3 от най-добрите коктейл барове в София и деветте вкуса на лятото

Забъркахме, опитахме, разказваме

0 коментара Сподели:

3 бара, по 3 коктейла за малко повече от 3 часа – звучи като истински бар кроул, достоен да занимава и най-отегчения турист, но всъщност беше напълно сериозната ни мисия да ви отведем до три от най-добрите места за коктейли в София. Както навярно сте забелязали – коктейлите са ни страст и с удоволствие надничаме и в начините, по които се приготвят. Именно затова този път ви даваме и рецептите – 9 коктейла или 9-те вкуса на лятото. Няма нужда да ги пробвате наведнъж, баровете ще си работят и утре, ние свършихме мръсната работа вместо вас.

Гледайте във видеото:

The Cocktail Bar

Първият бар, който посетихме е 360-градусовият The Cocktail Bar. Тук виждаш всичко и всички, а най-хубавото е, че виждаш и създаването на нови коктейли, интерпретации на истински класики. Такава например е Negroni Delight и Pees 45, в първия случай супер вкусна интерпретация на любимото Негрони, а във втория – много освежаваща и нетипична на класиката French 75. За „десерт“ в Cocktail Bar-а ни сервираха безалкохолен шприц, който обаче по никакъв начин не минимизира удоволствието от консумирането на „истински“ коктейл. 

ул. "Ангел Кънчев" 9А
0887 151 152

5L Speakeasy Bar

В 5L отвориха вратите си за нас или по-точно сами открихме как да влезем в царството на коктейлите, за да ни пренесат чааак в топлите страни. Малко се уплашихме от комбинацията бърбън, червен вермут и мараскино (защото мислехме, че ще бъде прекалено силна), но Ред Хук всъщност се оказа едно истинско течно бижу, което с удоволствие бихме пили, особено когато летните бури се скупчват над града. С Нитидо пък от speakeasy бара ни пренесоха директно на Карибите, където ром Бругал, използван като основна съставка, е традиционна напитка. Третото предложение е истинско изкушение за всички джин любители и е абсолютната черешка в купата на летните напитки. 

ул. "Цар Ив. Шишман" 15
088 401 0205

Спутник

Завършихме обиколката си в Спутник – градския космодрум за коктейлни експерименти – толкова добри, че те изпращат извън орбита. Преди да опитаме "Зелениче“, мислехме, че за да получиш лято в чаша, вътре трябва да налееш вино от глухарчета. Грешали сме – лятото има вкус на зелена чушка, домашно приготвен сироп, магданоз, билки и джин. И тук ахнахме от изненада, когато ни сервираха коктейл "Снежанка“ в… ябълка. Не, не беше отровна, а пълна с магически еликсир, който те пренася директно на мястото, на което искаш да бъдеш. Ако приемем, че то е плажът, то тогава поръчвай "Соц на плажа“ – интригуващата интерпретация на позабравения "Секс на плажа“, в който компания си правят цял ред билки и ароматни шръбове. 

бул. "Янко Сакъзов" 17
0884 982 098

Виж кои са топ 3 брънч местата в София.

Разбери с какво вино да съчетаеш морската храна.

Търсиш модно вдъхновение за лятото? Виж го в нашето видео!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *