Панагюрище – романтичните обятия на Средна гора

Приказка за възрожденския дух

0 коментара Сподели:

Бягството от монотонното ежедневие за уикенд на красиво ново място винаги оставя приятна и носталгична емоция в сърцето. И понеже е лято, слънцето се усмихва, дните са дълги, а цяла България е на няколко часа път, те приканваме с една раница да скочиш в колата и да тръгнеш на пътешествие!

Без план или проучване, с малко спонтанност и усмивка тръгваме към Панагюрище.

Прегърнат от Средна гора и пазещ спомена от Априлското въстание, приютил героите му и пламъка на възрожденството, градът обещава да те извади от реалността. Тук романтиката, спокойствието и обятията на гората ще те пренесат в епохата на величествена България.

Красотата на града може да бъде потвърдена от всеки, посетил го някога. Специален е не само заради това, че тук започва Априлското въстание. Панагюрище се развива силно през XIX век като занаятчийски и търговски център.  След потушаването на въстанието обаче е почти разрушен. Това е и причината до днес да са оцелели едва десетина възрожденски къщи. Сгушени в двора на Историческия музей, могат да бъдат видени Джунова, двете Хаджидимитрови и Духовникова къща, както и да се разгледа експозицията на Дудековата къща. Къщата на Райна Княгиня дава възможност да се докоснем до величието на революционните подготовки и бележитата героиня.

Тракийското златно съкровище блести в музея и очаква да заплени всеки, който се загледа в майсторството на изработка.

На спиращата дъха атмосфера на български дух и автентичните запазени места можеш да се насладиш, като отседнеш в едни от най-хубавите хотели в града. Издаваме ти кои са те…

Каменград Хотел & СПА
Панагюрище, ул."Павел Бобеков"№2, +359 879 801 901

Магистралата на лятото ни оставя в непосредствена близост до четиризвездния „Каменград Хотел & СПА“. Той носи уютa, комфорта и практичността, необходими на човек, за да може истински да се отпусне и наслади на почивката си. По-активните посетители на хотела могат да избират от винен туризъм или стрелба с огнестрелно оръжие. Обръщаме внимание на СПА зоната, която да посетиш след дълга разходка из градските богатства на Панагюрище. Водата е минерална, атмосферата – успокояваща, а обслужването няма да те разочарова. Термалната зона

обещава безвремие, лекота на душата и истинско блаженство.

Освен за почивка дестинацията е подходяща за организиране на конферентни събития.

„Каменград Хотел & СПА“ разполага с няколко зали с различен капацитет за изпипано до последния детайл събитие.

За контакти: reservations@kamengrad-th.com / www.kamengrad.thracian-hoteliers.com 

Парк хотел Асарел
Панагюрище, ул."Кръстьо Гешанов" 7, +359 876 808 808

Под скосения си покрив „Асарел“ посреща своите гости с гостоприемие и чувство за дом далеч от дома. Намира се в близост до красивия градски парк, далеч от шума и суетата на града. Дестинацията е повече от подходяща за всякакви събития. Ако ти предстои планиране на сватба – тук ще те посрещнат домакини, вещи в организирането на такива събития. Тържество в Парк хотел "Асарел" ще ти донесе и много бонуси към престоя. Местоположението му предлага уединение и естетически издържан интериор.

„Парк хотел Асарел“ е предпочитана дестинация и за организация на спортни лагери, зелени училища, детски и ученически екскурзии. Просторните зелени площи и възможностите за разнообразяване на децата са налице, а положителните емоции са гарантирани.

За контакти: reservations@asarel-th.com / www.asarel.thracian-hoteliers.com 

Обърни руля, слез от лодката и се изкачи до райските богатства на планинските градове.

Първа спирка – Панагюрище.

А ето и още няколко предложения за забавление на открито.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *