Поеми дълбоко въздух, вържи маратонките и тичай

Вдъхновение за всички жени, които искат да бъдат активни

0 коментара Сподели:

Съдбата често ни дава знаци, които пропускаме. Отлагаме новите начинания за „следващия понеделник“ или за след година. Ако някога си търсила знак от Вселената, че трябва да започнеш да тичаш,

използвай този материал за вдъхновение и няма да съжаляваш.

Освен това ще подкрепиш една чудесна кауза, а това е безценно!

За трета година в центъра на София ще се състои BIODERMA Women’s Run – първото в България бягане само за жени, което трайно постави София на световната карта на столиците, подкрепящи инициативата за женско бягане. Освен тази кауза събитието дарява 20% от средствата от таксите за участие на сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“, което BIODERMA подкрепя от 2018 г. чрез кампанията „Заедно сме в училище без граници“.

Сама можеш да видиш усмихнатите лица и настроението, което лъха от участничките:

Маршрутът ще бъде със стартова точка НДК по трасето НДК – парк зад музея „Земята и хората“ – НДК. Стартовата точка е Билетният център точно в 9 часа в събота. Победителките във всяка категория ще получат и награди!

Според данните на организаторите на тичането през последните години се забелязва положителна промяна в статистиката на броя жени, включващи се в състезанията по бягане у нас. Това лято, след като почти всички прекарахме безкрайните си дни вкъщи, е особено важно да сме положителен пример за младите момичета, които търсят спортна активност, към която да се включат.

Миналата година категориите бяха само 2. За третото си издание има и новости на старта – организаторите са добавили дистанция от 5 км за бързина, както и обособена категория за девойките от 10 до 15 години, които могат да участват в 3-километровата отсечка. Отново ще има и категория „Мама & аз“, в която участие могат да вземат деца до 10-годишна възраст с майките си. И накрая, за радост на всички не само спортно, но и творчески настроени участнички ще се проведе отново и не по-малко оспорваният конкурс за най-оригинален костюм, в който

специално жури от модни експерти ще награди трите най-смели и екстравагантни участнички.

Организатори тази година са NAOS България и спортен клуб „Бегач“, а датата на събитието е 26 юни. Ако искаш да се включиш в инициативата и да станеш част от едно наистина прекрасно събитие, можеш да се запишеш тук.

Лице на кампанията е актрисата Ирмена Чичикова, която и тази година ще застане зад стартовата линия под №1 в състезанието.

Една Мила Боги сред поля от зелени практики

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *