„Дълбоката държава“ и неоцветената политическа картинка

Излиза нов сериал по FOX, а ние ти разказваме за него, тръпнейки в очакване

0 коментара Сподели:

Последните години имахме късмет със сериалите на малкия екран. Като се започне от „Изгубени“, „Герои“, „Теория на големия взрив“, „Бягство от затвора“ и други, разбира се, да не изреждам целия списък, общо взето, имаше какво да ни грабне вниманието късно вечер на дивана. Даже като споменавам вечер, веднага се сещам за неединичните случаи, когато вечерта се превръщаше в ранна утрин с кървясали пред екрана очи от „маратона“ с изпуснатите епизоди. По няколко един след друг. Сигурна съм, това дълбоко потапяне в картинката не ти е непознато. 

Съвсем скоро ще си припомниш за тези свръхлюбопитни към развръзката на историята състояния с предстоящия по FOX сериал „Дълбоката държава“. Подсказките за него са доста обещаващи. Като за начало главният актьор е Марк Стронг, когото познаваме от силните му превъплъщения във филмите „Шерлок Холмс“, „Мрежа от лъжи“ и др. Той влиза в ролята на Макс Истън. Макс е в центъра на действието. Британец, бивш активен шпионин на елитния отряд на MI6, The Section, който е повикан отново на служба. Неговата задача обаче е колкото служебна, толкова и лична.

Мисията му е да проследи и елиминира не кого да е, а виновника за смъртта на сина му, който виновник се оказва вероломна клетка на същия този отряд.

Отмъщението изобщо не е съставено от няколко добре преценени, лесни професионални стъпки, а е история със сложен сюжет, в която Истън се оказва в центъра на прикрита разузнавателна война и огромна конспирация за изкарване на милиарди долари от хаоса в Близкия изток. Неслучайно сериалът е озаглавен „Дълбоката държава“. Терминът „дълбоката държава“ на теория контролира държавната политика зад кулисите. Фокусът на тази „идея“ е в работата под прикритие с цел опазване на правителствената структура. Цената няма значение – агентите са длъжни да бъдат всичко в името на правителството – дори да изпълняват поръчкови убийства срещу всеки, смятан за враг на статуквото.

Демократичният процес е само фасада. Шпионската драма разглежда един свят, в който войната е продължение на търговията. Хаосът – идеална среда и перфектно средство за печелене на пари. Общо взето, сериалът е измислена история, но представена в контекста на реалната политическа картина, в която богатите контролират правителствата. Всеки, дръзнал да прокара за секунда поглед зад кулисите, плаща с най-скъпото – живота на близките или своя собствен. Неприкосновеността на личното пространство и фундаменталните човешки права са кадрите, които няма да видиш в този сериал.

„Дълбоката държава“ можеш да гледаш на 10 април от 22:00 часа по FOX, със силен старт под формата на двоен епизод, а после и всеки следващ вторник по същото време.

Ако все още не си гледал “Формата на водата”, виж защо си заслужава.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *