Ново място: Urban Garden Café

Бягство от града в центъра на градa

0 коментара Сподели:

Колко често ти се случва да си кажеш: „Тази сутрин заслужава едно наистина хубаво кафе!“. Не в чаша to-go, с горчива утайка и изпито притичвайки между задръстванията в столицата. Поне веднъж седмично?

Абсолютната противоположност на тази картина

рисуват баристите в наскоро отворилото Urban Garden Café.

Намира се на първия етаж на Grand Hotel Millennium Sofia, което е прекрасна локация за малко спокойствие преди работа. И не си мисли, че гледката е като от първия етаж на блока ти – заради специфичното разположение на сградата гледаш парка от високо! Освен това отварят в 7 – готови да посрещнат и най-ранобудните от нас.

Изкушенията започват с ароматно кафе и висок клас чайове,

но въобще не свършват там. Здравословният фокус на Urban Garden Café проличава в селекцията шейкове и смутита, детокс вода и студено пресовани сокове. Майстори сладкари приготвят на място невероятна гранола без добавена захар, а за обяд може да разнообразиш със свежи салати или сандвичи с домашен хляб, изпечен с любов от „Братя Хлебари“. Художниците в кухнята определено доказват, че здравословната страна на живота може да бъде изключително вкусна.

Цялата тази феерия от аромати и вкусове се допълва от атмосферата на заведението. Стената от мимози, подредени до прозорците, изпращат съзнанието далеч от шума на града, а музиката допълва това усещане. Логото на Urban Garden Café представлява волна птица, разперила криле. Навява чувство за лекота и свобода и е елемент от голямото дърво на живота, което ви посреща в зала, предвидливо отделена за повече усамотение.

Дотогава можеш да напоиш сетивата си с нещо от винената им листа. От нискоалкохолни бели вина, през безалкохолно пенливо вино, чак до „Моет“ и „Дом Периньон“

– погрижили са се да има наздравици за всеки повод!

Сезонните плодове и смути купи са фокус в момента, но няма как да не обърнем внимание на горещия шоколад в менюто. Вариантът с чили, канела и ванилия звучи толкова изкушаващо, че може да те накара да станеш нетърпелив за студените дни, в които снегът навън се трупа, а на теб ти е топло на душата!

Препоръчвам ти още утре да излезеш по-рано от къщи и да се отбиеш на път към офиса, за да повдигнеш вибрациите на деня си. Опцията да прекараш целия си работен ден там също я има, но това зависи от работодателя ти 😉

Тук има 5 кратки четива, с които да запълниш уикенда си.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *