ДЕСЕРТИТЕ НА СОФИЯ
Нужният хепиенд, без който ние лично не можем
Десертът. Нужният хепиенд, без който ние лично не можем. Отдаваме му се при всяка удобна възможност, без да мислим колко калоричен е той. Имаме си няколко любими места в града, които посещаваме на ротационен принцип само заради епичния финал на обяда или вечерята. Виж кои са те.
GRAND CAFÉ
В Гранд хотел София
Защото сладкишът е най-важен за позитивния ни вайб през февруари, от Grand Café посвещават цял кулинарен шедьовър на Месеца на любовта. Торта „Рафаело“, под формата на сърце, в която майстор сладкарите са вплели умело фин бял шоколад, кокосови стърготини и нежна сметана. Поднася се в компанията на ягоди, потопени в кадифена шоколадова глазура и определено е изкушение, на което няма шанс да устоим!
MEDITERRANEO
Провансалски десерт с йогурт, бадемов марципан, натурален белгийски шоколад и мариновани сушени боровинки е тоталният ни фаворит тук, който се поднася задължително от домакина на ресторанта – Умберто Росети, като перфектната половинка на домашно крема лимончело (по рецепта от град Амалфи). Не по-малко изкушаващи са и останалите десерти, но само тийзваме за тях, а ти имаш цял февруари да ги пробваш.
МОТТО
Чийзкейк баклава с натрошени орехи звучи колкото познато, толкова и екзотично, затова нямаше шанс да не си поръчаме точно от него по време на нашия най-сладък тур напоследък. Чисто новото предложение в менюто на Motto, което още с дебюта си изравнява сили с бестселъра на заведението „Козуначен кейк“, комбинираме с любимия „Космонавт“ за допълнителен блясък в очите.
МАХАЛОТО
Нищо не може да ни направи по-щастливи на масата от момента, в който поднасят десерта. В „Махалото“ желанията ни често лавират между фин шоколадов мус, ароматен чийзкейк и крем брюле, но този път комплиментите ни са за лимончелото от Капри с класическата панакота. Образцов десерт, водещ до истинска кулинарна еуфория! Друго няма какво да споделим…
ФАБРИКА ДЪГА
Тук десертите са епични. Такива, които бързо свършват, но са с удължено действие, провокиращо сетивата през целия ден. Истински любимец ни е бяунито, или с други думи брауни, или по-скоро блонди с бял шоколад, кокос и портокал. На вид е съвършено, а на вкус е дори още по-добро. Разменяме го единствено за парче печен чийзкейк в комбинация с капучино или просто за чаша първокласно кафе – най-доброто в района.