Славомир Андреев: Бизнесът ни не спира да се развива

Безценен в работата си, умел в хобитата

0 коментара Сподели:

Ако си спомним думите на Стив Джобс, великите неща не се правят от един човек, те се правят от група хора. А печелившият бизнес модел прилича на „Бийтълс“, чиито членове са се балансирали един друг, а общото е било много повече от сумата от отделните части. Когато се огледахме из корпоративния градски хоризонт за най-добрите Outsourcing компании, търсехме точно това – служители на senior позиции, които да разкажат за свързаността и комфорта да си част от нещо. В случай че и ти искаш да намериш сродната си офис душа, приятно ни е да ви запознаем!

Славомир Андреев е част от Leadership екипа на Endava София.

В момента жонглира с две роли в компанията,

оглавявайки два от отделите – Applications Management и People Development and Recruitment. Извън IT пистата Славомир обича снега и сноуборда. Прави гигантски слалом и в кулинарията с новото си хоби – да прави пици.

Би ли обяснил начина на работа (Agile) в Endava?

Endava използва най-добрите практики в IT сферата, много от които претърпяха значителни промени в последните 20 години. Agile е подход за изпълняване на проекти, при който крайният продукт се разделя на по-малки части. Всяка част се доставя отделно с фокус върху функционалността и бизнес стойността за клиента при пълна прозрачност.

Какви технологии са застъпени при проектите в София?

През последните няколко години Endava в София расте и с това успяваме да осигурим иновативни и комплексни проекти, които да бъдат от интерес за всички софт­уерни инженери. Забелязва се нарастващ интерес от бизнеса към Java базираните технологии, както и почти изцяло преминаването на всички решения в cloud-а. Към портфолиото в София можем да добавим проекти с .NET, NodeJS, Angular, React, Sitecore, AWS, Azure, GCP и други.

До каква степен е застъпена свободата на общуване с клиентите и възможността на специалистите в екипа на Endava да влияят на решенията и предлаганите услуги?

Начинът на работа в Endava дава възможност на всички да допринасят с добри идеи, които могат да повлияят на крайния продукт.

Истината е, че търсим винаги възможността да си партнираме с нашите клиенти.

Не спестяваме лошите новини и не подминаваме неудобните моменти. Напротив, инвестираме усилия да изградим обстановка на пълно доверие и прозрачност. Смятам, че наистина си заслужава!

Какви инициативи предлага компанията за развитието на IT общността и талантите в страната?

Endava инвестира много в ИТ екосистемата на всички пазари, в които оперира. Чрез стажантските програми, които организираме всяка година, успяваме да дадем един добър старт в кариерата на стотици талантливи специалисти, много от които са все още част от нашия екип. И това е постижение, с което много се гордеем. Тази година решихме да започнем с нови програми, а именно серията „School of“, с които акцентираме върху конкретни технологии. Обученията са интензивни и от кандидатите се очаква да работят усилено. В програмите са включени и вътрешни проекти, които могат да послужат за мост между обучението и практиката в един софтуерен проект. Веднага след завършване на вътрешния проект най-добрите кандидати ще станат част от екипа и ще имат възможност да работят рамо до рамо с някои от най-добрите специалисти.

Може ли да разкажеш повече за спецификата на School of DevOps?

С удоволствие! School of DevOps е програма, насочена към опитни инженери в сферата на мрежите и системната администрация. На нашия пазар има огромен брой специалисти, желаещи да сменят направлението, с което се занимават и да положат началото на успешна кариера в софтуерна компания. Всеки, който се е сблъскал с подобно предизвикателство, знае, че се изисква много инвестиция на лично време, за да бъде подобна промяна успешна. Със School of DevOps ние целим да дадем

безплатен достъп до специално изготвена програма, която да обучи и да подготви подбраните кандидати да започнат работа в рамките на само 6 седмици.

Всички лекции са с продължителност от два часа, след работно време. Нямаме търпение да видим резултата след около 2 месеца!

Какво правиш, когато не катериш професионалните върхове?
Обичам снега и сноуборда. Често по това време на годината търся извинение да се измъкна през седмицата в планината. Научих се и да правя пица! 

Ако си падаш по сериали, тук са хайлайтите ни от предишната седмица

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *