Ново място в София: ресторантът без готвачи

Първият по рода си вендинг ресторант отваря врати в столицата

0 коментара Сподели:

Вече е второто десетилетие на XXI век и въпреки че нямаме летящи коли, а роботите засега не са превзели света, със сигурност технологиите са доста напреднали.

Все повече се приближаваме до това някои аспекти от живота ни да станат напълно автоматични.

От касите в супермаркетите до плащането на сметки, наеми и интернет – вече можем да правим всичко сами и от разстояние, без да е нужно да ангажираме никого. Автоматизирането на тези процеси не само осигурява удобство, а и повече сигурност в тези смутни пандемични времена.

Едно е ясно – бавно, но сигурно навлизаме в бъдещето. Няма да мине много време, преди такситата да пътуват без шофьор, доставките да пристигат с дронове, питиетата в баровете да се забъркват сами, а операциите да се извършват от нанороботи.

Дотогава се насочваме към булевард Васил Левски 59 или улица Академик Борис Стефанов 15, където ни очаква футуристично кулинарно преживяване.

За пръв път в София отваря врати италиански ресторант без готвачи. Ястията излизат от вендинг машините на Vending Chef директно сготвени или замразени за приготвяне у дома. Не само че процесът е лесен и удобен, но и заведенията са изцяло на самообслужване и работят денонощно 7 дни в седмицата. Ако ти се прияде лазаня в 12 през нощта, вече знаеш откъде можеш да си я набавиш. Продуктите в автоматите са осигурени от водещите хранителни италиански марки Barilla и Dr. Shär и не съдържат никакви изкуствени оцветители и овкусители.

Освен че можеш да избираш между богат асортимент от най-популярните видове паста и ризото (сред които не липсват и вегетариански опции), Vending Chef разполага и с първата в България кафе машина от CostaCosta Express. За секунди в ръката си държиш димяща чаша, съответстваща на настроението ти – с различни вкусове, аромати и сила на кафето.

Тъкмо ако си от хората, които не са особено общителни, преди да си влеят сутрешната доза кофеин, няма да ти се налага да поръчваш на глас.

Плащането става само с карта или електронно устройство, за да е пълна футуристичната картинка.

Трябват ли ти още доказателства, че живеем в научнофантастичен филм? Поне сме сигурни, че сюжетът ще бъде вкусен.

За още апетитни вдъхновения, виж седемте най-добри ресторанти в света за годината.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *