Обедните менюта на софийските ресторанти

Lunch me like you do

0 коментара Сподели:

Tе са нашето спасение по време на дълъг ден в офиса или вършене на безброй задачи в града, избираме ги и за бизнес среща или гурме разпускане с приятели. Предпочитаме ги през всички сезони и категорично разбиваме мита, че са скучни или еднообразни. Скъпи приятелю – обедните менюта могат да бъдат истински шедьоври, стига да знаеш къде да ги потърсиш.

Гарантираме за свежите и оригинални рецепти и само на теб показваме нашите любимци.

Готов ли си?

JJ Murphy’s

Ирландската кухня и традиционните предложения на JJ Murphy‘s са част от задължителните неща за хапване и пийване в София. Мястото се слави като спот за разпускане и студени бири на фона на последните спортни събития. На обяд обаче ирландският пъб предлага различни традиционни ястия като картофена крем супа или пиле с грах, с които да задоволиш апетита си и да презаредиш за остатъка от деня.

ул. „Кърниградска“ 6
02 9802870

Mamma Mia

Сърцето на София има какво да предложи, особено когато дойде време за обяд. Mamma Mia е място с история от над 25 години с напълно оправдано реноме за истински добра кухня. Отбий се за обедни интернационални ястия, като мароканска доматена супа с нахут, селъри и варено яйце или енчелада със зеленчуци и гуакамоле. Не е за изпускане и свинското роле с манатарки и пюре от коренополодни. Лесно е да се довериш на ресторант с четвърт век история.

ул. „Цар Иван Шишман“ 39
088 420 7036

Остерия Pastoccino

Сгрей душата в Остерия Pastoccino, където освен сезонни вкусотии те очаква и лек и питателен обяд. В дневното им меню ще откриеш огромно разнообразие и прясна паста и ризото във вариации, които ще те изненадат. Предложенията им са вълнуващо попълнение в софийската палитра от вкусове, а пицата със специално брашно и квас гарантира най-автентичния италиански вкус. Хапни на място или си поръчай през любимата ти платформа за доставка.

ул. „Сан Стефано“ 27 Б
(вход откъм ул. „Шейново“)
088 718 1856

Фабрика Дъга

Добре познатата ни Фабрика Дъга продължава да спазва линията на здравословното хранене, когато става дума за обяд. Всеки ден там ни приготвят различни топли супи, изкушаващо вегетарианско, месно или рибно ястие. Ако пък решиш, че ти се хапва нещо свежо, опитай салатите, няма да сгрешиш. Добрата новина е, че отново правят доставки почти в цяла София. Поръчай онлайн на www.fabrikadaga.bg или на телефон 0888 515 388.

ул. „Веслец“ 10,
02 444 0556
ул. „Шейново“ 13 Б
088 510 0174

LaVino

През октомври ти представихме очарователното ново заведение LaVino, което днес влиза в селекцията ни за обяд с пълна сила. Всеки делничен ден в периметъра на ул. „Цар Асен“ ще те нагостят с топли супи, свежи салати, разнообразие от основни и поне два изкушаващи десерта. Разбира се, не отсъстват чашите подбрано вино, наливните бири и… лютите чушлета. Запретваме ръкави за телешкия бургер и те чакаме тук!

ул. „Цар Асен“ 49
087 831 0430

Ракета ракия бар

Обичаме да идваме в тази своеобразна машина на времето, където ведрият екипаж всеки път ни угажда със специални сортове ракия, яка атмосфера и всякакви вкусотии. Нo! Днес сме тук, за да си поговорим за дневното им а.к.а Ракетно меню, което е не по-малко вкусно, запомнящо се и засищащо. Супите, салатите и класическите основни угаждат на гастро въжделенията на всеки гладен. Ако имаш лошия късмет да не работиш наблизо, може да си поръчаш и по телефона.

ул. „Янко Сакъзов“ 17
02 444 6111

Noah +359

Уютната обстановка и добрата кухня на ресторант Noah +359 носи удовлетворението, от което се нуждаем в есенните дни. Ястията от подбраното сезонно меню са подправени от ценностите и етиката на ресторанта, а именно – локални и висококачествени продукти, повечето от които от местни бутикови ферми. Освен регулярните и сезонни предложения всеки делничен ден може да се докоснеш до пословичното разнообразие на дневното им меню и да опиташ много традиционни ястия със свежи продукти. Хрупкавите картофени кюфтета със сос Тартар са едно от нещата, които често ни се дояждат около 12:00 часа, и тук са се сетили за тази подробност. Продължаваме да те изкушаваме с топла зеленчукова супа с чипс от черен ориз, чийто цвят ни омагьосва с топлите си нюанси. За десерт – удивителното им домашно тирамису, което със сигурност ще те накара да се връщаш отново и отново.

ул. „Райко Жинзифов“ 4
089 500 5555

Хапва ти се нещо характерно за сезона? Опитай сезонните менюта на ресторантите в София!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *