16 ресторанта в София, които те очакват за обяд

Have a bunch for Lunch!

0 коментара Сподели:

Всички уважаващи себе си фуди любители рано или късно влизат в обувките на братята Андре и Едуар Мишлен. И нескромно се превръщат в кулинарни изследователи на добрата храна по обяд. И понеже от Go Guide имаме традиция всеки ден по обяд да търсим най-вкусните местенца, на които всички да хапваме заедно, официално ти позволяваме да препишеш.

Ресторантите с хубави обедни менюта са новият гастрономически наръчник на оптимиста!

Club 1857

Закуската може да е най-важното хранене за деня, но определено обядът е най-вкусната и любима част от него. В сърцето на София, в приятна атмосфера, Club 1857 предлага обедно меню за всеки вкус. Всеки ден от 12:00 до 15:00ч., можеш да избираш от голямото разнообразие на току-що приготвена храна – салата, супа, основно ястие, бургер или вегетарианско ястие.

Специалитетът на заведението е „Шкембе по тиролски“, приготвено по авторска рецепта,

и се съчетава перфектно с бира Forst, която се предлага само тук. За десерт може да се наградиш с домашно приготвен сладолед или с порция автентичен Кайзершмарн, известен още като австрийски императорски палачинки. Ако пък си истински почитател на бирата, с две ръце препоръчваме да дегустираш и емблематичното за Club 1857 „Бирамису“ – тирамису, приготвено с тъмна бира Sixtus с топли нотки на пикантен карамел.

ул. „Сан Стефано“ 22
0876 001 857

Constantinoff Restobar

Фейлетон за крехкото месце и неговото място в обяда на българина: Свинско бон филе с домашно произведен петрохан, с манатарки, печурки и арпаджик, в деми глас сос и пухкаво картофено пюре. Засищащо и богато на вкус класическо ястие, приготвено по нов начин. Не пропускаме и био охлювите от село Българево, Заешкото роле с лучена капама, Веган медальоните от нахут, цвекло и трюфел, с гъби булка и бадемово кремю.

бул. „Витоша“ 31-33
0885 266 566

Hamachi-Ni

Здравословна, прясна и балансирана храна, зареждаща ни с доза вкусно щастие. Бенто бокс е традиционна японска кутия с храна за обяд. А в техния случай – изкушаваща дегустационна комбинация. Опитвайки сезонния им бенто бокс, си подаряваме късче традиция и красота. Тук слънцето изгрява на обяд и галейки ни с топлите си лъчи, ни изкушава с най-добрата храна от съвременната японска кухня.

ул. „Г. С. Раковски“ 179
0884262244

JJ Murphy's

Кулинарната традиция на ирландската кухня минава през любовта към месото, зеленчуците и хляба. Зелето и картофите са особено почитани и тук им отдават нужното внимание в обедните им предложения. Освен с легендарните им овчарски пай, телешки стек и JJ Murphy’s бургер, които да полееш с разнообразни наливни бири, можеш да се стоплиш с червена леща, пиле с картофи, салата и задължителната шоколадова торта с череши.

ул. „Кърниградска“ 6
02 980 2870 

Lili Pham

Европа среща Азия и канят и теб на кулинарно фюжън изживяване. Обедното меню на Lili Pham е увлекателно и това, което го отличава, е, че всеки делничен ден в него включват разнообразни европейски и азиатски предложения – салати, супи и основни. А ако си много гладен – обедният им сет комбинира и трите. Често предлагат и малки порции на азиатските специалитети от ала карт менюто и още на обяд можеш да ги опиташ.

бул. „Цар Освободител“ 8А
0896840507 

MEZZE

Морската храна и морските дарове от гръцкото и Черно море в Mezze ни дават усещането за лято. Всеки обяд морски бриз погалва душата ни насред есен. Обедното им меню е цветно и освен супи и традиционни български ястия с месо и постни, в него всеки ден откриваме и морско предложение – котлет от риба меч на жар, паламуд плакия или морски език на тиган. Рибената им чорба е ароматна, плътна и богата на летни мечти.

ул. „Николай Хайтов“ 12
0898 415 004 

Satsanga

Любимото ни място с вегетариански и вегански ястия е със 100% здравословно меню. Всичко се приготвя на място, като се използват сезонни продукти. За обяд ни примамват с креативните си бургери като този с панирано индонезийско темпе, веган кориандрова майонеза и сладък чили сос с манго. Авторските им десерти, азиатските и европейските ястия са поръсени със Сатсанга любов като за истински приятели.

ул. „Георги Бенковски“ 8
0885 070 443

Scran

В обедното си меню и не само, в Scran пречупват традиционните рецепти и дават категорична заявка за вкусна и интересна домашна храна. Името е абревиатура от Sultanas, Currants, Raisins and Nuts и сега се използва в Обединеното кралство като израз за топла, дълго чакана прясна храна. Предложенията им се сменят всяка седмица, но не и Патешкият дроб върху козунак с дюли. Работят и вечер, а можеш да си поръчаш и за вкъщи.

ул. „Странджа “ 35 

Simple

Храната, нейното споделяне с приятели и хубавото вино в Simple са вълнуващи и по италиански страстни. Отдаваме се на вкусно изживяване с обедни ястия по стари рецепти. Спагети с домати и босилек, Пуешко филе със свежа салата, Телешки дроб с манатарки, Пица с биволска моцарела и тематичните им десерти обогатяват представата ни за италианската кухня.

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 38
0889 248 855 

Wrong Bar

Нищо грешно няма в това да си хапнеш вкусна домашна храна. Традиционните гозби на Wrong Bar са с нестандартно намигване. Всеки ден за обяд имат различни предложения -салати, супи, месни и безмесни ястия, но шкембе чорбата не мърда от менюто. Вегетарианското им с гъба кладница също е феноменално, а такива пукани люти чушлета и домашни питки на скара правят, че ще си оближеш пръстите. Тук може!

ул. „Шейново“ 18
0876 130 666 

Магданоз

Каним те в това легендарно място с домашна кухня на шкембе чорба за нашенска си есен. От цели 22 години в „Магданоз“ подправят гозбите със свежест и топлина като за свои хора. На обяд имат няколко манджички. Пилето с ориз, лазанята и супичката от тиквички ще поглезят стомаха ти. Свинското със зеле се топи в устата, а за пържените им картофи знаят през девет гори в десета, толкова са приказни.

ул. „Дамян Груев“ 28
0899 800 885 

Мерак

За Шкембе чорбата на Мерак се носят легенди. Топлият еликсир се настанява на масата ни в тенджерка и с всяка ароматна хапка желанието ни за живот се събужда. В семейната гостилница си приготвят всичко сами и предимно в пещ на жив огън. Авторските им рецепти са повлияни от балканската кухня, занаятчийската им бира е КУКУРЯК и е произведена в собствената им пивоварна, а за десерт имаме избор от сочни и супер пресни торти от СЛАДЪК МЕРАК.

бул. „Самоков“ 14
0877 801 812

Пърленките

Истинските пърленки, от които не се пълнее. Приготвени от ферментирало два дни домашно омесено тесто, гарнирани по твой избор. Освен тях, акцент са разнообразното обедно меню – всеки ден различно; скарата, приготвена вътре в пещта при много висока температура за кратко време; балканските авторски рецепти и неповторимата занаятчийска бира КУКУРЯК. И за финал – десерт от СЛАДЪК МЕРАК.

ул. „Ген. Радко Димитриев“

0876 858 486

Пънчетата

Историята на „Пънчетата“ започва в морска Арапя, където семейното капанче се превръща в предпочитана кулинарна дестинация. Прeнасят идеята си в София, но залагат на малко по-изтънчено меню, съчетало в себе си модерна българска кухня и авторски предложения. За обяд се засищаме с български традиционни ястия с интернационален туист. Кокосово-зеленчуковото къри е веган предложение, с което се глезим, а такосът – апетитна и гореща феерия за цялата душа.

бул. „Христо Смирненски“ 5
0896 598 555 

Сандвичарника

Представи си прясно изпечен хляб със златиста и хрупкава коричка – последвай аромата му и ще стигнеш до „Сандвичарника“, където можеш да създадеш твоята версия за най-добър сандвич. Можеш да избираш между пълнозърнесто хлебче или бяло със сушени домати и да ги комбинираш с колбаси, сирена и салати. За обяд приготвят две супи, вегетарианско ястие, постна манджичка и две с месо. А за да няма гладни, могат да ги доставят до твоя адрес.

ул. „Иван Вазов“ 12
0890 112 300
бул. „Ал. Стамболийски“ 143
0890 143 111 

Щастливеца

Раки – една преродена стара рецепта от традиционната капанска кухня. Може да се насладиш на божествения вкус на тези пълнени чушки с боб, телешко кълцано месо и краве сирене, поднесени в нежен доматен сос с ароматни мерудии. А ето и още няколко акцента от дневните им менюта – Щастливска кавърма, Друсана сменка с праз лук и зелени доматки, Веган стек с нахут и манатарки – за едни алековски обедни моменти.

бул. „Витоша” 27
02 4411 155
Сан Стефано Плаза (с/у БНТ)
02 441 3344

Още едно ново място в София те очаква тук – Mediterra Restaurant & Wine Bar .

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *