Активни през зимата за здраво тяло и хубав живот

Kолко е важно да се грижим за себе си

0 коментара Сподели:

Живеем си вкъщи. Пандемията наложи социална изолация и много аспекти от живота ни се промениха. Работата, социализирането и всичко в ежедневието ни се фокусира между четирите стени на дома ни. Ако погледна приложението си за движение, през зимните месеци резултатите ми са много под зададените от мен стойности, а критерият ми не е висок – просто да се движа всеки ден. Удобството да си работим от леглото е неоспоримо, обаче драстично ще повлияе на здравето ни, ако не предприемем мерки.

На хоризонта отново ни очаква една инициатива, която за цел да промени нагласата ни към активното ежедневие и да ни вдъхнови да се стремим към положителна промяна и балансиран живот.

Ако досега ти е липсвала мотивация или общност, към която да се включиш, вече не можеш да използваш това оправдание.

На 6 март в Пампорово и Природен парк Витоша даваме началото на тазгодишната инициатива на Нестле за Живей активно!. Изданието се фокусира върху създаване на спортни навици през зимата и как да се храним правилно през зимните месеци. Нестле за Живей активно! е най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене в България, към която през годините се включват над 450 000 българи  и над 170 спортни клуба, а също и популярни български спортисти и експерти в областта на храненето. Изданието присъединява към себе си Пампорово АД, общините Чепеларе и Смолян, както и Столична Община и Витоша ски.

Планината е едно от тези магически селения, които дават да черпиш от красотата, богатствата и всичко в тях, без да искат нищо в замяна. Планината е най-добрата дестинация за почивка от динамиката на големия град и София е сред малкото столици в Европа, които се намират на минути от това великолепие. Най-хубавото е, че ако си скаран със зимните спортове като мен, това въобще не значи, че трябва да отречеш идеята за планински приключения.

Двучасовата разходка от Алеко до Черни връх е постижима за всеки, без нужда от специализирани умения или скъпа екипировка. Това, разбира се, не значи да тръгнеш с палто и градски ботуши, но термобельо под плътен панталон, хубаво яке и стабилни обувки са ти напълно достатъчни, когато температурите не са крайно ниски. Друг любим маршрут стига до Златните мостове, където има предостатъчно пространство за спускане с шейна, някой и друг снежен човек и топъл чай сред природата. Хижи като Момина скала и Камен дел могат да стоплят душата и тялото ти с вкусна храна, горящи сърца и много усмивки.

Ако имаш нужда от въхновение за разходки около Пампорово, we got you!

Една от най-красивите екопътеки в района е т.нар. "Каньонът на водопадите" – както можеш да се досетиш, по цялото й протежение има водопади. За разлика от други екопътеки тя е напълно облагородена и подходяща за преминаване и от неподготвени туристи. Намира се в края на Смолян и е по-дълга от Витошкия маршрут, но гледката си заслужава. Ако ти се струва прекалено амбициозна, великолепната Широка Лъка е съвсем наблизо, и ще те посрещне с уют и живописен дух. Пешеходната част от пътя към Чудните мостове ще ти отнеме около час и половина, така че се подготви добре, ако решиш да ги посетиш. Панорамните площадки към мостовете са няколко и всяка разкрива супер гледки, които се запомнят!

Няма нужда да чакаш вдъхновението, за да се разходиш! Повече за събитието можеш да откриеш тук.

3 италиански града, в които да прекараш студентството си

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *