Изложба на Хари Бенсън за първи път в България

Легендарният фотограф ще отпразнува рождения си ден у нас със специална селекция от най-известните му творби

0 коментара Сподели:

Първата изложба на на Хари Бенсън в България се казва “60 години в снимки” и ще бъде открита този четвъртък, 5 декември, във VIVACOM Art Hall. Селекцията показва 42 от най-популярните фотографии на Хари Бенсън, които улавят големите истории на хора и събития, променили завинаги времето, в което живеем.

VIVACOM Art Hall, Хари Бенсън, фотография

Фотографът е само на метри от Боби Кенеди в нощта на неговото убийство, в стаята с Никсън, когато подава оставка; с ИРА по време на акции, в Босна, Сомалия и Берлин – когато стената се издига и пада. Неговият обектив улавя Бийтълс в бой с възглавници, докато целият свят е в краката им. Той фотографира всички американски президенти от Айзенхауър до Барак Обама, както и някои от най-интересните личности в света – от кралица Елизабет, Сър Уинстън Чърчил и Александър Солженицин до Майкъл Джексън, Елизабет Тейлър и Брат Пит. С безброй изложби, награди и няколко книги зад гърба си, Хари Бенсън е на път да празнува 84-ия си рожден ден в самолета на път за България.

VIVACOM Art Hall, Хари Бенсън, фотография

С изложбата “60 години в снимки” стартира и най-новата образователна платформа за фотография у нас – “Майстори на фотографията”, която освен изложби на световноизвестни фотографи, ще организира и провежда съпътстващи публични лекции. Първата от тях, на самия Хари Бенсън, ще се състои от 18 часа в пространството на изложбата, ден след нейното откриване със свободен вход.

Самата изложба ще продължи до 15 януари във VIVACOM Art Hall.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *