The White Lotus: сатира за пет звезди и хотелската индустрия

Черна и тъжна комедия, в която хоспиталити индустрията е разгледана от всички страни

0 коментара Сподели:
The White Lotus

Каква е разликата между добрия и великия сериал? Дълбочината, с която подхожда към темите и конфликтите. В случая на The White Lotus, индустрията, поставена под лупа, е хоспиталити бизнеса, показан през очите на „щастливите“ туристи и „сърдечния“ персонал.

Ако чуете само описанието на сериала, може да се объркате, че става дума за различна поредица –

епизодите проследяват ваканцията на различни гости в луксозен 4-звезден хотел, разположен на приказен бряг в Хавай. Започваме да си представяме вече нещо в стилистиката на Hallmark, особено с подобен класен актьорски състав на хора със симпатични физиономии. Тук обаче идва един дребен детайл.

Създател на The White Lotus е Майк Уайт, иначе писал филми като School of Rock и Nacho Libre, както и създател на сериала Enlightened, напълно в подобна стилистика.

The White Lotus

Сатирата е един от сложните жанрове в киното, но в случая резултатът е повече от успешен – вместо почивка в рая за клиентите, тук виждаме една отпуска в ада. За работния персонал на въпросния хотел „Белия лотос“ пък, това също ще бъдат дни, за които не държат особено да си спомнят.

Така е, всяко излежаване с коктейл в ръка край басейна има най-малко две страни –

привилегията на хората, които могат да си позволят надутите цени и безизходицата на обслужващия персонал, който им слугува.

The White Lotus

Основата за конфликт е гениална, а като добавим към това плътни, колоритни и изключително забавни герои, както и безумен диалог помежду им, в който никоя тема не е прекалено неудобна, резултатът е един истински шедьовър.

Ако имате време за един сериал от последните месеци, спокойно може това да е The White Lotus.

Толкова е съвършен.

Ако имаш нужда от филми в живота, по-добре си избери някой от тези.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *