Сериали на седмицата: царска магия, убийство в Пенсилвания и комари на брега

Няколко страхотни поредици, с които да запълним празниците

0 коментара Сподели:

Най-полезният аспект от струпването на почивни дни напоследък – ще можем да си наваксаме с всички нови сериали! Тази седмица можем да се пренесем в митичното царство Равка с Джеси Мей Ли  (Shadow and Bone), в едно предградие на Пенсилвания с Кейт Уинслет (Mare of Easttown) или в преследване по цял свят с Джъстин Теру (The Mosquito Coast).

Shadow and Bone

Добре дошли в Равка – фентъзи свят, доста напомнящ Царска Русия, в който се води епична битка между Изтока и Запада. За да е още по-вълнуващо, има чудовища с крила на име Волкра и хора, които могат да манипулират материята, познати като Гриша. Историята е разказана през очите на Алина Старков (Джеси Мей Ли), която открива, че

може да създава светлина и най-вероятно е единствената надежда на страната си срещу тираничния режим.

Естествено, всичко това поднесено с много магии и експлозии, като за основа на сериала са ползвани романите на Лий Бардуго.

Mare of Easttown

Можем да гледаме Кейт Уинслет във всичко, но като детектив със съсипан живот, която разследва убийство в малко градче в Пенсилвания, я следим с особено удоволствие. Минисериалът Mare of Easttown показва една неподозирана страна на идиличните американски предградия и дълбае в тъмните тайни на затворените общества. Режисьор на всички епизоди пък е Крейг Зобел, автор на сатиричния трилър The Hunt.

Задължителен сериал за всички фенове на криминалния жанр.

The Mosquito Coast

Живеем във вълнуващи времена, когато вече култови романи могат да се пренасят на екран по абсолютно достоверен начин, защото ги няма ограниченията на филмите като дължина от само 2 часа например. Новата драматизация на The Mosquito Coast е много по-вярна с оригинала от 80-арския филм по няколко причини: авторът на едноименния роман Пол Теру е продуцент, племенникът му Джъстин Теру играе главната роля, а

сериалът е сниман като кино от най-висока класа.

Сюжетът пък е пълен с обрати, затова колкото по-малко знаете, толкова по-интересно ще ви бъде. Само да сложим едно предупреждение: внимание, епизодите водят до пристрастяване!

Тук е нашият коментар по тазгодишните Оскари

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *