Жените, които тичат, променят света

Както се пее - Who run the world - Girls

0 коментара Сподели:

Свежа сутрин, връзваш маратонките, дълбок дъх и старт. Всеки любител на тичането познава пристрастяващото му действие.

Ако си жена, която обича активния начин на живот – майка, любител на спорта или ентусиаст по душа, – ти си нашият човек.

За втора поредна година в центъра на София ще се случи BIODERMA Women's Run –

изцяло женско бягане с благотворителна кауза.

Организатор на събитието е Спортен клуб „Бегач“.

Ако искаш да видиш как повече от 200 усмихнати жени тичат – с деца на конче, с бебешки колички, с готини и оригинални аутфити – и се забавляват, виж видеото от BIODERMA Women's Run от миналата година

В исторически план жените е трябвало да се борят за правото си да бягат наред с борбата за всички други права, а днес те каним всички заедно да се обединим около възможността да подкрепим благотворителната кауза на BIODERMA, да прекараме една готина събота сутрин с много подаръци и тонизиращи преживявания.

Днес в България жените, които бягат в спортни състезания, са едва 30% в сравнение с Европа, където те са 55%. Целта на BIODERMA Women’s Run е да промени тази статистика и да покаже, че бягането може да бъде забавно и е достъпно за всеки.

Дори да не си про бегач, не се притеснявай.

Основната дистанция ще бъде с освежаващата дължина от 3 км. Датата на събитивто е 18 юли, събота, а маршрутът ще бъде със стартова точка НДК по трасето НДК – парк зад музей „Земята и хората“ – НДК.

Освен основната дистанция от 3 км ще има отново и отделно класиране в категория "Мама и аз", където майките се състезават отборно със своите деца на възраст до 12 години, а специално жури от модни експерти ще връчи приз за най-оригинален костюм. Голямата награда може да спечели всеки – на томбола сред всички финиширали ще се раздадат 2 билета до Париж. Победителките (1-во място) в категории 3 км, „Мама и Аз“ и „Най-оригинален костюм“ ще получат продукти BIODERMA за цяла година, а 2-ро и 3-то място ще получат продукти BIODERMA на стойност 200 лв.

Лице на кампанията е актрисата Ирмена Чичикова, която и тази година ще застане зад стартовата линия под №1 в състезанието 

Благотворителното събитие ще дари 20% от събраните такси за участие на сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за кампанията "Заедно сме в училище без граници". 

Регистрацията вече е отворена, а до 5-ти юли цените са преференциални.

Надъхай се за една свежа събота, очакваме те на старта.

А тук можеш да прочетеш за един страхотен конкурс.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *