3 съвета за великолепен живот от Финландия

Страната на горите, езерата и най-хубавата водка знае истината

0 коментара Сподели:

Финландия свързваме с най-високо качество на живота и водката – едноименната наша любима напитка Finlandia, която съвсем неслучайно тази година духа 50 свещички на тортата. Марката се ражда през 1970, като моментално превзема света с безкомпромисно качество и неподражаем вкус. Все пак дестилерията, където вълшебното питие се произвежда, e доста специална. Тя е основана през далечната 1888 от д-р Вилхелм Джуслин и залага на най-важната съставка за всеки алкохол – вода, която в случая е глетчерна, кристалночиста и според жителите на близкото селце Раямаки притежава магически свойства. Финландците разбират от водка, но и от живота като цяло.

Ето три съвета как да живееш по финландски:

Намери своя баланс

Както гласи поговорката във Финлания: „Щастието е нещо мистериозно, което се крие някъде между недостатъчно и твърде много“. Това е и тайната на водка Finlandia – минималистичен дизайн и съвършен вкус, балансиран в традициите на Финландия.

Ако се чудите защо тази държава винаги финишира на върха във всички положителни класации за щастие и доволство от живота, това е отговорът: баланс. 

Не спирай да търсиш

Водка Finlandia се произвежда от златния Suomi ечемик, който расте в най-плодородна почва, окъпан от незалязващо слънце, като така придава на легендарния финландски еликсир отличителен свеж характер. След дългогодишни експерименти технологията е усъвършенствана до последния детайл, а от вече узрелия ечемик до кристалната напитка минават 200 етапа и 50 часа дестилация.

Така е то – неуморният дух води до великите открития.

Запази връзка с природата

Finlandia се създава с помощта на природните ресурси на Финландия, но същевременно се бори активно за тяхното опазване. Компанията е сред световните лидери в екологичните практики и оптимизиране на производствения процес, който сам по себе си е напълно интегриран с природата. Finlandia се създава с биоенергия, а 99,9% от вторичните продукти се използват отново в различни сектори – от преработване на храна за животни до производство на хартия.

Ако искате да научите още за великолепния живот по финландски и за неговата магична напитка, посетете този линк.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *