2020: Благодарим и довиждане!

Готови сме да те изпратим

0 коментара Сподели:

2020 прелетя като една от онези редки комети с хиперболични орбити, които наричат „странстващите деца на Слънчевата система“ – буреносно и променяйки завинаги собственото ни гравитационно поле. Преди да направим като Космоса и да изхвърлим 2020 като комета в междузвездното пространство, искаме да споделим с теб добрите новини.

Онези малки и големи неща, които оставиха звезден прах след себе си или просто ни накараха да се усмихнем.

Мисията на SpaceX до Марс

След като на Земята нещата позациклиха, Илон Мъск врътна Марс по показалеца си и избра северните райони на Червената планета за първата обитаема станция. Ние май ще поизчакаме цените на имотите да паднат. 

Виртуални разходки из световни музеи

Прескочихме висенето по опашки само за да подскочим зад група японци и да зърнем онази загадъчна усмивка. Имахме историческия шанс да разгледаме едни от най-прочутите музеи в света!

Shoes Over Pants

И тази година имахме свободата да сме „модерни“: да увием връзките на токчетата около дънките си! Но както казва Йохан фон Гьоте – никой не е така безнадеждно поробен, както онези, които се заблуждават, че са свободни. Мерси.

Мария Бакалова

… която заслужава „Оскар“! Поне това каза Саша Барън Коен за участието ѝ в „Борат 2“. Пътят от Бургас до Холивуд е проправен и вече всички са чували за българката. Най-вече Руди Джулиани (личният адвокат на Доналд Тръмп), който я е и виждал на живо… в хотелска стая… мхм. 

DADABOTS

Хайтек мyзиĸaлнoто дyo е новият музикален Дарвин! С невронната мрежа Јukеbоx дуото накара Фpaнĸ Cинaтpa да изпее Тохіс на Бpитни Cпиъpc. Дано само се разберат за авторските права, че Синатра не е в изгодна позиция. 

BTS Dynamite

Първият видеоклип, който се гледа повече от 100 милиона пъти за 24 часа в YouTube веднага след премиерата му. А за малко повече от 3 месеца видеото мина 650 милиона гледания и с това разби рекорда на Gangnam Style на PSY! Dy-na-na-na, life is dynamite!

„Всичко е прецакано“ от Марк Менсън

Нямаше как новата книга от автора на сензацията „Тънкото изкуство да не ти пука“ да не влезе в чарта. Анализирайки кризите на съвременното общество, във „Всичко е прецакано“ Марк Менсън е рязък като мачете. Нас ни поряза поне няколко пъти…

Together at Home

Мини Instagram live концертите, организирани от Global Citizen и Лейди Гага в подкрепа на Световната здравна организация, показаха най-личната и човешка страна на звездите. Основната идея на изпълненията им беше да спазваме социална дистанция, но да останем заедно. ОМГ, самият Крис Мартин ни пя на уше!

The Great

Десетте епизода на историческата комедия с Ел Фанинг определено разчупиха крепостните стени на сърцето ни. А идеалистично настроената Екатерина ни научи, че за да успееш, първо трябва да детронираш собствените си илюзии. Hazzah!

Дуа Липа снима видео в София

Видеото е към песента Break My Heart. Не е нещо необичайно, но все пак е яко, че е с наши танцьори и екип. То и тя си е почти наша. Ей я къде е Албания.

The Last Dance

Поглед отвътре към шампионската династия на „Биковете“ от Чикаго и история за отбора, променил баскетбола завинаги. Камерата дриблира между съблекалнята, домовете на атлетите и скамейката. А лебедовата песен на великия отбор напомня, че има незаменими хора. И времена, които няма да се повторят.

Електра и Виола

Еднополовата двойка пингви – ни си измъти бебе, след като осинови изоставено яйце в океанографския аквариум във Валенсия. Пингвините супер майки са първата гей двойка в аквариума. А ти очаквай първия гей парад с пингвини.

Berghain стана Studio Berlin

Доживяхме легендарният техно клуб Berghain в Източен Берлин да затвори врати заради пандемията. Бившата елек – троцентрала обаче продължи да дава ток на клъбърите. Макар и като… футуристична художествена галерия! 

Bye!

Тази година търсихме тези думи в Google

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *