Предимствата да имаш рожден ден през зимата

Няколко топли възможности за незабравим рожден ден

0 коментара Сподели:

ОК, през зимата не ни е много до празненства, особено през януари. Навън е кучи студ, цялото ни същество е замръзнало, а задачите, които трябва да свършим, изведнъж са станали толкова много, че последното, за което мислим, е рожденият ни ден. Направо е непонятно как горките ни майки са имали смелостта да ни родят в такова време. Но това не пита. Дори да ни се иска само да се скрием под завивките, рожденият ден е веднъж в годината и не е зле да го прекараме весело. Освен това цял живот ли ще се крием и измисляме оправдания, за да не го празнуваме? Датата никога няма да се измести с няколко месеца напред, когато е топло и приятно. Ето няколко възможности за чудесен рожден ден през зимата:

1. На първо място всичките ти приятели са наоколо. Винаги можеш да им се обадиш в последния момент, за да хапнете в най-близкия ресторант и да се посмеете дори само с бургер и кола. Вярно, всички са заети този месец, но за едно непланирано и семпло празненство винаги ще се намери време. Кога иначе можем да съберем всичките си приятели заедно? През лятото всеки е нанякъде – море, планина, чужбина… В училище и в университета смятах за много нещастни колегите със зодия Лъв или Рак, които така и не успяха да почерпят с кутия бонбони, защото рожденият им ден беше във ваканция.

Така че, когато си роден през зимата, имаш възможността не само да почерпиш, но и да се обградиш с приятелите си без оправдания.

2. Задължително получаваш от онези големи и топли пуловери, които радват окото и топлят тялото и душата. Да, от нов пуловер винаги има нужда и приятелите ти го знаят. А страхотното разнообразие от щампи, плетки и разцветки дава възможност всяка година да си с нещо ново, топло и модерно. Така че не се притеснявай, покани приятелите си и те ще те изненадат така, както през лятото не могат.

3. Дори и да не си на кеф, снежният бой винаги оправя настроението. През лятото не могат да те направят "бяла мечка", нито да си спретнете турнир със снежни топки. Дори и да се чувстваш стар за тези неща, повярвай ми, това носи невероятно настроение и връща желанието за живот. Децата никога не се притесняват от студа и са щастливи, когато играят навън, макар да се прибират със зачервени носове и магарешка кашлица. Позволи на детето в теб да живее по-дълго.

4. Можеш да заведеш приятели да покарате ски или просто да се разходите в най-близката гора и да вдъхнете аромата на снега, боровите дървета и свободата. Да гледате София отдалеч и да си мислите: колко е хубаво да си извън нея. Защото няма как да разбереш какво имаш в живота, който водиш, ако не излезеш за малко от него. Тогава се връщаш зареден с нови сили, усетил живителната сила на природата. Макар и уморен от ходене и зашеметяващи горски пейзажи, ти си нов, свеж и готов да се впуснеш в работа.

5. Няма по-добър момент за спа процедури от зимата. Когато ни е писнало от студа и не намираме начин да се стоплим, ден в джакузито, отпускащи масажи и плуване в минерални бани винаги са добър начин да се поглезиш и да си възвърнеш духа и енергията на тялото. През лятото си имаме море, а през зимата не.

А тялото се нуждае от хидратация и нежно погалване, което спа процедурите предлагат, и то с отстъпка.

6. Да отидеш на кино с приятели. Банално, но точно навреме. Да си кажем, ще отидем ли на кино, когато навън е топло, въздухът е лек и свеж, а на нас ни се живее в движение? Киното е чудесен вариант през зимата, когато не можем да си позволим да сме дълго време навън. Ако не ти се правят големи празненства, а искаш да прекараш рождения си ден само с най-близките, разгледай програмата на кината – може би онова, от което имаш нужда, е точно там, в големия екран.

7. Дори и да се очертава самотно прекарване на рождение ден, винаги можеш просто да вземеш книга и да потънеш в някоя романтична драма, докато пиеш горещ шоколад, и да не те е яд, че си затворен вкъщи, защото слънцето е толкова оскъдно вън, че изкуствената светлина изглежда по-добър вариант.

Зимата може да ни нервира понякога, но ние, българите, сме щастливци, че имаме четири сезона, а дори най-мрачният от тях предлага чудесни възможности за щастливи изживявания. Радвай се, че си роден тъкмо през зимата.

Много щастие за зимен рожден ден може да намериш на някое от тези изкушаващи басейни в сърцето на зимата.

Тагове: Ирен Петрова
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *