Go Food & Drink Awards: категориите, от които да избереш най-добрите

Най-важното от най-вкусното в града

0 коментара Сподели:

Ако ни следиш, вече знаеш, че тази година стартирахме петите Go Guide Food&Drink Awards. Големите отличници от гастро картата на София събрахме в 16 категории, а на теб разчитаме да отличиш по един във всяка, който най-много заслужава да носи титлата  „Най-добър“.

Можеш да гласуваш за любимите си заведения до 14-и февруари на awards.goguide.bg.

Сега ти даваме още една причина да го направиш – накрая на кампанията един от всички гласували ще спечели ваучер за пазаруване от Fashion Days на стойност 1000 лв.

В следващите редове описваме категориите, в които събрахме тазгодишните Go Guide Food&Drink Awards. Те нямаше да се случат без генералното спонсорство на Takeaway.com.

Няма как да съществуват и без твоето фино небце, което знае кои са най-забележителните постижения на баровете и ресторантите за изминалата година, затова не се колебай да ни удариш едно рамо в избора на най-заслужилите. По време на кампанията ще раздадем и над 60 ваучера за консумация в номинираните заведения. Всичко това с голяма щипка подкрепа от подправки Kotanyi и Easybook.bg.

Best Cafe

Кафе с ясен произход, печено по специална технология и приготвено от професио­нален бариста – това са трите желания, за които сутрин молим всяка златна градска рибка. В София има няколко места, където този процес е спазен до съвършенство. Номинираните в категорията с дъх на кафе ни напомнят, че пътят на коприната понякога е пътят на кафето…

Best Brunch Place

Брънч е любимото време от деня на заклетите градски бохеми. А най-добрия превод на английския неологизъм откриваме на отрупаните със специалитети маси у номинираните в тази категория. Ако и на теб любимото ти парче от деня е времето между закуската и обяда – открадни си го от отличниците в категорията!

Best Pizza Place

A ко щастието имаше меню, щеше да започва с голяма „Неаполитана“!

Най-добрите места за пица в града режат сърцето ни на парчета, защото владеят занаята до съвършенство – от замесването на тестото до получаването на хрупкавата коричка. Италианският шедьовър е компасът, който ни води в тази категория.

И, разбира се, той ни отвежда до правилните места в София.

Best BBQ & Grill House

Властелините на вкусното овъглено месо отново ни събират около своите маси. Там, където добрият вкус няма оправдания, а маринатата на съвършенството никога не свършва. Олимпийците в тази категория са софийските ресторанти с професионални грил-барбекюта, от чиито специалитети ще си оближеш пръстите.

Best Sushi Bar

Те доказват, че често слънцето не само изгрява, но и залязва на изток. Там, където можеш да хапнеш истински шедьоври, изрисувани сякаш от опитните ръце на талантливи калиграфи върху бамбуковата рогозка. Екскурзоводите, които възбуждат вкусовите ти рецептори, са суши майсторите в царствата на номинираните!

Best Sea & Food Restaurant

Oсобено внимателно подбираме бреговете, на които акостираме в градската акватория. Онези, които са пристанища на добрия и автентичен вкус и които не се променят от теченията на времето или инвазията на пиратите. В преследване на добрия морски вкус пускаме котва в местата от следващите страници…

Best International Restaurant

В мултикултурната ни категория си припомняме, че вкусът е като живота – еклектичен, охолен и отвеждащ ни на различни краища от света.

За това ни помагат и претендентите в нея – чуждестранните кулинарни посолства, които правят гастро картата на София цветна, релефна и винаги вълнуваща!

Best Street Food

Улични гастрономи, пилигрими на удоволствие­то, тренд сетъри на стрийт фуд културата у нас – както и да ги наречеш, номинираните в категорията имат запазено паркомясто в сърцата ни. От полето на качествените бургери до тъч линията на още по-любопитните вкусови комбинации – теренът е голям и пикантни изкушения дебнат отвсякъде.

Best Pastry Place

Те рисуват из града с ароматна диря от сироп, ванилия, канела, прясно изпечено тесто и шоколад. В търсенето на негово величество Десерта, поантата на деня или хепиенда на всяко кулинарно приключение стигаме до Сладките къщи. Онези, които правят нов прочит на приказката за Хензел и Гретел. И покрай които дори не ни е страх от вещици – стига да живеят в къщички от хляб с прозорци от захар.

Best New Restaurant

Всеки път когато негово величество Вкусът основе нова колония на гастрономическата карта на София, ни обзема вълнение. Новите места за хапване в града изпълват стомасите ни не само с пеперуди, но и с неопитвани досега кулинарни специалитети, които бързо се превръщат във вкусни градски легенди.

Best Restaurant

Най-добрият ресторант е градски фар в морето на вкуса.

Пристанище на добрия живот, в което си готов да се връщаш отново и отново – дори когато го познаваш като двете си ръце. Той винаги успява да ни припомни, че добрата храна е отношение. Традиция, новаторство, отдаване. Че е една велика история, която пишем заедно. 

Best Wine Bar

Танините на удоволствие­то изпълват гърлата на номинираните в тази категория. И духът на Хедон излиза от тях, за да посрещне аматьори и ценители на напитката на боговете. А ние се превръщаме в малки градски богове всеки път щом усетим горчиво-тръпчивия вкус на времето в чашите си. Добре дошъл в най-добрите винени барове от лозята на града! 

Best Beer Bar

Пътят на кехлибара ни отвежда до претендентите в тази пивка категория, които често се грижат за пяната на дните ни. И ни припомня, че еликсирът със златист оттенък от всички краища на света и запечатан с червения восък на гарантираното качество, е всичко, от което понякога имаме нужда.

Best New Bar

В ибрациите на очакването се засилват с появата на всяка от свръхновите в бар галактиката на града.

За да влязат в орбитата на сърцето ни, са нужни три неща: музика, която събира хората; коктейли, които достигат бреговете на удоволствието; и вайб, който резонира със сърцата ни.

Best Bar

Всеки път когато решим да следваме сърцето си, то ни води до претендентите в тази много любима категория. В крайна сметка кой не обича местата, на които градските Пепеляшки нямат нужда от магия и до които можеш да се добереш не само с каляска, но и с най-обикновена тиква…

Best Night Club

T е са стожерите на софийската нощ, които чертаят маршрута на Dolce Vita. За да проверим кой е „Клубният Едем“, влизаме в ролята на Великия Гетсби. Тръгваме на обиколка из къщите на Хедон, за да проверим откъде минава пътят на парти коприната и къде купонът е най-звезден.

Избери кои са най-добрите барове и ресторанти за 2019 година.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *