8 антискука събития през януари

За да ни върви разнообразно 2018-а, ето и месечната ни селекция събития за първия месец от годината!

0 коментара Сподели:

Макар и студен, януари е особено наситен откъм събития. Приветства ни в новата година и ни напомня за традициите, които грижливо пазим от векове. Запознава ни с младите талантливи, родни творци, грижи се зимните ни моменти да са винаги сладки и обръща специално внимание на вечерите, които със сигурност не искаме да бъдат тихи.     


Арт старт: Млади художници, които да следим през 2018

Второто издание на изложбата „Арт Старт“ ще се фокусира върху младите художници, които да следим през 2018. Ще бъде в две части – както в Гьоте-институт България, така и в галерия Credo Bonum. Можеш да видиш живопис, рисунки, скулптура, инсталации, фотография и обекти – а целта е да се обхванат най-много  сфери на съвременното изкуство.

Кога: 13 януари, събота
Къде: Гьоте-институт България, Credo Bonum
Вход: свободен


Камино де Сантяго

Филмът е посветен на знаменитият път, водещ до мощите на Свети Яков в Сантяго де Компостела. Свързал пътищата на много човешки съдби и отговорил на въпросите на много търсения. Час преди прожекцията пък ще се състои и представяне на  книгата "Камино: Пътят на завръщането" на Тихомир Иванов.

Кога: 14 януари, неделя, 17 и 18:55 часа
Къде: Дом на киното
Вход: 8 лв. / 6 лв. за учащи и пенсионери

СОЛ – фотографска изложба на Петър Недялков

Документалният фотографски проект СОЛ представя работния процес на малка група индийски работници в една от последните частни солници в най-индустриалния град на Индия – Мумбай.  Един черно-бял поглед към цветната Индия, която сме свикнали да гледаме, за да видим това, което обичайно пропускаме.

Кога: 15 януари
Къде: Галерия SYNTHESIS
Вход: свободен

Ostava Acoustic Live

Предлагаме ти да „откриеш“ акустичните си преживявания за годината с концерта на Остава формат трио: Свилен Ноев – вокал и акустична китара, Георги Георгиев – китара и вокал, Даниел Петров – дръм пад и перкусии. Истинско удоволствие в сряда вечер.

Кога: 17 януари, 21 часа
Къде: KICK’s
Вход: 12 лв.

Google Talks About How To Master The Digital Marketing World

Екипът на Google идва на наша територия. Ще споделят с нас съвети, които да ни помогнат в развитието и разширяването на бизнеса ни на висококонкурентния терен на дигиталния свят през 2018 година. Местата са ограничени, затова побързай да запазиш своето!

Кога: 18, 19 януари
Къде: Puzl Coworking
Вход: предварителна регистрация

Изложба на шоколада

На вниманието на всички любители на изкуството и шоколада тези две любими наши страсти ще се комбинират, за да пресъздадат шоколадови копия на класически произведения на изкуството – от Венера Милоска до древна римлянка. Майсторите сладкари са се постарали, а ти можеш да си направиш снимка за спомен с някое от творенията им.

Кога:от 18 до 24 януари
Къде: Bulgaria Mall
Вход: свободен

19 years HMSU – Класика! / Inter Expo Center

През януари празнуваме и рождения ден на HMSU, тази година деветнадесетия. Разтърсващият  списък от международни артисти, които да очароват всички любители на баса, е подбран и от самите тях.  Очакваме ги с нетърпение в една от най-големите зали на Интер Експо Център, с масивна звукова и осветителна система и 3D mapping.

Кога: 20 януари
Къде: Интер Експо Център
Вход: от 15 до 30 лв., а в деня на събитието 35 лв.

Сурва 2018/Surva 2018

Традиционно за януари можеш да станеш  част от международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник. В надпреварата участват около 6000 души, организирани в около 100 маскарадни групи от всички етнографски райони на България. Не пропускай да се докоснеш до емоцията и магията на народните игри и обичаите с маска.

Кога: от 26 до 28 януари
Къде: град Перник
Вход: свободен

Ето още 5 събития за продуктивен старт на годината.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *