Козметичните продукти, които и мъжете притежават

Грижата за външния вид е унисекс, но някои мъже се притесняват да си го признаят

0 коментара Сподели:
Козметичните продукти, които и мъжете притежават

Mъжкото его все още не позволява на някои крайни мачисти да си признаят, че няма нищо срамно в това да изглеждаш поддържан. Сега не става дума да почнем да се клепотим с коректор и бронзант, но в разумни граници всички ползваме козметика, която технически минава в графа „женска“. Ето кои са продуктите, които можеш да намериш във всяка мъжка баня, макар и заровени така, че да не се гледат много-много:

Балсам за устни

Дали защото масово се обобщава с народното название „вазелин“ или заради асоциацията с порното, но козметиката за устни е едно от най-срамните неща за притежание и използване от всеки истински мъжкар. Затова стикчето се крие, сякаш е пакет наркотици, и се употребява по сходен начин – само по тоалетните, далече от чужди очи. Ако някой забележи подозрителна хидратация на устните ти, винаги отричаш с „Ядох една мазна баничка, бате“.

Продукти за коса

Истинският мъж ползва двулитрова туба „5 в 1“, която служи за душ гел, балсам, шампоан и паста за зъби. Всяко друга тубичка с течност, която слагаш върху косата си, е нещо женско, гейско, джендърско и като цяло немъжкарско. Не забравяй, че на Балканите да имаш коса е проява на слабост – трябва да си плешив и нула номер като истински гангстер. Ако си съвсем краен квартален играч, си миеш кубето със сапунче за левче.

Аксесоари за нокти

Във всяка ситуация трябва да се замисляш какво би направил най-истинският мъж, когото познаваш. Преди да посегнеш към несесера, трябва да си зададеш въпроса „Стоичков ползва ли пиличка за нокти?“. Също така да имаш повече от една нокторезачка е съмнително. Най-мъжкото нещо на света е да си режеш ноктите са рамбо нож или да си ги гризеш като диво животно. Всичко друго е неприемливо.

Крем за лице

Единствената грижа за кожата на лицето, която кодексът на българския мъжкар позволява, е маска с алкохол и хидратация с тютюнев дим. Всякакви там антиейдж флуиди с изглаждащ ефект са твърдо не, особено ако са водоустойчиви, хипоалергенни и некомедонни. Бръчките подчертава мъжествеността, грубата кожа е неустоимо секси, а няколко пъпки тук и там само подчертава характера ти. Също така „да се цапотиш по лицето е гейско“. Това е желязна логика.

Пинсета

Космите са нещо страхотно и те трябва да бъдат поощрявани, защото подчертават твоята мъжественост. В редки случаи обаче палави косъмчета избиват на неочаквани места – в десетката на третата вежда, в ничията земя между брадата и носа, от ушите и прочие отверстия. Тези нахалници се отстраняват с едно-единствено рязко движение с пинсета. Истинският мъж обаче никога не притежава такава, а използва тази на гаджето си, до която се добира чрез хитрост и взлом.

10-те теми, на които българите са най-докачливи

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *