Лаптопът, който вземаме навсякъде, където ни потрябва

IdeaPad 5 Pro от Lenovo е за онези, които работят и тук, и там

0 коментара Сподели:
Lenovo IdeaPad 5i Pro

Да си вземеш лаптоп, който да върши мощна работа, или да си вземеш лаптоп, който да бъде удобен за използване? В света на работата от кафенета, коуъркинг пространства и всякакви хъбове изборът на работно устройство може да прозвучи като дилемата да бъдеш или да не бъдеш. Именно в един такъв работен ден, в който задачите ни отведоха от офиса, през няколко срещи, до любимото място за кафе, изпробвахме Lenovo IdeaPad 5 Pro.

IdeaPad 5 Pro е лаптопът, който вземаме със себе си навсякъде където ни потрябва.

Особено удобен именно за онези, които препускат от едно работно място на второ, лаптопът ни зарадва първо с функцията за отключване без докосване и самостоятелно заключване в минутата, в която си далече от него. Удобно във всички онези ситуации, в които ставаш уж набързо от бюрото, но се забавяш повече от предвиденото, функцията Windows Hello е нещо, което не сме мислили, че ще оценим толкова високо, докато не изпробвахме (а уж винаги сме знаели, че малките неща правят от голямата картина шедьовър…).

Говорейки за малките неща – IdeaPad 5 Pro се отваря само с една ръка,

a прецизната клавиатура, проектирана за тактилни натискания на клавишите, превръща работата с машината в истинско удоволствие.

Тази характеристика може и да не направи впечатление на някого, който използва компютъра по-скоро за гледане на филми и наваксване с любимия сериал, но веднага изпъква на преден план, ако си човек, чийто работен ден преминава основно пред екрана. В професията на редактора, в която се подвизава и пишещият този текст, условията за боравене с клавиатурата са от първостепенно значение за изпълнение на работните задължения. И не само – в дългосрочен план прекарването на 7–8 часа пред лаптопа, повечето от които в писане на текст, може да доведе до дискомфорт в китките и дланите,

ето защо удобството при боравене с клавиатурата ни е от изключително значение.

Със сигурност това, което прави впечатление още с първите минути използване, е екранът. В описанието на лаптопа четем, че „IdeaPad 5 Pro Gen 6 (16″ Intel) разполага с масивен 16:10 2.5K QHD 350-нитов дисплей“, и дори цифрите да не ни говорят много, от самото използване на устройството се убеждаваме, че дисплеят може да бъде достатъчно ярък, така че да го използваме дори и при ярка слънчева светлина (намигване към всички, които през лятото възнамеряват да работят от плажа).

Едно от любимите ни неща в този лаптоп обаче е дизайнът. Минималистичен, с изчистени линии и логото на Lenovo стилно загатнато върху капака, IdeaPad 5 е компютър, който да извадиш на масата, без значение дали си на бизнес среща, или просто си се сгушил да твориш в уютно кафене. Конструкцията е стабилна, а материалите, използвани за изработката, обещават безпроблемно ползване не само в близкото бъдеще.

Не покоряваме планината, а самите себе си

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *