Летните фестивали в България, които не са за изпускане

Put your dancing shoes on

0 коментара Сподели:

Едно неписано правило гласи, че музиката и усмивките никога не са достатъчни, и точно то обръща погледите ни към фестивалното лятото, което се разстила пред нас със свеж плясък. Нуждата от „навън“ е крещяща и ясно осезаема от всяка брънка на телата ни. Ти много добре знаеш, че на открито всичко е повече – въздухът е по-лек, звездите се виждат по-ярко, звуците се чуват по-ясно и точно поради тази причина ти представяме кратък обзор на фестивалите, които ни очакват. Идеята за тях ни се струва като FYRE фест – прекрасна и леко нереална, но се лишаваме от съмнението и се гмурваме смело в приключенското лято. За теб остава да си избереш посока и да се пуснеш натам. А!

Не забравяй – put on your dancing shoes!

 Гара басс
18-20 юни, гара Балкан

Първият фестивал, който примамливо те дърпа към обятията си, е изцяло облечен в drum ‘n’ bass, а краката му са потопени в Искъра. С други думи Creative Minds те канят на пътешествие през Искърското дефиле, на място, където времето спира и само музиката има значение – Гара Басс. Идеята на фестивала е да събере на едно място разнообразна музика и различни изкуства – през деня ще има работилници, а вечер музиката ще взема връх. Можеш спокойно да опънеш палатка в къмпинг зоната, да се довериш на кухнята и да се радваш на гледките, които те заобикалят отвсякъде. Просто вземи билет за влака и слизай смело на гара Балкан.

Festival In The Nature
16-18 юли, с. Мъглиж

След едногодишна пауза Festival In The Nature се завръща с нови сили и нова визия. Нетърпеливи да се материализираме отново в планинската резиденция на фестивала в Стара планина, многократно прехвърляхме в мислите си спомените от и за Мъглиж. И ето че това време дойде – можеш най-спокойно да се подготвиш за природно блаженство и красива музика до реката. Лайнъпът е внимателно подбран с една единствена цел – да резонира хармонично с природата. Ще можеш да се насладиш на музика, излизаща изпод пръстите на Alexandar Kyosev, Ca:char, Cally, Deyan Dimitrov, Frykk, Georgi, Gescu, Kozo, Peppou, Raresh, Slavi Peev, Svet, tINI и др.

Sunland by EXIT
29-3 август, Приморско

Всяка година ти разказваме за EXIT в съседна Сърбия и сега с ръка на сърцето можем да те поканим на SUNLAND. SUNLAND by EXIT обещава

3 вълнуващи дни на брега на Черно море, на плаж Перла. От 29 юли до 1 август

ще можеш да чуеш световноизвестни имена, специално избрани от EXIT, да танцуваш на дневни партита в морето, да сe наслаждаваш на DJ-ски сетове и да оцениш селекцията на Stroeja Live Stage. Фестивалната карта е впечатляваща и включва дневни активности на плажа и в гората, къмпинг зона, food corner, VIP зона и паркинг. Ето така най-спокойно можеш да напуснеш реалността и да се пото­пиш в SUNLAND.

ARTE Music
20-22 август, Велинград

ARTE Feastival е поредната изненада за това лято, която е по-малко фестивал и много повече пиршество за всеки вкус. Всъщност ARTE Feastival е събирателната точка на музика, комедийни стендъп спектакли, демонстрации на звездни шеф-готвачи на живо и въобще забавления и работилници за цялото семейство, разположена уютно в Родопа планина. Обърни специално внимание на атрактивната еклектична музикална селекция, включваща имена като Dubioza Kolektiv, Goran Bregovic, Morcheeba, Roger Sanchez, Sandy Rivera, Mahmut Orhan, Dub Pistols, Djaikovski, De-Phazz, Деси Добрева, Dian Solo, Михаела Филева, 100 кила, DARA, Павел и Венци Венц, Скандау и много други. 

WhereWeAt: 4
4-6 септември, к.к. Албена

В четвъртото си издание WhereWeAt: отново е с ясен фокус върху електронната музика и онази тръпка по морето, без която не намираме особен смисъл в лятото. Възползвайки се от тази ни „слабост“, морският фестивал дава ключ към внимателно организирано приключение, инфузирано с хладно море, сенчеста гора и доволни хора. Там, в Албена, те очакват прецизно подбрани български и чужде­странни гости, йога класове, работилници и арт базар. Следи събитието, защото the best is yet to come.

Ако планираш да посетиш един (или няколко), събрахме няколко трика за теб

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *