ПЛАЖНИ БАРОВЕ И РЕСТОРАНТИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

Селекция от готини крайбрежни локации от Варна чак до Синеморец

0 коментара Сподели:

Денем и нощем мислим за тях, представяме си, че сме под чадъра, заровили крака в пясъка, а след това коктейл на бара и пресни калмари на терасата с гледка към морето. Виж някои от любимите ни плажни барове и ресторанти на родното Черноморие. Go Guide обиколката започва от морската столица Варна в посока юг, чак до Синеморец. Ако искаш да допълниш нашата селекция от готини локации, снимай в Instagram и сложи един #goguide.

GRAND DEL MAR

Варна си е Варна и всеки, който поне веднъж е идвал в черноморската перла на севера, знае това. Когато акостираме тук, не пропускаме да се отбием и през гостоприемния Grand Del Mar. Ресторантът е част от комплекс Cabacum Beach Residence и се намира само на метри преди плажа, което ти гарантира спираща дъха гледка към морето, която се открива от впечатляващата тераса на мястото. Интериорът е с интересни детайли в светли тонове, които създават усещането за истински простор и много уют. За храната тук са безкомпромисни и държат на вкуса, високото качество и пресните морски съставки. Кухнята е основно средиземноморска, което значи, че можеш да разчиташ на изобилие от рибни деликатеси, придружени от свежи салати и разно­образна винена листа.
0889 40 30 40, Cabacum Beach Residence

СТАРИЯ ЧИНАР

ул. „Македония“
Сгушен под 100-годишния чинар, откъдето идва и името му, ресторантът ще ти предложи онази атмосфера, която да те върне към радос­тите на живота. Изцяло битовият стил и горящата камина създават подходящия фон за невероятно вкусните ястия на заведението – типични балкански гозби, но приготвени по пикантен и оригинален начин. Лятната градина е прохладна и перфектна за сладки прикази и, разбира се, вкусни специалитети.
0878 514 683, ул. „Македония“ 154

СТАРИЯ ЧИНАР
ул. „Преслав“

Мястото е ново, вкуснотиите същите, че и нещо отгоре. Още от прага ще забележиш сръбската скара на майстор Славиша, който от малък попива тънкостите й в родния Лесковац. Камината пак си е тук и работи на пълни обороти, но сега е в обстановка, която те пренася в началото на миналия век, когато стресът е бил непоз­ната дума. Етажите са с два повече и могат да посрещнат всички, които се изкушават от нещо старо и любимо.
0876 520 500, ул. „Преслав“ 11

CACHACA BAR

За второ поредно лято сме в Cachaca Bar, намиращ се до пързалката в Морската градина. Тук има едно особено спокойствие, заради което се връщаме отново и отново. През деня плажът е спокоен, морето равно, музиката носи, а коктейлите са опия­няващи. След залез-слънце идва приливът и нещата леко се променят. Особено през дългия уикенд – в четвъртък тук е леко ретро, петък черно, а в събота музиката е на живо. Изборът е твой.
0895 184 923, Алея Първа – Южен плаж

CAMPO

Шкорпиловци е от последните диви местенца по нашето Черноморие, което си заслужава да видиш. Разполага с една от най-дългите плажни ивици, плюс перфектно съчетание на планина и море и не на последно място в близост до него е резерватът „Камчийски пясъци“. Всичко това превръща намиращия се там бар Campo с неговите уиндсърф и кайт училища в идеалното място за перфектното ти лятно изживяване.
0885 451 825, Шкорпиловци, Варна

NOTI

Изисканата обстановка на NOTI Restaurant & Piano Bar, който се намира в Свети Влас, пристанище „Марина Диневи“, винаги ни е необходима, когато искаме да си причиним висок клас лятно изживяване. Кухнята тук е впечатляваща с пресните си и био съставки, а за доброто ти настроение се грижат едни от най-актуал­ните български изпълнители, които те забавляват на фона на неве­роятната морска гледка.
0884 005 999, Яхтено пристанище, Св. Влас

MARI ИВАННА

Ресторант „Мари Иванна“ се намира на яхтено пристанище „Марина Диневи“, което ти гарантира изтънчена гледка и приятен летен бриз за морските ти вечери. Мястото предлага изискан интериор и класно обслужване, плюс подбрана средиземноморска кухня и разнообразна винена листа. Лукс изживяването ти ще бъде допълнено и от различните ивенти, които се случват тук, а за всичко останало – опитай на място.
0892 497 446, Яхтено пристанище, Св. Влас

GREEK RESTAURANT AERAKI

Гръцкият Aeraki в Св. Влас се намира точно на плажа и ако си малко по-разсеян, можеш да си помислиш, че наистина си се пренесъл в южната ни съседка. Малка дървена пътека по пясъка те води до мястото, което се отличава с белите си маси и с много от характерното морскосиньо. Кухнята изобилства от пресни риби и морски дарове, плюс типичното узо, с което си заслужава да си кажеш лятно – Наздраве!
0882 148 888, Свети Влас

BEDROOM BEACH

Bedroom e перлата в короната сред бийч баровете на нашето Черноморие. От една малка шатра с басейн само за няколко години той заприлича на някои от най-луксозните барове по брега: Nice, Miami, Dubai или пък Ibiza. Дните тук са изпълнени с мехурчета от изстудено шампанско и дефилета на красиви момичета. Вечерите са с музикални събития, представени от родни и чужди диджеи и гарнирани на сцена с големи балети.
0885 577 070, Cacao Beach

CACAO BEACH

Touch Down от чисто новия Cacao Beach Club. След повече от 10 години старата визия на най-популярния бар по цялото ни Черноморие е изцяло променена и сега изглежда направо феноменално. Изчистено и модерно, заредено с алкохол и настроение, готово за пика на сезона. Както обикновено тук лятото е наситено със събития, като през юли и август уикендите се превръщат в делници и, общо взето, когато и да отидеш, ще попаднеш на голямо събитие. Култовите дневни партита се завръщат, така че и тази година се очертават дълги 24-часови маратони. Ако си любопитен да видиш в детайли как изглежда новият клуб, сканирай QR кода от другата страничка.
0897 950 080, Cacao Beach

CAYO

Носталгията от предните три лета и спомените за яките партита на Cayo отново ни водят насам. С времето това място намери своите хора и сега хармонията помежду им може да се усети веднага щом стъпиш на бялата скара в бара. Дали ще си тук през деня на сянка под палмите и с коктейл в ръка или вечер след здрачаване, парти тонусът винаги е на ниво. И този сезон програмата е изпълнена с познати имена на диджеи, които са ни се доказали вече.
0894 552 011, До хотел „Бургас“

PALM BEACH

Когато акостираме в Бургас преди поредното си приключение по южното ни Черноморие, не пропускаме да посетим Palm Beach. Емблематичното кътче ни посреща с усмихнат персонал, собствена плажна зона с шезлонги и шатри и знакови коктейли, които можеш да опиташ само тук. През деня барът е като сенчест оазис, а за летните нощи през юли и август от мястото ни обещават големи парти изненади!
0897 777 541, Северен плаж, Бургас

INCANTO

„Инканто“ определено е едно от местата в Бургас, което си заслужава да посетиш, и то неведнъж. Тук всичко е различно – от концепцията, която цели да ти създаде незабравими спомени и специално усещане, през храната, която е здравословна и със съставки от местни фермери, до интериора, който напомня френската и италианската романтична провинция. Многото свещи и фенери в комбинация с белите чадъри и подбраната музика са перфектният фон за летните ти вечери на открито с приятели, а специалната селекция от вина и незабравимият вкус на миди и всякакви морски дарове ще ти напомнят, че си в центъра на морските събития. „Инканто“ привлича и с усмихнатия си персонал, който се грижи всеки гост да се почувства специален и да иска да изживее магията на мястото отново и отново.
0893 641 833, Мол Галерия, ниво 2, пл. „Баба Ганка“ 4

ROSÉ

От ресторант „Розе“ в Бургас държат на гурме приключенията и точно заради това се обръщат към природата, използвайки продукти от регионални български еко ферми. Освен това мястото привлича с артистичния си интериор, като се започне от розовата къща, в която е домът на „Розе“, през прекрасните цветя до многото картини. Рибната витрина пък ти гарантира винаги прясна и невероятно вкусна храна.
0885 855 099, ул. „Богориди“ 19

ETHNO

Бургаският „Етно“ прилича на замък от морска приказка, която ни води някъде между Ориента и Средиземноморието. Синята врата на мястото е с богати орнаменти, а двете нива вътре и външната част създават усещане за простор и много артистизъм. В менюто ще намериш изобилие от летни рецепти, свежи салати и невероятни морски деликатеси, а за всичко останало тук можеш просто да разказваш.
0887 877 966, ул. „Александровска“ 49

VISTA MARE

Vista Mare се намира в сърцето на парк „Отманли“, на около 15 километра южно от Бургас. Мястото е като скрито съкровище с чистата си плажна ивица, водни джетове, каяци и сърф училище. Ако пък ти се хапва, ресторантът, разположен на брега на морето, е идеален за теб и ще те усмихне със средиземноморска романтика и ненатрапчива изисканост. Съветваме всичко да е полято с нестандартните им коктейли.
0885 858 533, Местност Отманли, Бургас

BEACH BAR CARIBE

На плажната алея, срещу сърф клуб „Бургас“, се подвизава кръглият дом на Beach Bar Caribe. От мястото са изключително свежи и ще те посрещнат като стар приятел, преди да ти забъркат някои от знаковите си коктейли или да те накарат да танцуваш цяла нощ със специалните си партита с гост диджеи. Ако ти се раздвижва пък, можеш да се включиш в турнирите им по плажен волейбол, футбол или каквото избереш.
0897 841 133, Плажна алея

KITEBAR

Kite Bar е неизменна част от къмпинг Градина и това никак не е случайно. Мястото се слави като пристанище за добри партита, невероятни коктейли и е събирателна точка за всички усмихнати и свежи хора. Цветните възглавници на плажа пред бара и екзотичните палми ще те накарат да го познаеш от далеч, а любезният персонал ще те спаси в каквото и корабокрушение да си изпаднал. Обещаваме!
0885 602 060, Къмпинг Градина

SALTY FOOD & DRINKS

Salty е от предпочитаните ни места на къмпинг Градина, защото ни дава сто процента близост до морето, приятното усещане да се храниш точно на плажа и любезно посрещане. Храната и питиетата са на ниво, като ние залагаме на хрупкавите им пици, пресни морски дарове, пасти и невероятни обедни предложения. За финал казваме, че тарамата тук е нещото, за което си заслужава да пропътуваш 500 километра.
0888 485 202, Къмпинг Градина

BASH BAR

Bash Bar си е баш на мястото в купонджийския къмпинг Градина, защото всички запознати знаят, че тук партито никога не спира. За летния сезон от бара ни обещават освен майсторски коктейли и изцяло ново звучене. Можеш да очакваш лайфове на някои от най-свежите бг изпълнители, плюс запомнящи се ивенти на музикални гиганти като Mo’Horizons, Smoove&Turrell, Fab Samperi и още много други.
0889 271 280, Къмпинг Градина

ШЕ ЧАКАШ

За „Ше чакаш“ чакаме цяла година, но си заслужава, защото, когато дойдем на къмпинг Градина, на метри от морето, без да чакаме, получаваме едни от най-добрите домашни пържени картофки, вкусни кюфтенца и не на последно място ледена бира, която ни е направо задължителна. Ако се будиш наоколо, те съветваме да не пропускаш току-що изпечените им френски кроасани и други топли закуски.
0889 271 280, Къмпинг Градина

БАР БЕЗКРАЙ

Точно до „Златна рибка“, на плажа на Градина, те чака безкраен летен кеф и диви нощи със симпатичния „Бар Безкрай“. Създадено от група приятели, мястото наистина е оазис на усмихнатите хора и готината музика. Коктейлите и шотовете тук са на особена почит, а от този сезон барът ни радва и с чисто нова кръгла конструкция, в която можеш да се въртиш до припадък и да получаваш шотове на всяко кръгче.
089 877 7952, Къмпинг Градина

LA MAISON

Преди три години нашите приятели от AMICA, Bravacasa и L’Europeo си отвориха своя собствена лятна редакция и я нарекоха бар La Maison. От тогава до сега това местенце се превърна в една от най-горещите точки за забавления на морската ни карта. През юли и август яхтеното пристанище на Созопол отново ще приюти своите редактори, фотографи, стилисти и приятели, за да се инспирира за новия брой на AMICA Le Summer Mood.
0899 300 900, Марина порт, Созопол

GLORIA MAR

Когато чуете кодовото име ул. „Крайбрежна“ 1, значи лятото официално е започнало, защото вече се намираме в любимия ни Gloria Mar в Созопол. Голямата бяла къща със сини дървени капаци привлича отдалеч, а разположението й точно на пристанището ни кара да се връщаме пак и пак. Останалото нужно откриваме в разнообразното меню, както и в пресните морски дарове, които тук са в изобилие.
0892 055 555, ул. „Крайбрежна“ 1

АНТИЧЕН КЛАДЕНЕЦ

„Античен кладенец“ в Созопол е едно от онези места, заради които наричаме града място с история. Тук ще усетиш уникалната автентична обстановка на отминалото време благодарение на каменните стени, реставрираните мебели и многото детайли в интериора. Чувството, че си при скъп приятел, пък ще се потвърди от прясната морска храна, гостоприемното обслужване и най-вече от домашната смокинова ракия.
088 938 3300, ул. „Кирил и Методий“ 35

HEDON

Beach bar Hedon се подвизава на реновираната ивица на плаж „Хармани“ в Созопол и в него ни привличат множеството удобствата – почти като вкъщи, както и усещането, че мястото е абсолютно наше като емоция и атмосфера. В стил непретенциозен шик Hedon ти предлага комфорт на брега на морето, а всичко тук те изненадва и провокира да се връщаш отново и отново. Барът определено е различен от всички наоколо, а кухнята е съчетание от подчертан индивидуализъм и новаторски вкус. Класата на мястото се допълва и от качествените напитки, които си съжителстват в перфектна компания с издържания саунд и музика, подбрана от едни от най-добрите родни DJ-и. Всичко в Beach bar Hedon носи усещането за едно перфектно лято, изпълнено с незабравими емоции и запомнящи се преживявания.
0888 110 033, Плаж „Хармани“

RAFFAELO BAR & FOOD

На десет метра от водата на плаж Смокиня, със собствена плажна зона и удобства те очаква бар Raffaello. Мястото ни привлича с прохладната си бяла дървена конструкция, вкусна средиземноморска храна, много морски дарове и винаги пресни съставки. Коктейлите тук също не са за подценяване, особено в юлската жега, а лекият бриз на морето и усмихнатият персонал ти гарантират най-доброто от лятото накуп.
0889 354 355, Къмпинг Смокиня

GREEN LIFE BEACH BAR

Green Life Beach bar е локация със свежа концепция, която те чака на Каваци, Созопол и ти обещава комфортно прекарване и много положителни емоции. Мястото привлича с артистичен интериор в светли тонове, придружен от бели пуф възглавници, които ще ти създадат удобства в непосредствена близост до горещия пясък. Очакват те още неустоима кухня, подбрана музика и усмихнато обслужване.
0899 923 009, Къмпинг Смокиня

VERANO BEACH BAR

Beach Bar Verano е едно от най-любимите ни и цветни места по южното Черноморие. Тук винаги сме посрещнати топло от приятели с изстудени чаши и готови за парти. Това е нашата представа за перфектно лято и затова за пореден път сме на Verano, с отворени обятия за слънчеви лъчи и позитивни емоции. От този сезон хариз­матичният бар има и продължение – Resto ресторант, за който може да прочетеш на следващата страничка.
0888 777 953, Плаж „Смокиня Юг"

RESTO DEL VERANO

Та-дааам! Ето го и чисто новия ресторант Resto Del Verano. Липсваше ни такова място в района със страхотна средиземноморска кухня. Това, което ни прави впечатление в менюто, е наличието на диви риби като калкан, фагри и бакаляро и др. Клиентите се посрещат с безплатна кана вода, пресен хляб и три вида разядки – дзадзики, тиро и тарама. Барът предлага гръцката традиционна анасонова ракия ципуру, а от диджестивите интересно е лимончелото.
0885 855 543, Плаж „Смокиня Юг“

MOABET

Ресторант „Моабет“ е като приказна къща, издигната над самия плаж на Лозенец. Мястото е знаково със съвременния си дизайн, интересен интериор и с винаги любезната си грижа към всеки гост. Кухнята е подчертано средиземноморска, като най-вече се набляга на прясната риба и морските дарове, които са част от ястията, както и на безкомпромисното качество. Останалото е добър моабет и лятно настроение.
0888 204 620, ул. „Рибарска“

TAVAN

Ресторант „Таван“ гордо заема мястото си на плажа в Лозенец и без притеснения можем да кажем, че удря десетката, или тавана, по вкусна храна и любезно обслужване. Тук залагат изключително много на пресните морски деликатеси, като това включва свежи миди, калмари, октоподи, диви риби и каквото още ти дойде наум. Салатите също не са за изпускане, а за още просто разтвори богатото им меню.
0899 994 555

БУНГАЛОТО

Вече четвърта година барбекю ресторант „Бунгалото“ в Лозенец ни посреща с вкусна морска храна, ледени питиета и много лятно настроение. Мястото очарова с непринудена обстановка, а карираните покривки, висящите мидички от тавана и цветният интериор с дребни детайли ти гарантират заслужен релакс на фона на лек бриз и chill музика. Всичко останало е на меню разстояние – пробвай!
0888 185 087, ул. „Велека“ 10

HACIENDA BEACH

В закътания залив на Лозенец, с живописна природа и километри синьо море те очаква Hacienda Beach. Мястото печели с култовите си партита, които тук се случват до ранни зори, и с артистичния си интериор, който е създаден по идея на Стефан Божков и Кольо Карамфилов. Останалото, което може да те върне на Hacienda, са класните питиета, глътка френско шампанско и клубният звук от l-acoustics.
0889 822 888, ул. „Рибарска“, Южен плаж

FRIENDS

Ресторант Friends е голямото ни лятно кулинарно откритие. Мястото се намира в китния Лозенец и по традиция през целия сезон е пълно заради приятелския и усмихнат персонал, бързото и качествено обслужване, но най-вече заради греховно вкусната храна. Белите дървени мебели тук, плюс зеленината създават усещането за абсолютен летен дзен, а детайлите в интериора са смесица между средиземноморски чар и ориенталска еклектика. Менюто също събира в едно цяло българска, средиземноморска и азиатска кухня, като по този начин гарантира удоволствие за всеки вкус. Ние сме фенове и на пресните им риби, феноменалното гаспачо, както и на очарователното тирамису и чийзкейк, а ако случайно попаднеш там сутрин, не пропускай да опиташ и класическите им закуски.
0888 374 363, ул. „Рибарска“ 43

CUTTY SARK

Ако има място, където можеш да видиш всичките си морски дружки накуп, усмихнати до уши, то това е легендарният Cutty Sark на централния плаж в Лозенец. Сърфисткият бар отдавна е с приятна слава сред местните и гостите на селцето и има защо. Тук те събуждат със свежо фрапе и морски спортове, а същинската програма започва в късния след обяд с доза коктейли, както и с партита и музика, селектирана от различни гост диджеи. Хората наоколо са изключително усмихнати, както и най-малките посетители на мястото, за които е предназначен специален детски кът. Останалото може да намериш на бара, където те чакат истински майстори, готови да те подготвят за една подобаваща лятна нощ. Русалки наоколо също има в изобилие, така че слагай банския и скачай.
0888 400 940, 0898 629 220

VILLA ZALIVA


Хотел „Вила Залива“ и ресторант „Залива“ са всичко, от което имаме нужда, когато отидем на чаровния къмпинг Арапя. Мястото е точно на плажа, а шумът от вълните се съчетава чудесно с прясната морска храна, ледените напитки и позитивните хора, които тук винаги са на твое разположение, за да се почувстваш като в истински летен рай. Съветваме те да не пропускаш и специалните предложения на бара.
0887 749 500, Къмпинг Арапя

КОРАБА

Ако поне веднъж си бил в Синеморец, няма как да не си видял основната му атракция – бар „Кораба“. Акостирал на края на градчето – от него се разкрива една от най-впечатляващите морски панорами, плюс бонус – свободно разхождащите се коне. Удоволствие е и когато видиш усмихнатия персонал и многото цветове на мястото, което прилича на истинска арт галерия. За останалото знаеш – поръчваш и си там.
ул. „Устие“ 25

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *