City walk: кв. Лозенец

Маршрут на един от най-обичаните софийски квартали

0 коментара Сподели:

Една от любимите ни дисциплини през този сезон е екстремното обикаляне на градските епицентрове на удоволствието. Там, където има най-висока концентрация на добри ресторанти, кафенета, магазинчета, галерии и други спотове за добре прекарано време.

Този път обаче излизаме от рамките на идеалния център и се отправяме на юг към постоянно развиващия се квартал Лозенец.

 

TEMPERO

В едно от любимите ни кулинарни царства в околието храната се претворява под авторския почерк на шеф-готвачите, които добавят щрихи от азиатската, фюжън и средиземноморска традиция. Sous vide готвенето и грилът с вулканични камъни превръщат всяко ястие в симфония на вкуса, а гарнитурите съчетаваме сами. Чаша от богатата винена или бирена селекция е друга причина да се отбиваме!

ул. „Голо бърдо“ 2

0878 704 470

Виж повече: 3 места за барбекю и грил в София

LA BOTTEGA

Зимната градина на ресторанта под дървената пергола редовно се превръща в пристанище на обедите и вечерите ни. Пицата, пастата, сицилианската скара и предложенията на шеф Спас Павлов дефилират на кокетните дървени маси и будят сетивата ни. От селекцията италиански продукти пък си взимаме за вкъщи.

ул. „Милин камък“ 6 

FEYDOM

Освен че сме мастъри на буйните вечери, обичаме и да имаме удобно местенце, на което да ги настаняваме. Неизбежно влизаме в интериорната Мека на мебелите Feydom. Нагаждайки се към тенденциите в новата глобална култура, смаляваща пространствата, които обитаваме, Feydom ни дават най-добрите алтернативи!

ул. „Козяк“ 31

UMAMI

Също като в традиционните японски градини, където прости форми са комбинирани до пълно сливане с природата, и в Umami се чувстваме в симбиоза с храната и заобикалящата ни среда. Ястията са авторски,приготвени на робата и в хармония с напитките на боговете от богатата винена листа. Сушито пък е доказателство,че за шеф-готвачите в Umami създаването му е изкуство, овладяно до съвършенство!

бул. „Джеймс Баучер“ 100

0884 804 040

Виж повече: Един ден в София – виж какво да правиш

Base Camp

Това е Едем за всички спортисти и уонабита. Облекла, обувки, аксесоари и джаджи за катерене, багяне, колело, водни спортове, парапланеризъм и оцеляване – тук ще намериш всичко за дивата ти страна.

бул. „Черни връх“ 90

True Riders

Един от първите магазини за екипировка и лайфстайл в града, в който има наистина яки неща. Освен че продават стоки за сърф, борд и колоездене, имат собствена лимитирана линия дрехи и правят къстъм колела.

ул. „Голо бърдо“ 5

PADRE

Обичаме да правим маршрути именно заради заведения като това. Ето едно истинско бижу в сърцето на „Лозенец“, скрито между блоковете и от целия свят, за да не губи излишна енергия в показност, а само в най-важното: вкусна авторска храна, от която искаш още и още, и още. А споменахме ли колко е уютно в Padre?

ул. „Червена стена“ 58

LEO’S PIZZA

Кой не знае и кой не е чувал за тенис комплекс „Малеева“ и за уютната и омайваща града с вкусен аромат Leo’s Pizza Trattoria! Прекрасното качество на храната и богатият избор от ястия, който рисува Италия върху небцето ни, са все неща, заради които се връщаме. Добре де, и усмивката на Лео, който държи топла „Неаполитана“!

ул. „Козяк“ 31

CANDY

Candy Club е отправната ни точка за силни парти преживявания. Програмата на клуба е утвърдено успешна и ако не си се вихрил на дансинга тук, ти отнемаме парти значката. Като истински градски хамелеон Candy ще те приласкае и с кулинарни изкушения за обяд или вечеря и ще ти отреди най-доброто място за бизнес среща. Ние си имаме любимо сепаре в зимната градина, където отдаваме чест на класическите коктейли.

бул. „Джеймс Баучер“ 100

088 470 6060

HAPPY

В ресторанта на щастието празникът не е само за небцето, а цялостно изживяване. „Хепи“ ни канят на кулинарно пътешествие към най-вълнуващите дестинации на вкусната храна. Франция, Гърция, Италия или рая на автентични вкусове. Очаровани от разнообразното меню, приветливото обслужване и уютната атмосфера, отбелязваме Happy Bar&Grill като задължителна дестинация в гастрокартата на града.

ул. „Богатица“ 36

0888 181 068

META

Искаш да летиш в Космоса? Достатъчно е да влезеш във флотационната капсула на Meta. Терапията в капсулата за безтегловно плаване ще възстанови тялото и ума ти и ще ти върне баланса!

бул. „Черни връх“ 47

KONCEPT

Едно от най-концептуалните включвания от района на „Лозенец“, където можеш да откриеш от пивка бира, лайв музика и настолни игри през седмицата, до разтърсващи партита през уикендите.

бул. „Никола Вапцаров“ 6

Puzl CoCafé

В инкубатора на новото време стартъпърите се разхождат от кръв и плът, въздухът е наелектризиран от атомите на новия информационен свят. Чаша кафе на върха на града?

бул. „Черни връх“ 47A

City Walk: ул. "Ангел Кънчев"

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *