Новият прочит на добрата стара закуска за хора без време

Три рецепти, които можеш да направиш когато и където и да си

0 коментара Сподели:

Сигурно неведнъж си чувал, че закуската е най-важното хранене за деня, но колкото пъти си се опитвал да се събудиш, преди досадният звук от сутрешната аларма да позвъни, толкова пъти си го пропускал. Леглото така нежно те е прегърнало, топлите завивки са обгърнали цялото ти тяло, пазейки те от студения въздух в стаята, а на теб ти е толкова уютно и хубаво, че дори мисълта за пресните пържени филийки на баба не могат да те накарат да напуснеш приказната страна на сънищата.

Всички сме изпадали в подобна ситуация, в която трябва да направим съдбовния избор –

дали да жертваме ценния си сън, за да си набавим нужната хранителна енергия още от сутринта, или да не отворим очи до стотното изключване на вибриращия телефона.

Ние обаче успяхме да намерим решението на тази сутрешна дилема – подготвили сме ти три специални рецепти за бърза, лесна и разбира се, здравословна закуска, която е подходяща както за ранобудните птички, така и за тези, които функционират след настъпването на двуцифрен час.

Приготвени с хранителните миксове на Food Brains, те зареждат батериите ти с всички полезни витамини и минерали, като ти помагат да работиш на 100% чак до обяд, а най-хубавото е, че можеш да им се насладиш навсякъде, по всяко време – в колата, офиса, градския транспорт или дори докато тичаш, за да не изпуснеш метрото. Харесваме ги, защото комбинират удобството на барчетата и сладостта на плодовете с полезните свойства на супер храните. Освен това предлагат разнообразие от вкусове, така че сме убедени, че няма как да омръзнат бързо. А за да е всичко максимално лесно и да не пропускаш закуска повече, от FoodBrains предлагат и абонамент – избраните вкусове пристигат на избрания адрес. 

Десерт за закуска

Един блендер и 2 минути търпение те делят от вкусването на това изкушение. Все някога си се размечтавал да можеш си хапваш десерт за закуска, е ето и решението – банан, рожков, тахан и FoodBrains с банан и кокос обединяват сили и превръщат детската ти мечта в реалност.

Съставки:

1 банан

1 ч.л. рожков

1 пакетче FoodBrains банан и кокос

1 ч.л. сусамов тахан/фъстъчено масло 

Сушените плодове съдържат почти същото количество хранителни елементи като своите първоизточници, но в много по-малък обем. Простите захари в сушените плодове като фруктоза и глюкоза могат да заситят гладa ни за сладко, без да се чувстваме виновни. Затова в рецептите, които ти предлагаме, няма добавена захар, а само сушените плодове от всяко пакетче FoodBrains.

Есен в чаша

Сладостта и чувството за уют и комфорт, което ти доставя домашният ябълков сладкиш на баба, синтезирано в здравословна напитка. Толкова вкусно, че и ти сам няма да си повярваш колко е полезно.

Съставки:

1 ябълка

половин банан

1 ч.л. канела

1 ч.л. джинджифил

1 пакетче FoodBrains кайсия и чиа 

100 мл ядкова напитка/ кисело мляко

Суперхраните са група храни, които са ни необходими за поддържането на добро здраве и балансирано тегло. В основата на всеки един микс са заложени различни суперхрани: чиа, кокос, орехи и хуск. Освен, че са балансиран източник на протеини, въглехидрати, фибри и полезни мазнини, подбраните съставки могат да подобрят нашия ежедневен прием на полезни витамини и минерали като витамин А, калций, магнезий, желязо и други. 

Боровинкова наслада

Тези, които казват, че овесените ядки са безвкусни и напълно са ги отписали от своето меню, определено не са опитвали тази комбинация от горски плодове, FoodBrains с боровинка и мед за сладост. В буркан или в купа, студено или топло, вкъщи или навън, тази рецепта ще се хареса дори и на най-претенциозния критик на храна.

Съставки:

50 г овесени ядки

150 г замразени горски плодове

100 мл прясно мляко

1 ч.л. мед

1 ч.л. ванилия

1 пакетче Food brains червена боровинка и бадем

Суровите ядки като орехи и бадеми, които също са основна част от миксовете, са източници на белтъчини и доставчици на ненаситени мазнини. Те имат свойството да ограничават нивата на вредния холестерол и да подкрепят сърдечно-съдовата система.

Споделихме с теб нашите идеи за сутрешно зареждане и вече трудно ще намериш оправдание за пропускане на закуската.

Гарантираме ти, че деня ти ще започне с широка усмивка и пълен стомах, а ти можеш да работиш на пълни обороти. Ако 10 сутрини с една и съща закуска ти звучи скучно, от FoodBrains предлагат и Original Mix кутия, в която комбинират четирите най-популярни вкуса – Банан и Кокос, Кайсия и Чиа, Синя слива и Коноп, Годжи бери и Стевиа, за различна на вкус закуска всеки ден.

5 плюса на 2020

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *