Мария Гальова – една жена не може без неподправената си усмивка

„Важното е в неизбежните моменти на слабост да има кой да застане зад гърба ти и да ти вдъхне кураж.“

0 коментара Сподели:

Да бъдеш жена е велико!  И въпреки че това твърдение няма нужда от доказателство, в поредица от 8 видеа ще те срещнем с 8 дами, които въплъщават идеята зад красотата на женствеността. През март те срещаме с Мила Михова, Мира Лазарова, Пламена Гиргинова, Диана Великова, Марта Петкова, Мария Каракушева, Мария Гальова и Гери Турийска, които говорят за милите жестове и спомени, за жените, които ги вдъхновяват, без какво не може една жена, предимствата на нежния пол, в какво се изразява женствеността. Вдигаме тост за тях, личните им победи и всички жени, които днес блестят!

Мария Гальова познаваме като главен редактор на едно от любимите списания за много жени (и не само) – Amica. Тя казва, че "в последно време постиженията сякаш се изразяват в малките предизвикателства, които си поставяме ежедневно и чрез които се опитваме да разнообразим живота си, за да компенсираме нещата, които ни липсват“. Срещаме се с нея по повод женския месец март, за да ни разкаже повече

за личните си постижения, къде намира вдъхновение и кои са най-милите и скъпи жестове и спомени.

За кое твое скорошно постижение би разказала?

В последно време постиженията сякаш се изразяват в малките предизвикателства, които си поставяме ежедневно и чрез които се опитваме да разнообразим живота си, за да компенсираме за нещата, които ни липсват – храната навън, пътуванията, допира до нови хора и култури… Ако трябва да бъда съвсем конкретна, последният ми успех беше кулинарен – едни спагети alle vongole – типична неаполитанска паста с бели морски миди, която обаче ми се стори като цяло пътешествие дотам.

Сподели един мил жест или скъп спомен…

Не бих го нарекла спомен, а по-скоро случка, която успя да ме изкара от коловоза на ежедневието – един великолепен пърформънс по хореография на Коста Каракашян и режисура на Антония Георгиева. Невероятното преживяване, наречено „Кухня“, започна подобаващо с чаша пенливо, мина през телата на танцьорите, преля през залите на кулинарната академия HCR и завърши с десерт, създаден  специално за представлението от шеф-сладкаря Александър Цеков, който всъщност бе и един от главните участници в този immersive theater. Час по-късно излязох от академията в полутранс – забравила за ковид, пандемия, ваксини…

Коя е твоята жена за вдъхновение?

В работата, както и в личния живот съм била заобиколена от изключителни жени – силни, креативни, смели, намирала съм вдъхновение и съм се учила от всяка една от тях.

Без какво не може една жена?

Без диаманти. Шегувам се, разбира се. Без неподправената си усмивка.

Предимствата на това да си жена според теб?

Да можеш да показваш слабост понякога е предимство. Да ти е позволено да се разплачеш… А и много неща ти се разминават само с една хубава усмивка.

В какво се изразява женствеността?

Откривам я в една особена мекота и нежност, която някои жени притежават по рождение или са овладели до съвършенство. В способността да се отдадеш напълно, да обгрижиш, да поведеш с кадифена ръкавица…

Коя жена e най-важната в живота ти?

Моята баба Мария. Категоричният матриарх в семейството ми.

Защо в действителност жените са по-силният пол?

Мисля, че отдавна сме прескочили летвата на определенията „силен“ и „слаб“ пол. В днешно време те са отживелица. Важното е в неизбежните моменти на слабост да има кой да застане зад гърба ти и да ти вдъхне кураж.

Кое е постижението, след което искаше гордо да вдигнеш чаша?

Разбира се, има много неща в личен и професионален план, от които съм адски горда, но те са били плод на целенасочен труд и са се случвали някак си естествено по пътя ми. Веднъж обаче ми се наложи да сменя спукана гума. Преди доста години, като съвсем млад шофьор, закъсах в един не особено престижен квартал на Ел Ей. Дори и през ум не ми мина да потърся помощ от някой случаен минувач. Изкарах книжката с упътването на колата, която за радост си стоеше неразлиствана в жабката, намерих ръководството за смяна на гуми и стъпка по стъпка се справих безпроблемно. Когато тогавашното ми гадже пристигна, всичко, което трябваше да свърши, бе да се увери, че болтовете са затегнати достатъчно добре. След тази случка сглобяването на някоя и друга мебел от „Икеа“ ми се струва като детска игра.

С какъв тост празнуваш днешните победи?

Salute! Наздраве! Chin chin!

Вдигам тост за…

Малките неща, които правят живота ни по-добър и за днешния ден – поредния, в който успяваме да съхраним психиката и себе си в тези непредсказуеми времена.

Тук на фокус е Мира Лазарова

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *