В София през уикенда: 27 – 28 януари

Баница или суши, това е въпросът

0 коментара Сподели:

В уикенда на кулинарните класове в петък се учим да правим суши, в събота баница, а в неделя похапваме по рецепти от “9 зайци”. Ако това не преизпълва бройката на дневните ти калории, можеш да се отбиеш на барселонски брънч.

SUSHI CLASS
ПЕТЪК, 19.30 – 21.30 @ AMUSE BOUCHE

Да приготвяш суши у дома е приятно и социално занимание, нужно ти е единствено да знаеш няколко основни похвата и оттам нататък – можеш да се развихриш. В кулинарното училище Amuse Bouche за нула време (2 часа и половина) ще те научат да правиш най-популярните разновидности на маки. Иначе сушито придобива популярност още през 60-те години на миналия век, когато японски емигранти го пренасят в Съединените щати. Не след дълго в Калифорния се ражда най-популярното маки суши – california roll. Класът е с предварително записване, а похапването обилно. 

АВТОРСКА БАНИЦА
СЪБОТА, 15.00 – 17.00 ЧАСА @ ХЛЕБНАТА КЪЩА

Да приготвиш баница, ама не с готови кори, а със собственоръчно точени, не е лесна работа. Да я направиш така, както са я правили бабите ни – съвсем. В Хлебната къща тази събота ще те чака Бистра Минова, с която ще месиш, ще точиш, ще поръсваш и завиваш, докато не изучиш всички стъпки до добрата баница. Освен традиционните сирене и извара в класа ще почерпиш още идеи по отношение на плънката. Ние ще се включим, защото друго си е да можеш да се похвалиш, че правиш перфектната баница.

BARCELONA BRUNCH
НЕДЕЛЯ, 11.00 – 17.00 ЧАСА @ SPAGHETTI KITCHEN AND BAR

В Spaghetti Kitchen продължават да са особено изобретателни по отношение неделния си брънч и този уикенд правят заемки от барселонската кухня. Привлякоха ни с чийзкейк с текила (ммммда), но със сигурност ще отдадем дължимото и на микса от тапаси (съвсем по испански), тортилата, такосите и ще полеем обилно вкусотиите с иберийски сосчета.

INFLUENCER TALK WITH ANTOINETTE PEPE
НЕДЕЛЯ, 15.30 – 17.30 @ ONE GALLERY

Гореща тема както за маркетолозите, така и за всички, които искат да генерират приход от съдържанието, което генерират. Та ако искаш да бъдеш инфлуенсър, Antoinette Pepe има какво да ти сподели по отношение това, което трябва да предприемеш. Ако пък се занимаваш с развитие на брандове и инфлуенсър маркетинг, в срещата с нея също ще намериш полезност. Какво е да бъдеш инфлуенсър? Как да разпознаем изкуствено генерираните последователи от реалните? Защо брандовете използват инфлуенсър маркетинг, за да се рекламират? Това са част от въпросите, на които гостът на Influencer.bg ще отговори с примери от своя опит в блогването и работата с брандове.

ЛИТЕРАТУРА, ХРАНА, КАЛИГРАФИЯ
НЕДЕЛЯ, 12.00 – 15.00 ЧАСА @ SOUL KITCHEN

Четиристепенен обяд с ястия по леки рецепти от книгата “9 зайци”, заедно с авторката Виргиния Захариева. Тя израства в градината на дядо си, където развива отношение към домашно отгледаната храната и по-специално зеленчуците, което по-късно довежда до това ястията от тях да имат специално място както в реалността ѝ, така и в нейния фикционален свят. Освен писател Виргиния е и психотерапевт, което добавя още един пласт и вдига очакванията ни за този обяд като преживяване. Предварителното записване е задължително.

И докато сме на темата, гласувай за любимите си барове и ресторанти, за да спечелиш страхотни награди.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *