За доброто отвъд необятния свят на видеоигрите

#гуудгейм – за подкрепата на общественозначими каузи

0 коментара Сподели:

Знаеш ли, че според данните на Statista за 2021 година всеки трети човек играе видеоигри активно? Това значи, че почти всички трябва да са наясно със значението на термина Good Game (или GG) – фраза, която живее в съзнанието и речника на всеки човек с афинитет към видеоигри. Поздрав след края на всеки турнир, а извън виртуалния свят и за свършената работа.

GG символизира спортсменството и добрия дух на гейминг културата и изразява уважение към съотборниците и респект към съперниците.

Днес казваме Good Game на TDB Play – компания, която се фокусира върху видеоигри, електронни спортове и дигитално съдържание. Тя и в частност съоснователят Мартин Кадинов стоят зад движението #гудгейм, което има за цел да обедини хората и организациите с афинитет към видеоигрите,

в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

И тъй като игрите са едно от първите неща, които ни дават познание за заобикалящия ни свят, чрез тях откриваме нови светове, учим и се впускаме в безкрайни приключения, пъзелът се нарежда.

Първият им проект ще разкаже историите на 12 изявени личности, в чийто живот игрите имат активна роля.

Той представя историите на успешни хора, за да започне диалог по отношение на гейминга като културен феномен. Диалозите водят изявени български журналисти, а първата среща от поредицата е с Владимир Николов – един от най-добрите професионални волейболисти в света, баща на 4 деца и голям почитател на видеоигрите.

Каузите, които са се нагърбили да подкрепят, са свързани с достъпа до знание и възможностите за по-добро образование в България. Стартират с кампания за prepodavame.bg, проект на „Заедно в час“. От 2010 насам вторите работят за предоставянето на достъп до качествено образование за всяко дете. Prepodavame.bg разпространява добрите практики в съвременното образование на национално ниво с цел развиване и надграждане капацитета на хиляди български учители.

И ей така виждаме как през декември наистина се случват прекрасни неща.

На 19-и, когато беше последното издание на Българския гейминг маратон, каузата беше представена и подкрепена от участници, организатори и спонсори. Информация за общо набраната сума от дарения ще се споделя периодично до края на януари 2022 г., когато е краят на съвместната фондонабирателна кампания. #гуудгейм, TDB Play, за подкрепата на обществено значими каузи. Ако искате да подкрепите каузата на #гудгейм, може да посетите сайта на инициативата.

2021: една като цяло нелоша година

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *