5 места на морето, на които си мечтаем да бъдем в момента с бира в ръка

Мечтите са безплатни

0 коментара Сподели:

Имаме невероятния късмет да живеем на точно тази територия, където е разположена България. Хем море, хем планини, хем готини жени. Независимо от шантавото настроение на времето, а и на света в последните седмици ние все пак колективно се опитваме да генерираме положителна енергия, така че скоро нещата да се нормализират. Едновременно с това жаждата ни за летни сюжети започна да се увеличава и по този повод решихме да споделим 5 от най-любимите ни локации на нашето море, където да си се представяш сега, но и да посетиш в най-скоро време. А море без студена бира не е море, но

ако идете по Черноморието и не пиете Бургаско, нарушавате стар неписан закон, лично одобрен от видни морски личности като Нептун например.

Добре де, разрешено е да си отвориш една бира и сега у вас, за стимулиране на мечтите за плаж и за да се отпуснеш. Морето е тук.

А ето и нашите предложения:

Иракли

Там, освен че можеш да бъдеш част от едно по-диво преживяване, ще можеш и да се разхождаш така, както майка ти те е родила, и всички са ок с това.

А ако трябва да бъдем честни, изобщо не е лошо понякога да почувстваш природата с цялото си тяло,

още повече далеч от човешката суета и заобикалящите ни технологии. Не е изключено кемпът ви да бъде посетен от диви прасета в някоя част от денонощието, но не се притеснявай – дружелюбни са.

Шкорпиловци

Плажът и горичката до него са в идеалното разположение и пропорции за отлична ваканция. Изгревите там са на високо ниво и силно препоръчваме да се топнеш в морето именно в тази част на денонощието. Камчия е в близост, така че можеш да включиш във ваканцията си и един трип с лодка по реката, въобразявайки си, че си в Амазонка, само дето капитанът се казва бай Пешо.

Градина

Малко ни е тъжно, че така усилено искат да застроят този готин морски спот, където всяко лято са изпити милиони бири. Там е подходящо и за къмпингари новобранци, което е и причината често да бъдат видени такива, което пък малко дразни хората, които ходят там от години. В крайна сметка всички сме отишли, за да прекараме готино и ако има проблем, няма как да не бъде решен след няколко споделени студени бири.

Черноморец

Вместо да отидете на централния плаж, можете да отидете на по-малко претъпкания Вромос, където да се насладите спокойно на почивката си. Задължително трябва да посетите и ресторант „При Томата“, където се стига трудно, има малко маси, но за сметка на това са едни от най-вкусните морски деликатеси, които можете да опитате.

Поради трудната достъпност там няма да срещнете случайни хора и гледката към морето е супер.

Велека

Естествено формираният плаж, където река Велека се влива в Черно море, създава приказна атмосфера, комбинираща различни природни дадености. Продължавайки надолу към Силистар (Силистра е друго) и Резово, също можеш да се насладиш на готини местенца за лятна отмора от натоварения градски живот.

Не успяхме да поберем всички локации, които заслужават да бъдат видени, но се надяваме, че поне малко сме разпалили авантюристичния дух във всеки от вас и тази година, дали както винаги, дали за първи път, ще се насладите на родните плажове.

Но не забравяйте и да пазите природата чиста, за да можем възможно най-дълго да ѝ се радваме.

5 ненужни въпроса, когато всички сме под карантина.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *