Коктейлите на лятото според Софийските барове

Освежаващи разкази за охлаждащи напитки

0 коментара Сподели:

Както перата на петела не са в един-единствен цвят, така и напитките, кръстени на опашката му, умеят да изненадват небцето с нови и нови тонове и да се обличат в различни нюанси според сезона. Хващаме се за това и тръгваме на експедиция през някои от по-добрите барове в града, за да попитаме вещите миксолози там какъв е вкусът на лятото, ако го искаш в течна форма.ю

Румен от BAR NATIONAL ни приготвя National Collins:
National Collins е страхотна комбинация от съставки, направо родени за този сезон!

Има някои неща в живота, които просто ти миришат на даден сезон. Лятото е сочен и ароматен, добре узрял пъпеш – като този, който лежи в бутилките домашен сироп на рафта на Bar National. Усещаме го ясно в коктейла във висока чаша National Collins, който ни завърта главите с качествен джин, а после ни ободрява със свежестта на лайма, босилека и балончетата сода.

пл. „България“ 1, 0886 55 22 40 

Ненко от MEMENTO забърква Aperamento Classic:
Перфектният коктейл за after work! Предстартово питие, което е глава първа от библията на хедонистите!

Memento ни сервира лято във винена чаша. Aperamento Classic прилича на огнен залез, в който се къпем на малки глътки удоволствие. За притегателния му цвят се грижи аперитивът Ca`nto Classic, чийто дъх на портокалови корички, розов грейпфрут и битер дават силен кик на останалото в чашата: шампанизираното вино Ca’nto Sparkling върху легло от лед и резени лимон и портокал.

ул. „Г. С. Раковски“ 106/ Централен вход НДК/ бул. „Витоша“ 32

Никос от MOTIF предлага Rainbow GNT:
Ярките цветове доминират през лятото, а от заигравката с тях се роди този коктейл.

Под завитата на полумесец коричка лайм припукват щипещите езика балончета на Fever-Tree Mediterranean тоника. Тази напитка направо плаче да я заведеш на плажа, но и в града се чувства на място. Сътворен от вещите ръце на бармана Никос, този вариант на вечния джин-тоник е песен за сетивата – и заради качествените продукти в чашата, и заради цветния и вкусов акцент на розовия пипер.

ул. „Цар Ив. Шишман“ 24, 0894 334 910

Станимир от TABLES омайва с Combucha Mojito:
Един абсолютно иновативен Mojito туист, който няма аналог в България!

Лятото в Tables е време за експерименти, затова там ни подават коктейл, какъвто гарантирано не сме опитвали досега. Combucha Mojito е любопитен туист на старата класика, в който надушваме ром, мента, маточина и лайм. Вместо сода обаче барманът налива здравословната комбуча, която си правят сами, като оставят онази странна гъба да узрее в смес от зелен чай и каркаде.

бул. „Витоша“ 55Б, 0887 777 802

Божидар от THE COCKTAIL BAR завърта магичния Black Forest:
Всяка глътка от Black Forest е още една стъпка към дебрите на уникалния му вкус…

Всяка глътка от Black Forest ни кара да усещаме екзотичния шепот на дърветата по небцето си. Усещаме и сладките нотки на ягодовия сироп, ликьора от бъз, както и леко тръпчивите щрихи от пресния лимон. Содата приятно газира настроението ни и ние сме готови за нови подвизи на любимия ни градски площад – там, където паветата разказват истории…

ул. „Ангел Кънчев“ 9А, 0887 151 152

Виж кои са забавните герои от сериалите, с които не бихме дружали.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *