Децата от гара „Зоопарк“ – сериалът, който отдавна чакахме

Берлин през 80-те и много силни емоции, какво повече ни трябва?

0 коментара Сподели:

Никога не сме предполагали, че новият парти сериал ще дойде от Германия, но е факт. В епизодите на „Ние, децата от гара „Зоопарк“ проследяваме живота на шестима тийнейджъри през 1981, които се раздават, сякаш няма утре. В центъра на тази група от парти животинки е Кристиaне, царицата на ъндърграунд купона, поне в тази част на света.

Заедно с щурата компания от Стела, Бабси, Аксел, Михи и Бено тя се наслаждава на свобода, субстанции и силни емоции. Всичко това в места, които вече не съществуват, даже и в Берлин.  Естествено, разказано с много цветове, ирония и траковете на сезона като саундтрак.

А дали Кристиане и компания са се озовали в Рая или Ада – предстои да разберем в следващите епизоди.

Много важно качество за всеки сериал е достоверността. Тук тя е на 100% – сюжетните линии са базирани на книгата на истинската Кристиане Ф. Zoo Station: The Story of Christiane F., или в оригинал на немски Wir Kinder vom Bahnhof Zoo. Автобиографичният роман вече е адаптиран веднъж през 1981, като резултатът е едноименната драма на Ули Едъл, считана за една от класиките на немското кино. Сериалът дава възможност за повече размах – все пак 8 епизода с продължителност по час всеки позволява да се обърне голямо внимание на малките детайли във всеки от героите. Също така годините са превърнали историята в култ, така че бюджетът е по-сериозен, съответно продукцията значително по-мащабна, което се усеща в крайния резултат.

Без значение дали сте парти животни и ви липсва купонът, обичате 80-те като мода и стилистика или ви докосват драми с душа и сърце –

"Децата от гара "Зоопарк"" е сериалът! Вътре има всичко това и още много.

Тук говорим за Джон Хам от емблематичния "Момчетата от Медисън авеню"

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *