Най-готините места за хапване и пийване в Солун от А до Я (изборът на Go Guide)

Отиваме до Солун!

0 коментара Сподели:

Пресичаме южната граница до най-близката гастро дестинация Солун в търсене на най-добрите места за наслада на душата, а именно местата за хапване и пийване, които лично тествахме. Избрахме места, които се знаят по-скоро само от местните, така че поръчвайте смело, ние черпим… поне с идеите.

GLIKANISOS

Едно от най-популярните места в Солун, което през последните 9 години се е превърнало в енциклопедия на Средиземноморската храна. Артистичният подход на готвачите си личи по тайландските вкусове, с които те експериментират, и не е изненадващо и всяко друго влияние в менюто. Някои от напитките, произхождат от Мексико пък, но дори и те винаги запазват гръцкия си аромат.

BROTHERS IN LAW

Точното място за вкусни хамбургери, кесадии , начос, рапове и храни все в тоя бързооборотен дух. Менюто предлага разнообразни комбинации и от питиета на изключително добри цени. А атмосферата ще направи чакането с една идея по-приятно. Заслжуава си вниманието ти!

MAREA SEA SPIRIT RESTAURANT

Водени от аромата на море, открихме Marea и бяхме абсолютно очаровани. Готиният дизайн на мястото беше първото нещо, което ни направи впечатление, но визуалното величие на мястото, беше издухано от вкуса на нещата, които пробвахме малко след това. Marea е място за прясна риба и морски дарове, за вкусни мезета и божествени вина. Истинска наслада и за най-взискателното небце.

KAZAVITI

Когато искаш буквалн ода преселиш гръцкия дух в себе си, пробвай Kazaviti. Очарователна таверна с жива музика, която няма да ви остави неподвижни. Хората обичат това място и въпреки, че често е препълнено, винаги ще те обслужат бързо и с приятелско отношение.

VASILIKOS

Ако си в центъра и желаеш да пробваш някои традиционни вкусотии, направи си почивка тук. Това е красиво място, което ще те отведе назад във времето чрез своята винтидж атмосфера. Менюто включва рецепти с местни прясно месо и морски дарове, придружени с оригинално раки, раки с мед или най-доброто вино на разумна цена.

PIZZA PLEASE

“Pizza, please!” е това, което всеки си мисли, докато се опитва да се добере до своята поръчка. Тясното пространство предлага големи гастрономически преживявания. Пиците са току-що приготвени и досега никой не им е казвал „Не!“.

ELIA LEMONI

Това местенце във Valaoritou никога няма задоволи напълно нуждата ни да си поръчаме още нещо за хапване. Всичко тук е толковавкусно, че винаги ни се иска още и още, а хапките са само още една и още една. Перфектен край на вечерната ни разходка.

B

Рано или късно все идва време, в което буквалн o си умираш за нещо сладко. Тогава B изкача из зад ъгъла и задоволява тази спешна нужда от захар и живота ти. В изкусната сладкарничка  десертите се творят в различни съвременни и модерни форми, а ароматите, които се  носят са като никои други. Истинска  Бл(е)агословия)!

SEBRIKO

Едно от местата с най-висок рейтинг, оставен от посетители, което спечели любовта ни мигновенно с безупречно обслужване и добре балансирано меню. Тук има какво да намерят и хората, които не харесват моркса храна.

FULL TOU MEZE

Mezze е предястие, традиционно придружено от напитка. "Full tou Meze" е автентично място за запомнящи се преживявания. Чувството вътре е като в домашна изба – рафтове, тежко натоварени със стотици буркани, бутилки зехтин, сушени зеленчуци и много други подробности. Обикновено, но очарователно.

FRUTTI DI MARE

Още едно гастрономическо удоволствие, на което не можем да кажем "не". Концепцията тук комбинира достъпност, качество, естетическа наслада и безкрайно удоволствие от храненето.

ERGON AGORA

Място, посветено на гръцките кулинарни съкровища, внимателно подбрани и опаковани. Това е един от десетките магазини Ергон, който предлага премиум гръцки продукти и деликатеси. Ако искш да си вземеш част от Гърция вкъщи, увери се, че ще се ориентираш до тук.

KRITIKOS

За старанието и любовта, с които се отнася към средиземноморската кухня това място е награждавано многократно. И има причина. Само от миризмата на прясно приготвени морски дарове можеш да си оближеш пръстите, пък няма да говорим какво е, когато ги опиташ. Гарантираме ти, че когато това стане, връщанията ти тук ще са многократни.

MASTIHA MEZE BAR

Модерен таверна-бар, където приятното хранене с приятели и семейство плавно може да прелее в вечерна забава с парти привкус и гръцка музика. Когато си в Гърция е просто задължително да имаш поне една таква вечер, която да ти остави спомени за цял живот.

CLOCHARD

Ако си заобиколен от елегантност, стил и добър лукс, то най-вероятно си в Clochard. Срещите тук със сигурност ще погалят сетивата ти не само с модерния и уютен салон, а и с заслужено прехваленото меню, което ще ти предложат.

KITCHEN BAR

Разположен в стар пристанищен склад, този необичаен кафе-ресторант е едно от задължителните места в Солун. На една ръка разстояние от морето и от всичко, което приготвят готвачите в кухнята.

7 THALASSES

Хората го обичат заради големите порции и винаги прясната морска храна, която е приготвена по начин, за който ще искаш да разкажеш на всички. Поредния ресторант, в който интериорът е наистина въздействащ, а обслужването повече от добро. 7 THALASSES ще те накара да се горееш, че си го посетил.

CAFÉ & BARS

VOGATSIKOU3

Титлата „Най-добър бар в Гърция през за 2016 г.“ прави посещението задължително. Умелите бармани (включително самият собственик) зад дългия бар подготвят неповторимо топ коктейлите, с които е известно мястото. Без необходимост от допълнителни детайли, оставате очаровани от нивото на обслужване, безгрижната атмосфера, вкусната храна и напитки. Добрият бар се разпознава веднага и този определено е един от тях!

BE*

Вдъхновен от най-добрите и изпитани практики в културата на уличната храна и с интериор, съответстващ на изградената концепция с дружелюбност и приветливост. За свежия и жизнен вид на бара спомагат декорациите, подбрани в синьо и жълто, съчетани с модернистични промишлени елементи.

PARATY CAFE BAR

За тези от вас, които са ценители на детайлите, Paraty е райско кътче! Заведението залага на завладяваща декорация,ароматно кафе, дълга винена листа и доста интересни събития от време на време.

TOMS FLAGSHIP

Toms Flagship предлага изключително добро кафе. За доброто настроение и обстановка допринася новата тераса на долния етаж на заведението. С всеки закупен продукт Toms помага на човек в нужда, а това е кауза, в която си струва да се включиш. Наслади се на кафето си, докато същевременно вършиш добро дело!

ESTRELLA

Хората, които не щадят шоколад, са гарантирано щастливи и добри. Тук ще откриеш страхотни вкусотии за закуска и брънч, които ще накарат душата ти да възкликне „Ммм!“. Две неща, които да не пропускаш при посещение: ястието Bougatsan трябва да се опита, а интериорът трябва да се види.

SKY BAR

Лятното пътешествие не би било пълно, ако не посетиш поне един rooftop бар. Не се чуди нито секунда повече – подготвили сме се вместо теб. Sky Bar, разположен в хотел Met, притежава една от онези гледки, предизвикващи реакцията, накратко наречена от нас „О, боже мой!“, или онзи момент, в който дъха и думите ти отсъстват. Потопи се директно в сцена от La dolce vita, докато плуваш и съзерцаваш пристанището от височина.

FRAGILE ROOFTOP BAR

Мястото с главно „М“, на което да прекараш време под слънчевите лъчи, докато отпиваш коктейл и наблюдаваш лежерно околните покриви. Гледката е само едно от многото достойнства на този бар. Основният му чар се корени в липсата на претенциозност. Едно идеално местенце за брънч.

ТHERMAIKOS BAR

В самото сърце на Солун се намира класиката в жанра, или иначе казано – бар Thermaikos, прераснал в символ на града. Със своя непреходен арт дизайн барът успешно привлича хора от всички възрасти, което го превръща място, константно изпълнено с веселие. Вземи маса навън, с гледка към залива Thermaikos по време на залез и се потопи в магията на града.

ÜBERNTOYZ

Открий екстравагантния вкус на дните и нощите в Солун. Къде? Неподражаемия бар Uberdooz, който ще се погрижи да те забавлява, вдъхновява и изпълни с удовлетворение по време на целия ти престой. Прекарай известно време в това необичайно пространство „направено от любов“. Накратко – силни бийтове, промишлено обзавеждане, религиозни символи и някои нереално добри коктейли.

DIZZY DOLLS

Създадено с основна задача да поддържа рокендрола млад, от 1995 г. насам това е едно от най-старите места в района, където можеш да се насладиш на питието си на фона на тежки мелодии и живи изпълнения. Декорацията също е доста впечатляваща, тъй като за тавана са окачени стари мотоциклети. Истинска находка за търсачите на различното сред съвременните популярни места.

SINATRA BAR

Това е място в най-добрия район на града, с чудесна атмосфера, приятелски настроен персонал, разнообразие от вина и коктейли и най-доброто еспресо в града! Можеш да избереш любимия си коктейл от списъка и да се насладиш на прекрасната гледка от неокласически сгради.

PIECE OF CAKE

Скрито, малко, спокойно място, идеално за да избягаш от тълпата за известно време. Тук можеш да се насладиш на ароматно кафе, придружено от къпкейк, превърнал се в запазена марка на заведението. Вечер пий чаша вино, коктейл (на изключително достъпни цени) или бира с избрана от теб домашно приготвена закуска.

HOSTEL 9

Хостел Паралия 9 (Hostel 9) е гостоприемно място, лесно забележимо от името му. Има бар, чийто списък с коктейли е вдъхновен от т.нар. spaghetti westerns – или иначе казано – италианските уестърни от 70-те години на миналия век, и разполага с динамични коктейли, готови да „взривят“ чашата ти.

POCO LOCO

Винаги е добра идея да вземеш нещо сладко или кафе по време на разходката си в централната част на града. Малкото, но очарователно бистро във френски стил, разположено на тиха пешеходна улица, ти предлага точно това. Наслади се на зашеметяващите шоколадови напитки с понички – да ти е сладко!

МОN FRERE

Уютно малко ъглово кафене със сладкиши и великолепно кафе през деня. Опитни баристи, отлични напитки, бял интериор, добри цени, френски стил – представи ли си го вече? При тези условия не е нужно да споделяме факта, че хора от всички възрасти се тълпят пред него и откриването на маса следобед се превръща в задача, подобна на намирането на четирилистна детелина – тук разликата е, че щастието е гарантирано. Плажът и оживените улици остават само на една пресечка разстояние.

Виж къде да седиш на хладно през лятото – баровете с летни градини в София (изборът на Go Guide).

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *