От светлата страна на нещата със Симо Шомов

Има ли изобщо тъмна страна?

0 коментара Сподели:

Симо Шомов прави толкова изящни бижута, че малките герои и световете им живеят собствена фантастична история във вселена от сребро. Ако искаш да имаш или подариш аксесоар, за който другите да кажат: „Уау! Откъде е това?“ – мислим, че се досещаш къде да го намериш. Поканихме Симо за един ден, прераснал в късен следобед, за да ни покаже къде и как работи, откъде и как минава, как и с какво си почива, а междувременно му зададохме няколко въпроса. За лятото, професията, светлината и нещата. Накрая пихме коктейли с новия Johnnie Blonde. Ей така, защото хубавите разговори искат хубави питиета. Във високи чаши с лед, моля!

Какво пише в bio полето в Инстаграм или Фейсбук профила ти?

Не знам дали може да се пише толкова много в това поле. Занимавал съм се с какво ли не, докато си намеря призванието. Според мен е много хубаво човек да пробва няколко неща и да претърпи поне един качествен провал, за да разбере какво му харесва да прави и какво му се отдава.

Не трябва да си губиш времето със скучни неща, които те отегчават само заради едната висока заплата например.

Как изглежда твоето занимание в очите на хората?

Почти всички се чудят как имам нерви да човъркам часове наред разни дребни детайлчета, на фона на звуците от микромотора, които напомнят зъболекарски кабинет. Жена ми пък в началото го възприемаше като опит за самоубийство, когато й обясних, че налягането в кислородната бутилка е 150 атмосфери. 

А какво е то всъщност?

Всъщност това е най-интересното и приятно нещо, което съм правил. Дори да изглежда малко скучничко от страни, има страшно много техники, материали и толкова голямо поле за импровизации, че може сума време да не повтаряш операция, да правиш все нови неща. Да не говорим колко можеш да научиш винаги, независимо колко вече знаеш.

Какво има от светлата страна на нещата?

Нещата нямат тъмна страна.

Има нещо позитивно и полезно дори в най-големия ужас. Много е важно да го видиш, хващаш се за него, издърпваш се от тъмната дупка и продължаваш да се радваш на живота.

Коя беше последната случка/момент, която те провокира приятно?

Когато видях в Борисовата градина много възрастна двойка, които едвам кретаха, но сияеха от щастие, държаха се за ръцете, гукаха си нещо и се смееха. За съжаление това е нещо, което се вижда доста рядко.

На какво има вкус твоето лято?

На сладолед, солена вода, бяло вино и скоч!

Виж още: 13 неща, които да не правиш в Австралия

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *