. Между 11 и 17 април в пролетното издание на феста ще можем да опитаме над 10 различни френски розета – някои изцяло нови и непознати, а други – любими, но с нова реколта и визия. Както обикновено, дегустацията на вината може да се случва по всяко време от седмицата, като най-добре е да имате резервация. Цената на дегустационния пакет (10 вина с 50 мл от всяко) е 32 лв.

FIG. 2 | MY HEAD IS A PHOTODUMP | GROUP EXHIBITION

Във вторник се пренасяме в КО-ОП, където се открива груповата фотоизложба My Head Is a Photodump. Локацията се превръща в импровизиран „фотодъмп“ с творби, генерирани или вдъхновени от споделени изображения от общ „чатрум“, превърнал се във временно общо студио на артистите. В продължение на 1 месец участниците споделят визуални материали на това, което ги заобикаля, впечатлява и ангажира. С тази изложба целят да пресъздадат до някаква степен и по съвременен, дигитален начин усещането за споделено авторство и колективна мисъл. Резултатът ни кара да се замислим за това, какво е авторство, какви са неговите граници и може ли и кога то става споделено. Експерименталният формат ще представи труда като импровизиран и отворен анализ на пресечните точки на една група хора в един особен момент, разглеждайки как информацията пътува из различните медии, които ни заобикалят.

Един човек – ДЕМОНТАЖ

Последното събитие в живота на един човек в повечето случаи е смъртта. В живота на този, извисяващ се близо две години на мястото на Мавзолея, е демонтажът. Инсталацията, в която се оглеждаме 20 месеца, ще бъде премахната този уикенд. В петък ще има финисаж с музика на живо, бар, шеги и закачки, а в неделя металната конструкция ще бъде транспортирана. Помахваме му за довиждане и очакваме следващото допълнение в градския пейзаж.

Paradise Lost live at Mixtape 5

„Човек може да се наслаждава на музиката в практически всякаква среда и се надяваме новият ни албум да ви донесе повече светлина в мрака на тези несигурни времена! Благодарим за постоянната ви подкрепа през всичките тези години. Нямаме търпение да се видим и на концерт…“ – споделя вокалистът на групата. Британските готик музиканти не идват за първи път у нас, но винаги правят шоу, което се запомня поне до следващия път. Преди тях на сцената излизат Heptagram – талантливите български момчета, които трябва да чуеш на живо!

10 YEARS BOOGIEON RADIO ANNIVERSARY

Знаем, че Paradise Lost не са за всеки, а и музикалният край на седмицата е почти задължителен – някак поставя тон за уикенда, както други събития не успяват. На 4 локации в 4 града ще се проведат 4 събития, за да почетем RAMSEY HERCULES и неговото радио, неговата сбъдната мечта, което празнува десетилетие ефир на 16.04. Партито в K.E.В.А. ще стартира в градината от 17 часa с BOOGIEDOG-а на Jun Yoshida и BOOGIEON RADIO, после завзема първия етаж, където зад пулта ще се включат: dj Ilko, Ivo Stoyadinov Charlie, Marten, Desy, Ihou, Oto,Artone,Rawland, Ivaylo ‘Fozzie’ Stanchev и други любими имена.

На горния рафт: базар за бижута и аксесоари

Пролетното издание на този фестивал е едно от събитията, които чакаме с нетърпение. Ако си почитател на ръчно изработените бижута, искаш да подкрепиш талантливи български дизайнери, търсиш с какво да обогатиш гардероба си – хвани приятелка, сестра, майка, а защо не и домашен любимец и си запази датите 16 и 17 април за една великолепна разходка в градината зад Народната библиотека. В събитието има списък с авторите и информация за всеки от тях, за да имаш възможност да отидеш подготвен.

„Кърт Вонегът: Неподвластен на времето“ и мислите след финалните надписи

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *