5 козметични продукта, които всеки мъж притежава, но се срамува

Грижата за външния вид е унисекс, но някои мъже се притесняват да си го признаят

0 коментара Сподели:

Половете може да са равни, но мъжкото его все още не позволява на някои крайни мачисти да си признаят, че няма нищо срамно в това да изглеждаш поддържан. Сега не става дума да почнем да се клепотим с коректор и бронзант, но в разумни граници всички ползваме козметика, която технически минава в графа „женска“.

Ето кои са продуктите, които можеш да намериш във всяка мъжка баня, макар и заровени така, че да не се гледат много-много:

Балсам за устни

Дали защото масово се обобщава с народното название „вазелин“ или заради асоциацията с порното, но козметиката за устни е едно от най-срамните неща за притежание и използване от всеки истински мъжкар. Затова стикчето се крие, сякаш е пакет наркотици, и се употребява по сходен начин – само по тоалетните, далече от чужди очи. Ако някой забележи подозрителна хидратация на устните ти, винаги отричаш с „Ядох една мазна баничка, бате“.

Продукти за коса

Истинският мъж ползва двулитрова туба „5 в 1“, която служи за душ гел, балсам, шампоан и паста за зъби. Всяко друга тубичка с течност, която слагаш върху косата си, е нещо женско, гейско, джендърско и като цяло немъжкарско. Не забравяй, че на Балканите да имаш коса е проява на слабост – трябва да си плешив и нула номер като истински гангстер. Ако си съвсем краен квартален играч, си миеш кубето със сапунче за левче.

Виж повече: Сутрешна рутина и грижа за кожата

Аксесоари за нокти

Във всяка ситуация трябва да се замисляш какво би направил най-истинският мъж, когото познаваш.

Преди да посегнеш към несесера, трябва да си зададеш въпроса „Стоичков ползва ли пиличка за нокти?“. Също така да имаш повече от една нокторезачка е съмнително. Най-мъжкото нещо на света е да си режеш ноктите са рамбо нож или да си ги гризеш като диво животно. Всичко друго е неприемливо.

Крем за лице

Единствената грижа за кожата на лицето, която кодексът на българския мъжкар позволява, е маска с алкохол и хидратация с тютюнев дим. Всякакви там антиейдж флуиди с изглаждащ ефект са твърдо не, особено ако са водоустойчиви, хипоалергенни и некомедонни. Бръчките подчертава мъжествеността, грубата кожа е неустоимо секси, а няколко пъпки тук и там само подчертава характера ти. Също така „да се цапотиш по лицето е гейско“. Това е желязна логика.

Пинсета

Космите са нещо страхотно и те трябва да бъдат поощрявани, защото подчертават твоята мъжественост.

В редки случаи обаче палави косъмчета избиват на неочаквани места – в десетката на третата вежда, в ничията земя между брадата и носа, от ушите и прочие отверстия. Тези нахалници се отстраняват с едно-единствено рязко движение с пинсета. Истинският мъж обаче никога не притежава такава, а използва тази на гаджето си, до която се добира чрез хитрост и взлом.

10-те теми, на които българите са най-докачливи

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *