5 крафт бири в халбата на изкусния дегустатор

Wish you were beer!

0 коментара Сподели:

Времето навън вдигна градуса и ние заедно с него. Класиката повелява незабравими мигове по градинки и паркове със светли крафт бири в ръка. Припявайки си Wish You Were Beer, тръгваме на лов за най-новите предложения на пивоварните. За да утолим жаждата на претенциозния дегустатор в нас, се налага да пробваме богата палитра с предложения от течно кехлибарено злато. Някои ни оставят усещане за борова гора, билки, грейпфрут и дори айляшко безвремие ала Hakuna Matata! 

Представяме ти ги по най-примамливия начин в халбата на майския месец… 

ВИТОШКО ЛАЛЕ 

Представяме ти новото Лале, оле. Скоро ще станат цели две години от сбъднатата мечта на Павката и Деян и тяхната крафт пивоварна. Вдъхновени от планината и добавили аромат на лято, смесено с най-добрите съставки и по класическа технология от родното пивоварство, този сезон момчетата вадят чудесен Хмело Лале и Hoppy Weiss, изключително подходящи за горещите дни. Наливай хмело! 

CELIA 

Изключението в нашата селекция прави чешкият безглутенов лагер Celia. Произведена по традиционна рецепта в малка крафт пивоварна край Žatec и спазвайки немските стандарти за чистота и качество, пенливата течност вече може да откриеш и на наша територия. Тайната във вкуса ѝ се крие в отличния климат за отглеждане на първокласен моравски ечемичен малц, жатецки хмел и натуралната газировка. Търси в магазин Farmhopping

BROTHERS BREW 

Hello World. Това ни казват варненските брадъри пивовари Николай и Александър с новия си американски ейл. Светлата нишова бира е скромна откъм алкохол, но щедра на аромати. Отличава се
 с наситен вкус на хмел, тропически плодове, а цитрусовите нотки дават свеж послевкус. Другата магия в бутилка от тях носи името Make coffee great again – стаут с кафе (5,6% алк., 15% плътност). Идеална за тези, които пият от сутринта. 

METAL HEAD 

Tози India Pale Lager се отличава с пивкост и лекота, но ако се отпуснеш с количеството, може да се изстреляш в Негово Величество Космоса. В дъха на бутилката ясно можеш да усетиш свежия аромат на манго, пъпеш, бор, заради които не разбираш как напитката от чашата изчезва. Златистокехлибареният Hop Suey е също толкова харизматичен и с флорални нюанси, но в този лагер е добавена и нотка пикантност за красота. 

ДИВО ПИВО 

Любимият ни мечок излиза от своята бърлога след зимен сън и ни представя летните си предложения в лимитирано количество и с HD качество. Бирата получава името си благодарение на обогатените си аромати, дошли от най-популярните видове хмел Nugget, Cascade и Citra, който всъщност дава цитрусови тропически вкусове на грейпфрут и лайм, толкова подходящи за летния сезон. Класическият вайс е другото им предложение за сезона, което горещо препоръчваме студено. 

Ето и 8 био магазина в София, в които има всичко

А ако си на кафе и чай, ти споделяме къде се крият най-уютните заведения за целта

Какво още и къде се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *