5 спортни активности, с които да подкрепиш „Заедно в час“

Събитието, което чакаме с нетърпение, вече наднича зад ъгъла

0 коментара Сподели:

Няма спор, че каузата всяко дете в страната да има достъп до качествено образование – независимо от това, къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му, е една от най-важните в обществото ни. Като вече пораснали деца, с доста по-различен мироглед от този, който имахме на 10 (или пък същия, тук не съдим…), можем да погледнем на образованието от малко по-далеч. Ако и ти си на това мнение, този материал е за теб. Става въпрос за едно нестандартно спортно събитие, което на 30 май ще се опита да обедини хиляди хора от страната и чужбина, които вярват в каузата.

"Предизвикай се с кауза“ провокира в рамките на един ден да изпълним лично спортно предизвикателство. Събитието е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията чрез физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др. Заради пандемичната обстановка то няма да събере всички желаещи да се включат на едно място, а на 30 май всеки ще изпълни предизвикателството си от където реши. А ако ти трябва допълнителна мотивация – всеки билет за участие носи възможност да спечелиш някоя от наградите, осигурени от партньорите на инициативата.

Категориите са пет, така че има за всеки:

Ходене

Не, за да си част от каузата, не се налага да си атлет. Точно затова започваме с най-лежерната категория, а именно – ходенето. Можеш да си поставиш цел за изминати километри (или крачки, както си ги броиш), да хванеш приятел, родител, домашен любимец или съсед и в удобно за теб време да я изпълниш.  

Бягане

Макар че можеш да направиш един неделен маратон, не е задължително. Можеш да избягаш колкото километри тялото ти позволи, но ако си искал да се предизвикаш, сме длъжни да споделим, че прогнозата за времето предразполага за чудесен полумаратон.

Колоездене

За тези, които са неразделни с велосипедите си, също няма ограничения. Градско каране, крос, планински маршрути – каквото ти душа поиска, с това можеш да се включиш. Приключение с приятели, общо взето, но с кауза. Какво по-хубаво от това?

Плуване

Можеш да се гмурнеш в идващия юни и с плувно предизвикателство! В басейн или в морето, бътерфлай или по гръб – решението е твое. Дори ако искаш да тестваш всички стилове, които знаеш, пак е окей!

Катерене

Покори скалите, залата или избрания от теб маршрут, той е без значение. Важното е да се включиш. За да се чувстваш още по-високо, се предизвикай с нещо ново, което не си правил. Магнезият е в торбичката, нали?

Ако не си открил своя любим спорт сред тези, не охлаждай ентусиазма си да се включиш! Можеш да се предизвикаш и с нещо друго по твой вкус, възможности и умения, когато се регистрираш на сайта.

120 км с колело, 5 км тичане с куче, каране на ролери, фитнес активности и изкачване на пирински връх

са само част от спортните провокации на популярни личности в благотворителното събитие “Предизвикай се с кауза” на фондация “Заедно в час”.

На 30 май в кампанията ще се включат имена като Алек Алексиев, Дария Симеонова, Георги Златарев, Валентина Каролева, Яна Титова, Александра Жекова, Кубрат Пулев, Йордан Йовчев, Илияна Стоилова, Краси Георгиев, Роси Русева, Нина Сотирова и Ники Илиев. Всеки от тях е избрал своята дисциплина и се подготвя усърдно. Можеш да последваш примера им тук.

Ако решиш да се включиш с бягане, тук сме събрали 10 lifehacks за теб!

Пусни се в TikTok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *