5-те места за скачане от скали в морето

tips&tricks как да се погрижиш за нивото на адреналин, така важно за здравето ти

0 коментара Сподели:

Да опознаваш, да пътуваш, да виждаш, да се учиш, да си приключенец и изследовател – това прави живота по-цветен и красив. За да получиш максимална наслада от всички тези преживявания, ти трябва нещо свежо и утоляващо жаждата. Ние те съветваме да пробваш Birell, бира без алкохол. Приготвена по стандартния за бирата метод на ферментация, за да запази естествения бирен вкус, с тази разлика, че Birell не съдържа алкохол, направена е само и единствено от съставки с естествен произход и няма да ти обърка плановете, а напротив – ще те освежи. Четеш тези редове благодарение на Birell и на тяхното мото, че понякога всички имаме нужда от ново и свежо начало.

Като преследвачи на душепомазващи случки тръгнахме по следите на най-приятните места за скачане по Черноморието ни. Чети тези редове с внимание, защото определено е необходимо за този тип преживявания. Обещай си да си внимателен, да не си сам и се увери, че познаваш достатъчно добре възможностите на тялото и реакциите на мозъка ти.

Не подценявай морето, нито вятъра, нито скалите, ама в никакъв случай. Увери се, че всички сте на едно мнение за това приятно прекарване, и се пусни по пързалката на минимализма – вниманието е сила. Така със сигурност ще ти е приятно.

Намерихме тези 5 места, на които можеш да се запознаеш с красотата на морския скок и онова парещо усещане под лъжичката малко преди да отлепиш крака от скалата.

Започваме от север и първата ни спирка е Тюленово. Брегът се намира на няколко километра от Шабла и събира в себе си разнородни занимания – подводно гмуркане, скално катерене, топлещи душата изгреви и кристална морска вода, която поставя основа за вълнуващи скокове. „Великото скачане“ е скоклива инициатива, организирана от смелчаци, бутащи границите си до края. Винаги можеш да се включиш в нея и така ще си сигурен, че не си сам.

Продължаваме на юг и акостираме в Созопол. Добре познат ни като стар другар, този град винаги е бил в сърцата ни. Причината успешно да не обръщаме внимание на тълпите от туристи и да го обичаме такъв, какъвто е. Поставяме акцент на смокините и скалите. Кой не е чувал за скалите на Созопол? Ако не си, разходи се и точно там, в Стария град, ще ги намериш.

Следващата спирка е нос Агалина, а скалите на него са познати като „Германката“. Там е толкова диво и щастливо, че мястото е всеизвестно и привлича хора от всякъде. Скалите са подходящи за скокове от високо, което ги прави малко по-опасни и изискващи внимание и предварителна подготовка.

Варвара е онова малко селце на юг, откраднало съня на всеки, позволил си да се потопи в него. Черните пътища, пожълтелите треви и безкрайният хоризонт са онези три неща, заради които да се върнеш пак там. А „Дарданелите“ са скалите, които обещават хубави спомени, които да те топлят дълго.


Продължавайки на юг, посока Резово, се озоваваме в Ахтопол. Друг любим южен град или Меката на скачачите с ниво А1. Пращаме те на морска обиколка по ръба и някак съвсем естествено тя приключва с фара. А там до него ще намериш скалите, перфектни за първи уроци.

Отново ти напомняме колко е важно да бъдеш сериозен и да проверяваш дълбочината на мястото, от което скачаш, започвайки от по-ниските скали. Пътят нагоре е дълъг и спасение дебне отвсякъде, но вниманието ти е необходимо. Вземи го със себе си.

Когато Балкана също е приключение.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *