Когато ти идва от сърцето

Тогава знаеш, че коктейлът, който ще спаси света е точно зад ъгъла

0 коментара Сподели:

Хванахме Вато, един от добре познатите ни герои зад бара и той ни разказа за дългия път към развитието на усет и вкус, етиката зад бара и кой коктейл наистина ще спаси света. 

Как ти се струва пътят до това да бъдеш герой зад бара?

Пътят в повечето случаи не го вървиш сам, сам е трудно, зад мен са семейството ми и приятелката ми –  това са хората, които най-много ме подкрепят, разбира се, екипът винаги е бил от голямо значение за мен и това са хората, на които можеш да разчиташ, когато си зад бара. Атмосферата, която създава един добър екип, винаги е по-добра, отколкото да си соло играч. Целта ми в момента е да помагам на хората, които са решили да се занимават с тази професия и да уважават и харесват работата си. Няма нищо по-хубаво от това да споделя опита си с другите и да видя как се развиват ден след ден.

Какво обичаш да чуваш от хората от другата страна на бара?

На всеки барман му е приятно да общува с позитивни и разбрани хора, на клиентите им е интересно какво се случва зад бара, както и какво пият и как. Все по-често виждам клиенти, които държат на качеството и ние се стараем да им покажем най-доброто от себе си. Тук е моментът да кажа, че нашата роля е решаваща,

никой не иска да вижда намръщен и арогантен барман, който да развали вечерта.

А какво не?

Има неписано правило, че клиентът винаги е прав, и аз съм съгласен с това правило. И да, има неща, които не обичам да чувам, но ще ги оставя за себе си.

Кой коктейл наистина, ама наистина обичаш да правиш?

Обичам да приготвям свежи и балансирани напитки с качествени и свежи съставки. В днешно време за моя радост се пият все повече и повече коктейли, а именно с коктейлите един барман може да изрази себе си. Всеки може да налее едно уиски, но не всеки може да направи един добър уиски сауър например. Като стана въпрос за коктейл, който наистина обичам да приготвям, ще се спра на комбинацията от висококачествения чаен ликьор TATRATEA 32% заради свежия цитрусов вкус и сладките чаени нотки. Към него прибавяме няколко свежи малини, лимон, сироп от хибискус и малко шампанско за елегантен завършек, вариант на класическия коктейл French 75.

Ако с един коктейл можеш да спасиш света, кой ще бъде той?

Със сигурност коктейлът, който ще спаси света, ще е дайкири.

Всеки го харесва и има безброй варианти да задоволи всеки вкус. Пример, който ни е останал от миналото, е Хемингуей с неговото любимо Дайкири. Може би нямаше да бъде толкова успешен писател, ако не беше отпийнал от този коктейл.

За още свежи градски преживявания се допитахме до…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *