5 песни, с които да празнуваме Деня на музиката

„Единственият наркотик, който не вреди на тялото, нито на съзнанието“.

0 коментара Сподели:

Ако трябва да опиша музиката в едно изречение, то би било следното:

„Единственият наркотик, който не вреди на тялото, нито на съзнанието“. 

Даже обратното, не мога да си представя свят, в който няма музика, тя има способността да те освободи от всякакъв тип гравитация, да те спаси от самия теб, да те върне обратно и да възбуди всяка клетка в твоето тяло. За това решихме днес да споделим 5 песни, с които да отпразнуваме денят на тази мистерия, наречена музиката.

Nicolas Godin – Catch Yourself Falling  feat Alexis Taylor

Сигурно си чул за френското музикално дуо “Air”, Nicolas Godin е едната половинка. Архитект, роден в Париж, което довежда до мисълта, че при него няма как да попаднем на нещо, което не съдържа в себе си красота и изисканост.

Клипът е сниман във Версай, кралят е на пет години, контрастно на възрастта на мястото.

Музиката и видеото вървят ръка за ръка, следователно  хващат твоята и заедно започвате едно красиво свободно падане.

Solange – Cranes in the Sky

Тази песен описва състоянието, в което попадаме, когато изпитваме дълбока и дълготрайна болка, от която искаме да се освободим, разсейваки се по най-различни начини – неуспешно. Клипът е режисиран от самата Solange заедно с Alan Ferguson (работил е с Beyonce, Nelly Furtado, Tiesto и много др.).

Solange е многопластов артист, танцувала е с по-голямата си сестра Beyonce в балета на Destiny’s Child,

а на 16 дебютира с албума Solo Star, показвала е и актьорски умения, както е писала песни на Beyonce, Kelly Rowland и Michelle Williams – заедно като Destiny’s Child и поотделно като соло артисти.

La Femme – Paradigme

Ако не си чул нито една песен на La Femme, не е късно да поправиш тази грешка.

Последният им албум Paradigme е толкова философско кабаретен, с флуидна визия и най-важното e, че е изключително забавен.

La Femme е една от най-големите рок банди във Франция в момента, били са два пъти на корицата на най-голямото културно списание в страната Les Inrockuptibles. Предните им два албума също не отстъпват – Mystere, който имах щастието да слушам на живо в Париж (след такъв тип преживяване няма как да не се влюбиш няколко пъти в цялата банда), cold wave албум, който разказва за нощния живот в Париж. Препоръчвам ти да обърнеш внимание и на дистопичния  им дебют с Psycho Tropical Berlin , който излезе през 2013 г.

Les Animaux Sauvages – Nick The Gimp

Няма как да празнуваме Деня на музиката без едно включване на български артисти. Les Animaux  Sauvages са може би единствената банда с електро глам рок звучене в България. Насо Русков, Чарли и Сибела ни поднесоха едно визуално пътешествие, комбинирано с лека звучна лудост, една електронна цикличност, съчетана с така познатите рок китари на Чарли. От текста може да разберем, че Ник, за когото се пее, не е много приятен човек, а какъв по-елегантен начин да му го споделиш с такъв финес, съчетан със златни ръкавици?

Lana Del Rey – Norman F***ing Rockwell

Ще завърша селекцията с Лана Дел Рей, така познатата с нейната кинематографична музика, пълна с чувства за трагична романтика, меланхолия, свобода и нежност. Norman F***ing Rockwell е името на шестия ѝ албум (тя вече има седем). Видеото е режисирано от нея, съдържащо три песни от албума. Колкото и да говоря за нея, няма да е достатъчно, само ще завърша с едно смешно изречение, на което попаднах скоро:

Америка е място, създадено от Лана Дел Рей.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *