Ивайло Цанков ни разказва за тениса, страстта към спорта и добрата почивка

0 коментара Сподели:
Ивайло Цанков

В първите дни на свобода и свеж въздух, когато пролетта срамежливо наднича зад рамото на снежните месеци, спортовете на открито ни обещават нещо, което много ни липсваше последните месеци. А сега си представи съчетание на спа почивка, ваканция и тенис турнир в едно! Не за пръв път ти говорим за Weekend Tour, но за пръв път говорим с човека от другата страна на тази инициатива.

Те са хора, които обичат тениса. Обичат и почивките. И понеже обичат тениса и почивките, организират възможности за почивка за също толкова запалени почитатели на тениса, в която освен тенис, предлагат вълнуващи почивки, които да задоволят изискванията на всеки.

Ивайло Цанков е организатор, и след 10 години в бранша смело можем да кажем, че е един от основоположниците на тенис културата у нас.

Щастливи сме от възможността да разговаряме с него, а ако си любопитен да научиш повече за дейността им, скрол надолу. Ще научиш какво се крие зад идеята на Weekend Tour, какво можем да очакваме тази година, както и дали събитията, оранизирани от веригата, са подходящи за теб.

Разкажете ни малко за идеята зад Weekend Tour.

Идеята за Weekend Tour, да даде възможност на запалените по тениса, освен да играят любимата игра с различни опоненти, но и да откриват и посещават най-добрите туристически тенис дестинации заедно с любимите си хора. Така, освен че участниците имат уникалната възможност да се докоснат до състезателния тенис, съчетават любимата игра с почивка за цялото семейство, което на практика повишава интереса на всички членове на семейството едновременно към спорт и туризъм.

За кого са подходящи събитията ви?

Турнирите на Weekend Tour нямат нищо общо с представата за класически, любителски тенис турнир. С годините тенис турнирите се ориентираха към удобството на цялото семейство и неслучайно подбираме внимателно нашите домакини.

Дали ще бъдат на море или в планина със страхотен СПА център, нашите домакини има какво да предложат на всеки член от семейството.

Определено интересът се засилва, като с всяко събитие идват нови и нови участници.

В основата на всяко събитие е любовта към тениса, но казвате, че уменията с тенис ракета не са задължителни. С какви допълнителни активности може да се включат посетителите?

На първо място хората идват да се забавляват и да отпочинат от напрегнатото ежедневие, особено в тези времена. Уменията с тенис ракета далеч не са задължителни. Weekend Tour е верига за цялото семейство, а организираните допълнителни активности със сигурност ще се харесат от всички. Дегустация на вина, йога практики, рисуване с вино, разходки с екскурзовод – това са само част от изненадите, които очакват участниците на турнирите.

Има само още няколко дни до началото на новия сезон, който започва с турнир в Сандански. Как тече подготовката?

Наскоро пуснахме нашия нов сайт, по който работихме, за да го направим по-добър, по-удобен и с по-лесна форма за регистрация. Резултатът е: елегантен и модерен дизайн, интуитивно позициониране на новостите и ясен поглед върху бъдещите събития. Записването за първите събития вече започна, а местата са ограничени.

Какво да очакваме от вас тази година? Календарът ви е изпъстрен с вълнуващи възможности.

И тази година сме подбрали внимателно всяка наша дестинация, като се стремим да задоволим не само тенис изискванията, но и тези за вълнуваща и приятна почивка.

Календарът за 2022 включва 12 събития между март и ноември.

Началото ще бъде дадено още през март с турнир в Сандански където домакин ще бъде „Интерхотел Сандански“. През април е ред на една от обичаните дестинации – Гоце Делчев приема Uva Nestum Open I. С наближаване на лятото Weekend Tour ще се насочи и към морето за забавления в Кранево, Созопол и Каваци. Хисаря също ще приеме един от летните турнири във веригата.

Участниците имат гарантирани мачове чрез схеми за мъже и жени на сингъл, двойки и смесени двойки. Децата също не са пропуснати – за тях ще има открити тренировки.

През тази година Weekend Tour включва в календара си и три по-дълги събития, в които освен турнир ще има и тенис лагер за допълнително усъвършенстване на способностите.

Кои са локациите, за които нямате търпение през 2022?

Всички! Безспорно кулминацията на сезона ще бъде турнирът в академията на Рафа Надал в Халкидики между 26 и 30 септември. Освен великолепните кортове в тенис комплекса на 21-кратния шампион от Големия шлем участниците ще се насладят на престой в петзвездния хотел Sani Beach в Халкидики.

За десетте години, в които организирате турнири, Weekend Tour се утвърди като семейна верига. Увеличава ли се интересът към този тип почивки?

Определено интересът се засилва, като с всяко следващо събитие идват нови и нови участници, което ни кара да продължаваме да предоставяме качествен продукт. 

Тенис събитията се радват на интерес от хората, предпочели да прекарат активно почивката си с любимата си игра. Веднъж дошли, любителите на играта задължително включват някоя от дестинациите, на които гостуваме, за семейната си почивка.

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *