5 оръжия в битката с опърничавата коса

Имаш ли тънка и хвърчаща коса?

0 коментара Сподели:

Не знаем дали е възможно на някой да му е кофти, когато косата му изглежда страхотно. Чувството е сякаш можеш да завладееш целия свят, докато нежен средиземноморки бриз развява гривата ти, а на заден фон се чува Бийонсе или някой друг женски идол по избор. За съжаление тези моменти са значително по-малко от тези, в които се чудим кое метеоролочигно условие днес ще вземе решение каква ще бъде стилистиката на фризурата ни. Освен това и възглавницата не помага особено и дори преди да си легнеш да си имала що-годе нещо прилично на главата си, съвсем възможно е да се събудиш с коса все едно се къпеш наистина само в неделя. Не бой се!

Сега ще ти кажем какво можеш да направиш по въпроса.

Необходимият брой измивания

Различните видове коси имат нужда от различна грижа. Например, ако косата ти е по-суха е по-добре да я миеш по-рядко, а съответно по-мазната – по-често.Трябва да се намери златната среда, че знаете каква разправия е всяко измиване. Процедури, стилизации, и после пак си с час закъснение за срещата, защото си чакала бойлера да загрее вода или в процеса на изсушаване всеки кичур се е борел за независимост и е трябвало да го осмиряваш. Честото миене премахва натуралните олиа от главата ни, което не е много яко за нашия скалп. Но ако мислиш, че днес ти е badhairday и нямаш възможност да го поправиш, винаги можеш да я прибереш на опашка и да продължиш с превземането на света.

Виж също и как да се погрижиш за косата си след смяна на сезоните.

Аксесоари за глава

Не само, че в момента диадемите и фибите изживяват своя моден момент, но и наистина са в състояние да ни помогнат дори когато искаме да изглеждаме добре въпреки груповото несъгласие на всеки един косъм от главата ни. Бонус точки носи и фактът, че с

готини аксесоари на главата си можеш да направиш акцент на цялостната си визия,

дори и останалата част от аутфита да е по-обикновена.

Естествени начини за оформяне

В моменти на стилистично отчаяние и желание да впечатлиш момче от класа, което вероятно ползва един продукт за абсолютно целия си „бюти режим“ и вероятно още е с девствен мустак, изправяла ли си си косата с ютия? Радваме се, ако все още имаш коса на главата си. Оставяйки ютията за изначалната си функция да глади дрехи, по-натам всевъзможни преси и маши стават част от процеса на оформяне на прическата. Колкото и да са модернизирани тези технологии, вредата им все още съществува и все по-осезаема с всяко ползване. Има вариант да си я оставяш да изсъхва натурално, но ако след това косата ти ще изглежда като тази на Хагрид в дъждовен ден, можеш вечер, след като си я измила и е още леко влажна, да я навиеш на кичури, прикрепени с фиби. Така като станеш сутринта и ги разпуснеш ще си с готова heat-free прическа!

Виж още и уникалните къдрици на Кристина Маринова.

Подходящи продукти

Добрите продукти за коса са основата на хубавата прическа. Затова и дори да съществуват хиляди опции, от компаниите все още разработват иновативни алтернативи, които да са по-добри от всичко, което съществува досега. Например John Frieda в момента има нова серия от продукти, които да ти помогнат с редица неприятности.

Един от тях – гладката коса – е проблем, който вълнува вероятно цялата женска аудитория, независимо от типа ѝ.

И тези с права, и тези с къдрава искат по-добре оформена прическа без да има косми със собствен характер. Комбинацията шампоан-балсам-изглаждащ крем е по-силна дори и от влагата, придружаваща потоп. Че даже и да си сложиш най-мазния гланц за устни(магнит за косми някак си), няма да имаш повече тези проблеми.

Поддръжка – добър фризьор и гребен

Здравата коса изисква освен добри продукти, също така и добри условия за развитие. Дори когато ползваш най-невероятното комбо от шампоан и балсам, косата ти пак ще има нужда от редовна подстрижка. Гледай да е при някого, който знае какво прави с ръцете си и ножиците му са по-остри дори от тези на Джони Деп в „SweeneyTodd”. Отделно добра четка и гребен ще бъдат полезни оръжия в битката ти с непокорни кичури. В този аспект те съветваме да си купиш един комплект от разнообразни четки, които да ти помагат за различните сюжети на поддръжка.

Разбери и къде са най-добрите фризьорски салони в София.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *