Най-обичаните музикални албуми на 2020, опаковани от Spotify

Или какво слушахме през последните 12 месеца

0 коментара Сподели:

Tim Walker

1000 скрийншоти с лични Spotify любимци минаха през очите на интернет с влизането на декември, но не ни се пропускат и всеобщите такива, които класираме тук.

Според платформата това са най-обичаните ѝ албуми за 2020.

Bad Bunny – YHLQMDLG

Плочата се върти по подскоците на пуерторикански парти бийтове, които свалят шапка на миналото и настоящето в регетона. Има парчета, които бихме оплели в описание „музика за асансьора“, но балансът не е лош, когато минем през всички парчета, които имат по-дълбока нотка от прекалено популярния регетон. Bad Bunny действа с размах за втория си албум и може би точно тази причина вее флага на победата за 2020.

5 сериала, но не за гледане, а за слушане 

The Weeknd – After Hours

The Weeknd винаги е бил неуловима и малко мистериозна фигура в музикалното пространство. Определено умее да забива нежни шамари с новите си попадения, защото почти никога не очакваш какво ще се случи. After Hours е сбор от еклектични звуци, които ни връщат към диско светлините на 80-те с добрите си синтове, но някак гангстерски си представяме дрифт гонки и пистолети, докато лирическият герой търси бягство от самотата.

Post Malone – Hollywood’s Bleeding

Post Malone винаги се е отвличал в песните си с типична за него трап меланхолия, която винаги го е отличавала. В този албум ясно личи, че едно време е искал да бъде рок звезда, но в момента прави съчетание, на което никак не се сърдим. Тук се гонят минимум 10 куки, което прави Hollywood’s Bleeding класно LP, в което се срещат имената на Травис Скот, Ози Озбърн и Halsey.

Harry Styles – Fine Line

Албумът е униформа с висока талия и прекалено скъпа риза, която отива само и единствено на вечерни рокли. Балансира перфектно носталгични мелодии, без да звучи изветряло, а тъкмо напротив: той е точно там, където му е мястото. Прави реверанс към шейсетарски и седемдесетарски позиции, но за да звучиш актуално, наистина е нужен подход и няколко литра талант и Хари абсолютно заслужено се добира до четвъртото място в класацията за най-слушаните.

Dua Lipa – Future Nostalgia

Певицата проявява гъвкавост между синтове и диско бийтове. Това определено бихме го сложили на рафта с амбициозни и успешни опити цял албум да влезе под светлините на клубовете, докато носи гордо своя брокат.

А това е, може би, най-добрата музика от 2020

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *