Ресторантите с летни градини, в които пускаме корен

Ресторантите с градини в София

0 коментара Сподели:

Най-блаженият сезон – сезонът за всичкоправене-на-открито, удари, затова с бодра крачка обхождаме любими ресторанти и барове, които се гордеят с красивите си градини. Те са като оазиси в сърцето на забързания град – места, където времето сякаш тече по-бавно, за да ти даде възможност да оцениш всеки удар на сърцето си и всяка жужаща пчела в цветята наоколо.

Къде да се поспреш за запотен коктейл или свежо гастрономическо изживяване това лято, казваме веднага.

33 Gastronauts

Гастронавтите знаят как да посрещнат лятото подобаващо. Вече осем години се доверяваме на мястото, което с грижа и любов приготвя вкусни изкушения от сезонни продукти от български ферми. Храната, която се забърква в кухнята на ул. „Асен Златаров“ 14, е лека и напомня за морето. Цветната лятна градина пък предразполага да се облегнеш спокойно на стола, погледът ти да се рее из зеленината и уюта, а душата ти да ликува. 

ул. „Проф. Асен Златаров“ 14
0879 375 233

Bar Me

Броят на наздравиците в Bar Me не се брои от 2009 насам. Като всяка пролет миксологията тук се вдига с още едно ниво нагоре, а тазгодишните им предложения са достойни за кралски тейстинг. Светлинките се отразяват във фасетираните чаши, пълни с авторски коктейли. Джин със сироп от женско биле и горски плодове или уиски с бирен ликьор и балсамико оцет – изборът е твой и грешни отговори няма.

Тук дори шотовете водка идват с домашна туршия от краставици и селъри!

ул. „Цар Освободител“ 7
0888 879 403

Brew it

Посрещнати от вкусна храна и крафт бира, няма как да не сме щастливи. Къщата със сини прозорци има уютна градина, която приканва да поспреш, да вдигнеш наздравица с някоя от наливните бири и да похапнеш нещо от обновеното им меню. Сластно се заглеждаме по бавно печените свински ребра и бургерите! Разходени из менюто и доволно сити, поръчваме Brew it Аlegorithm APA – с аромат на тропически плодове и цитрус и с лек горчив завършек.

ул. „Ивац Войвода“ 2
0882 299 973

Briciole

Освен прекрасната атмосфера в Briciole за ненадминатия вкус се грижи главният готвач Мирко от Торино, който ще ти покаже какво значи истинска, неподправена и домашна италианска храна. Пиците са квадратни, по-дебели, в стил Romana, а ние препоръчваме комбинацията мортадела и пистачо. Ако предпочиташ паста, можеш да избереш вида, в който да забъркат великолепните си сосове.

Доставките им са светкавични, а вкусът е на италианско ниво!

бул. „Ангел Кънчев“ 11
0878 656 403

Captain Cook

Далечни и близки морета от вкусове намират пристан на палубата на Captain Cook. Този сезон уловът е богат, казва Капитанът и с пълен напред порим вълните на кулинарните изкушения. Тук рецептите са авторски, а винаги прясната риба може да бъде приготвена по седем начина според вкуса ни. Гледката към прохладните японски градини ни пренася отвъд хоризонта на удоволствието и даже Нептун поздравява шеф готвачите за божествения вкус на манатарките. 

бул. „Джеймс Баучер“ 100
0882 999 001

Carne

Отпускаме се лежерно в зелената градина на Carne. Само на метри от парк „Здраве“, готови сме да пуснем корен в уюта на кулинарния оазис. Менюто на ресторанта е пълно със сезонни вкусове, а компания на свежите салати правят неустоими рибни ястия. В морето от предложения избираме котлети от дунавски сом или филе от руска треска, но на каквото и да заложиш, няма да сбъркаш

– храната се приготвя с произведени в България и фермерски продукти.

бул. „Акад. И. Е. Гешов” и
ул. „Хан Пресиян“
088 827 6276

Cohiba Atmosphere

Класни коктейли, кубинско кафе и ром – няма нужда да пътуваш до Куба, всичко това те очаква в елитната обстановка на Cohiba Atmosphere, а лицензът на Habanos s.а ти гарантира ексклузивно преживяване и достъп до най-качествените им шедьоври. Клубът посреща най-високите международни стандарти за Habanos сомелиерство и селективни дегустации на напитки с класически и специални пура издания на уютната си открита тераса, в бар частта или в walk-in умидора.

ул. „Сан Стефано“ 22
0877 587 888

DA! Organic

Тихият, типичен за стара София вътрешен двор е претворен в прохладна, вечно зелена тропическа гора и арт галерия с богата културна програма – изложби, концерти, разнообразни арт работилници. Артистичното пространство е и пристан за почитателите на гурме здравословната кухня от органични, фермерски продук­ти. Освен изкусните основни ястия акцент са също и замесеният на място занаятчийски квасен хляб от лимец, и суровите сладки шедьоври.

бул. „Алабин“ 22
0897 094 139

Hamachi ni

Hamachi-ni е вълнуващо пътуване до Далечния изток, което можеш да си осигуриш на улица „Г. С. Раковски“. Терасата с маси, в средата на които има горящи камини, са истински urban spot, който ни оставя без думи. Думите така и не се връщат, когато опитаме храната. Вълнуваща колаборация между автентична японска и модерна стрийт концепция

– от крака от кралски снежен рак, през гьоза с шаран и бял трюфел, до бургер с Wagyu.

ул. „Г. С. Раковски“ 179
0884 262 244

Happy Victoria

Градският оазис в сърцето на София превръща мисълта за лято в столицата в наистина добра идея. Тук удоволствието плава безгрижно по повърхността на басейна и намира пристан под сенките в градината. Наслаждаваме се на коктейли и свежи салати край водата, а прохладната тераса ни очаква, за да опитаме новото лятно меню. Миди Афентико или по рибарски, Унаги сьомга стек или скариди саганаки

– с всяко предложение отваряме нова страница от учебника по релакс.

бул. „Пенчо Славейков“ 12-14
0884 990 919

Imperial Gastrohub

Недопустимо и непростимо е да се пропусне тази локация. Капанът е заложен директно на тротоара, така че се подгответе да паднете в него ей така, както си вървите. Освен задължителните удобни столове и сенчести чадъри този сезон броят на предлаганите вина от 2000 се увеличава смело с още 200 нови етикета. Предложения от Италия, Франция, Испания и Португалия, които са редки за България, си плачат да бъдат дегустирани на воля, но с мярка.

Компания този сезон им правят новодош­лите в менюто над 15 вида тапаси,

сред които има такива за вегани и вегетарианци, за любителите на класическите изпълнения и за почитателите на морски дарове. Срядата е запазен ден за дегустации на всевъзможни теми – италианско вино в компанията на няколко вида пекорино или незабравими на вкус видове прошуто. А за вкъщи разполагате с невероятен избор от луксозни сирена, колбаси, меса, зехтин, хляб, подправки и луксозни сладкиши, за да е пълно щастието.  

ул. „Дякон Игнатий“ 21
0888 706 910

La Bottega Monte

Смисълът на храненето е в удоволствието, а тук качеството на продуктите и автентичният италиански вкус са на пиедестал.

Зеленият оазис La Bottega Monte ни пренася в магичен свят,

в който можем да избираме от стотиците бутилки вино от Сицилия, Сардиния и Пулия. Новите им сезонни предложения като гурме бургер с говеждо, пикантна Качота и емулсия от черен трюфел си заслужава да опиташ на място в идните летни вечери. Актуал­ното меню за сезона можеш да откриеш и в останалите им обекти.

ул. „Черни Връх“ 191
0889 344 493

La branche

Вкусната храна, великолепната винена селекция и модерният интериор ни отвеждат на пътешествие в Страната на чудесата. Артистичната, космополитна и наситено зелена градина ни приютява след разходка по любимата Шипка, а небцето ни се глези с апетитни предложения от сезонното им меню.

Домашният сок от бъз повежда късния обяд към по-сладки висини,

а към кралските средиземноморски скариди вечер в чашите разливаме блестящо просеко.

ул. „Шипка“ 14
0885 581 758

La Casa Del Habano Intercontinental

Вече над 10 години хотел Intercontinental е домакин на първия бутик в София от световната премиална верига за пури и напитки La Casa del Habano. Първокласни кубински пури и селектирани напитки ни посрещат в неповторимата локация с гледка за милиони. Освен дегустации като стандарт и символ на качество за посветените афисионадос, тук ще те консултират за избор и сервизиране на пури от богатото Habanos портфолио в walk-in умидора.

пл. „Народно събрание“ 4
0887 273 597

Lazy Life & Food

Градината на земните радости е с адрес в кв. „Симеоново“.

Отдаваме почит на бавния живот,

а удоволствието от истински добрата храна рисува цветни пейзажи по небцето ни с всяка хапка. В обновения зелен оазис на ресторанта, и в компанията на изстудено розе, опитваме новото меню за лято 2021. Тук лодките на вкуса доставят риба от Бяло и Черно море два пъти седмично, а заедно с нея в чиниите ни акостират и неустоими деликатеси като черноморски миди и стриди.

 ул. „197-ма“ 25
0882 305 060

Leo’s Pizza Il Rustico

Къде, ако не в полите на Витоша да потърсиш прохлада и спокойствие през лятото? Leo’s Pizza il Rustico отдавна е поръсила парче от сърцето ни с автентичните подправки на италианския вкус. Тук връзката между доброто настроение и добрата храна е очевидна, за което през лятото ще се грижат леките и нежни комбинации в менюто.

Градината на ресторанта и тази година ще засити глада за спокойствие,

а ние мечтаем да продължи да ни посреща поне още 300 години. 

ул. „Нарцис“ 58
0878 642 827

Leo’s Pizza Trattoria

Няма нужда да летиш София-Рим, за да се насладиш на домашна храна и гозби с автентичен почерк. Терминалът, водещ директно до територията на италианския вкус, се намира в тенис клуб „Малееви“ и те очаква за пиршество с гледка към планината.

Траторията е истински храм за паста любителите

и за онези, които мечтаят за пътешествие из зелените полета на Тоскана. Тук, сред успокояващия всички сетива пейзаж, можем да прекараме часове, вдъхвайки въздух и ухание на уютна храна.

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 57
0878 642 824

Mediterraneo

Пренасяме се на средиземноморския бряг, където лазурното синьо сякаш ни очаква точно отвъд „Оборище“. Градината прелива от зеленина, а разнообразието в менюто пленява всеки любител на храната. Тази пролет готвачите ни изкушават с ново рибно меню. Можете да се насладите и на емблематичните вкусотии като бургер от конско месо с трюфел, домати, хрупкава салата и бъркани яйца или авторското им „Болонезе“ с рагу от скариди, селъри, лук и доматена салца.

ул. „Оборище“ 9Б
0886 644 409

Noah +359

Райска е градината на Noah +359.

Тук се чувстваме като в кулинарния Едем, но не само заради зеленината.

Божествените ястия в менюто са доказателството, че някои изкушения водят след себе си само хубави последствия. Когато отидеш на гости в уютната градина, опитай телешките бузи с малиново вино, а защо не и октопода с медено-горчичен сос. През лятото ресторантът ще бъде с обновено меню, в което място намират разнообразни деликатеси. Като телешкия мозък, който разтапя сетива от кеф.

ул. „Райко Жинзифов“ 4
0895 005 555

Raffy The Mall

Да се отпуснеш с коктейл в ръка след дълъг шопинг, докато светлините на вечерна София започват да изгряват – Raffy Terrace е Мястото с главно М, ако искаш да завършиш търсенето на модни находки както подобава. Тук гледката навява мисли за наскоро раззеленилата се планина, докато градските артерии пулсират от движение под краката ни. Балансът на противоположности се усеща и в интериора с екзотичен привкус, който съчетава впечатления от целия свят, за да ги обедини в модерен Бохо стил.

Блаженството намира своя дом и се отпуска без свян в голямата тераса.

Точно тук предпочитаме да опитаме и предложенията в новото меню – това лято то ще ни отведе на пътешествие из Средиземноморието, за да ни накара да се връщаме в ресторанта дори и без повод. Лодките на вкуса носят богати аромати и вкусове, типични за храната на Италия, Испания, Мароко, която намира своя пристан тук от юни до септември.

The Mall, ниво 2
бул. „Цариградско шосе“ 115 

Rossini

Не вярваме на хора, които казват, че не харесват италианската храна. Също така не вярваме на тези, които казват, че я обичат, но не са посещавали Rossini. В менюто им се вихрят добре познати класики, както и модерна авторска кухня, вдъхновена от последните тенденции в италианската кулинария. Градината е просторна и с покрита част за дъждовните летни вечери, а

всяка една бутилка вино от селекцията им си има история.

От съвсем скоро на входа са позиционирали витрина с прясна риба и морски дарове, които са извън менюто. Това означава, че можеш сам да избереш от лаврак, ципура, скариди, морски дявол и много други, които да бъдат сготвени специално за теб, на момента. В съчетание с пресни продукти от подбрани доставчици и винен лист, създаден от сомелиера Йордан Кирилчев, Rossini не ни пуска да си тръгнем. Феерията се разгръща в къщата, в градината и навсякъде около неустоимите им предложения.

ул. „Г. С. Раковски“ 174
0893 379 767

Social Cafe

Кулинарният ни компас ни води към Social Café Bar & Kitchen, където времето сякаш спира, а омайващата атмосфера ни кара да се връщаме отново и отново. Разлистваме менюто на удоволствието с приятели и споделяме удовлетворението от живота. Избираме кафе с ароматен десерт за през деня и здравословна вечеря за след работа. Любими са ни тематичните музикални вечери, споделени с най-близките. C’est la vie!

бул. „Витоша“ 16
0876 767 647

Soda Bar

Откъдето и да го погледнеш, на това място звучи музика. По-рано през деня периметърът е огласен от песента на семейство косове, които на свечеряване предават щафетата на перфектно подбран DJ. Градината има няколко спота за всеки вкус, а барът учтиво е на едно питие разстояние. Наоколо е достатъчно зелено, така че душата и очите да му отпуснат края на работния ден. През уикенда става още по-хубаво, защото излиза на сцената новият коктейл бар.

бул. „България“ 2
0887 760 088

The Gin House

Малкият голям рай на ул. Славянска 36 отвори врати и намери място в сърцата ни. Наслаждаваме се на лятото в зелената им градина, където ароматът на джин и балансирани добавки изпълва сетивата ни и ни кара да не страдаме за морето нито за секунда. По тъмно се отдаваме на страхотната енергия и професионализма на барманите, които могат да забъркат всичко, за което ожаднялото ти гърло мечтае от над 200 вида джин и премиум тоници.

ул. „Славянска“ 36
0877 722 723

Umami

В уникалната градина на Umami се чувстваме като в кралски двор. И нищо чудно – тук настаняваме и петте си сетива. Екипът на любимия ресторант за японска кухня вярва, че вкусът е усещане, и ни го доказва многократно. Зеленината на японската градина е въплътената философия на удоволствието. Авторските ястия, приготвени на робата (японско барбекю) и сушито – също.

бул. „Джеймс Баучер“ 100
0884 804 040

Yamas

Калимера, пренасяме се на Закинтос и поемаме от ароматите на юга. Гръцкият ресторант ни посреща със светъл и елегантен интериор, който нашепва за дискретен лукс. Новата локация в началото на булевард „Г. М. Димитров“ разполага с вътрешна терасирана градина

– тиха, уютна и с изобилие от зеленина.

Седнеш ли, искаш да останеш по-дълго. В менюто залагат на класическата гръцка кухня, което значи, че удоволствието от храната е гарантирано.

ул. „Христо Вакарелски“ 1A
0898 228 980

Корията

Безспорно любимата ни част от комплекс Корията е великолепната природа, която ни завладява там. Терасирана градина, горска поляна, подходяща за коктейли, и малка горичка, която също влиза в употреба за специални вечери сред дърветата. Магичната атмосфера не може да бъде засенчена от вечерен час заради отдалеченото разположение от съседи, а осветлението, храната и обслужването там гарантират незабравими преживявания. 

ул. „Околовръстен път“ 135
0882 711 711

Кривото

Емблематичната градина до Софийския университет е видяла много приятелски вечери, които топлят сърцата ни. Добре познатата локация не омръзва, защото винаги има с какво да ни изненада. За лятото освен добре познатите си предложения са ни приготвили миди, октоподи и су вид вкусотии. Още по-вълнуващата новина е, че в градината ни чака новооткритият бар, на който познати лица забърк­ват магия в чаша. 

ул. „Св. Климент Охридски“ 10
02 9438 403

Vivenda Месариградско Шосе

Не е нужно да поемаш до Route 66, за да се почувстваш като на истински кулинарен роуд трип.

Месариградско шосе е любимият път към вкусната храна.

Тук сетивата остават в плен и ако искаш да се насладиш на неустоимите специалитети и през лятото – не се колебай! Уютната градина на ресторанта ще те очаква, а жарта в барбекютата Big Green Egg не угасва през целия сезон. Не пропускай да се насладиш на любимите ти бургери и стекове от ViVenda!

бул. „Цариградско шосе“ 17
0888 891 877

Ракета Ракия Бар

Естественото продължение на парка „Заимов“ –  „Ракета Ракия Бар“, е сбъдната градска легенда, в която минало и настояще се балансират до готовност. Тук усещането за безвремие се претворява в кулинарни класики и специални сортове ракия, а опитният екипаж на борда ни превежда през артефактите на добрия вкус, без затруднения във висшия пилотаж. 

ул. „Янко Сакъзов“ 17
02 444 6111

Щастливеца Сан Стефано

 „Щастливеца“ знае как да ни направи кулинарни пъте­шественици. Мястото е величествено, стилът – венециански, а великолепната вътрешна тераса е с капацитет 60 души. Авторското им меню ходи по ръба на традиционното, пречупено през призмата на изключителни шеф-готвачи. 

Вкусовете и ароматите обещават декадентски вечери,

а ние нямаме търпение да си поръчаме едни пикантни морски дарове с хариса в цитрусов дресинг с каперси.

Сан Стефано Плаза – срещу БНТ
02 4413344

Тук сме при едни градски легенди

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *