Гранд джаз вечери в сърцето на града

Музиката не бива да се поставя в рамка, тя трябва да звучи отвсякъде

0 коментара Сподели:

Джазът е симфония от емоции, симбиоза на чувства и ноти. Думите обрисуват светове, а музикалните инструменти постилат пътеката, по която да минем към Страната на чудесата.

От 17 юни неуморният тромбонист Вили Стоянов в компанията на верни сподвижници стартира

музикален цикъл под наслов Do the Duke.

Дюк Елингтън е от тези музиканти, които ни хващат за ръка и ни разхождат сред чудесата на изкуството. За него музиката не трябва да бъде ограничавана в рамка, затова е известен и със становището си, че той създава „Американска музика“, не „джаз“. Подобно на Дюк Елингтън, и за Вили музиката не бива да се поставя в рамка. Затова подбира едни от най-активно свирещите музиканти, жанрово освободени, за да пресъздадат средата, в която е музицирал композиторът и пианист Дюк Елингтън.

Поради изобретателната употреба на оркестъра, както и благодарение на ораторското си майсторство и харизма Вили Стоянов е считан за един от хората, който въздига схващането за джаза до форма на изкуството, наравно с други традиционни музикални жанрове и го представя по един изключително достъпен и забавен начин.

В градината на Гранд Хотел София редом с виртуозния тромбонист ще срещнете един от най-прогресивните млади пианисти – Станислав Арабаджиев, най-изкусния барабанист – Атанас Попов, и едно младо, но все по-често срещано име – Даниеле Феббо – контрабас.

В част от изданията ще има и различни гост-солисти, които ще допринесат за пълнокръвното и цветно звучене на инициативата.

Grand Jazz вечерите за лято 2021 са 17 и 24 юни, 8 и 22 юли, 12 и 26 август и 9 септември.

Чу ли за фениксите в Сливен?

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *