Пролетно равноденствиe – трикове и магийки за щастие

Пролетното равноденствие настъпи на 20 март, а ние сме ти приготвили наръчник за щастие точно за това време в годината.

0 коментара Сподели:

На 20 март в 23:24 българско време настъпи пролетното равноденствие. Един от най-любимите ни и магични моменти в годината. Денят стана равен на нощта, а от днес неговата продължителност ще бъде по-дълга.

Смята се, че от този момент идва краят на сланите и започва затоплянето на Земята, а с това и природата се събужда за нов живот.

И понеже сме си градски създания, но и влюбени в природата ентусиасти, решихме да ти спретнем малък списък какво можеш да направиш, за да разчистиш и заредиш себе си, дома си и личния си енергиен балон за идващите топли дни. Още нашите предци са го измислили, а ние само допълваме с някои съвременни трикчета, защото всяка пролет се нуждае от мъничко магия, ти също. Чети смело!

Старото трябва да си отиде сега

Природата се събужда, растенията премахват старите си обвивки и разцъфтяват в чудни цветове, а ти трябва да се разделиш с всичко старо. Сега е точния момент – пролетното равноденствие е ден на обновлението. Датата, когато настъпва астрономическата пролет и животът започва нов жизнен цикъл. Почисти дома си, разчисти основно гардероба, дари всички стари и ненужни дрехи, отърви се от предмети, които вече не са ти нужни.

Когато подреждаме отвън, се подрежда и отвътре.

Тук обаче идва ключовият момент – след дома почисти и съзнанието. Този ден е чудесен за молитва, медитация и прочистване на ума. Кажи „чао“ на всички стари връзки, токсични отношения, призраци от миналото и надежди, че нещо старо ще се върне. Ако трябва да дойде, то ще дойде, ако не е дошло – поеми смело напред. Пролетта заслужава ново начало и чистота и на дома, и на ума, и на тялото.

Прости и продължи

След като си почистил всичко материално и духовно, идва и едно от най-трудните, но съществени неща – прошката. Без прошка, без освобождаване от усещането на обида, гняв и свързаност няма път напред. Никой нищо не ви дължи и вие не дължите нищо на никого. Осъзнайте това, освободете другите и себе си от очаквания и негативни емоции и просто продължете напред. Когато прощаваме, ние лекуваме себе си, а лекотата, която ще дойде е осезаема. Обещаваме!

Искай и ще получиш

Супер е да посрещнем новия жизнен цикъл със смели мечти и силни желания. Времето е чудесно да седнеш и да помислиш какво действително желаеш. Какво ще те направи щастлив, докъде искаш да те заведе пътят ти. Когато го решиш – напиши желанията си и най-смелите си мечти на лист и си пожелай да бъдат.

Може и да визуализираш най-щастливите моменти, които би имал, ако желанията се осъществят, и да ги заложиш в съзнанието си.

Когато направиш това, цялото ти същество ще се стреми към тях и рано или късно те ще се осъществят. Най-важното тук е да вярваш, че можеш и заслужаваш.

Тялото – храм наш

След като си изчистил старото, заложил си новото и си свършил цялата си „духовна работа“, е време да се съсредоточиш върху живеенето тук и сега и най-вече върху негово величество тялото. То има нужда от особено интензивна грижа през пролетта и те съветваме да му я дадеш.

Започни по-активно движение, избери лека, здравословна храна и подходящите витамини и добавки за теб.

През преходните сезони трябва да подпомогнем организма с допълнителен прием на полезни съставки, защото той се нуждае от тях именно сега.

Не пренебрегвай  и енергизиращите масажи, които да раздвижат кръвта, лимфата и всички системи в организма, а след това се наслаждавай на новото ти пролетно аз, което постигна съвсем сам. Така се прави!

Ако искаш да започнеш пролетта с нещо яко – виж Събития за седмицата: 21-27 март

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *