5 отличителни черти на програмистите

Ще ги познаеш

0 коментара Сподели:

Програмистите населиха толкова на гъсто родните улици, че вече ги смятаме за отделен градски типаж. Искаме да разбием стереотипа за смотаняка, който е асоциален по подразбиране и прекарва времето си с поглед, забит в компютъра. ITспециалистите еволюираха до съвсем ново ниво. Напълно в реда на нещата е да им отделим няколко реда и да им благодарим за всичко, което правят за нас – поддържат софтуера ни и придават цвят на сивите ни градски улици.

Тук е редно да отбележим, че ITсферата вече далеч не е доминирана от мъжкото присъствие.

Оказва се, че жените, които работят с компютри, са доста яки мацки и долуспоменатите характеристики важат и за тях. А ето ги и отличителните черти, по които да познаеш компютърния труженик.

ОБЛИЧАТ СЕ НЕБРЕЖНО

Програмистът залага предимно на комфорта. Не следи модните тенденции, защото просто не са за него. И като казваме небрежно, нямаме предвид, че не изглежда добре. Понякога именно леко раздърпаният вид придава повече чар. А и честно казано, компютърните труженици държат да бъдат съдени по резултатите на работното място, отколкото по външния вид. Изпъкват с интелект и това им е достатъчно.

ВИНАГИ НОСЯТ ОЧИЛА

Кой не обича секси типаж с големи рамки. Работата с компютър извиква грижа за зрението, затова и нашите ITспециалисти залагат на диоптрите, за да се предпазят от вредното влияние на мониторите. За щастие не ги свалят и когато работният ден приключва.

ВИНАГИ СА ГОТОВИ ДА ТИ ПОМОГНАТ

Всеки от нас си има по някой близък приятел или приятелка, който е факир с компютрите и винаги е готов да удари едно рамо, ако трябва да се преинсталира операционната система или видеокартата не работи и куп други неща, които не разбираме. Те винаги са готови да влязат в компютъра ти (буквално) и да свършат работата вместо теб. Лично аз си имам няколко такива близки приятели и съм адски щастлива от този факт.

КУПОНЯСВАТ ЗДРАВО

Всеки, който прекарва часове пред компютъра, заслужава хубава почивка. Когато компютърният специалист го прави, купонът е сигурен. Раздава се до зори или си угажда с някоя екстравагантна почивка до далечна страна. Така де, заслужил си го е.

ХОДИ НА ГОТИНИ КОНФЕРЕНЦИИ

Независимо в коя сфера си изкарваш прехраната или колко добре се справяш със задълженията си, винаги има какво повече да се желае. Все се намират места, на които да получиш допълнителна квалификация или да се открехнеш за новите тенденции в работния процес. HackConf предлага всичко това, че и повече.

Конференцията ще се проведе на 15 и 16 септември в SofiaTechPark и е предназначена за всички софтуерни разработчици, любители и ентусиасти от страната и Европа.

HackConf се превърна в очаквано събитие за всички в ITбранша и заклетият програмист я очаква с нетърпение, защото му дава шанс да се докосне до 20-те най-добри лектори в света. 18-те лекции са с различна насоченост: от софтуерни разработки до теми от Game индустрията. Освен теоретичната част участниците в конференцията ще могат да се включат и в практическите работилници. Все вълнуващи неща, само програмист да си.

Повече за конференцията, лекторите и темите им можете да откриете тук

Билети за събитието можете да закупите тук

Виж кои са нещата, които създават най-много разногласия в офиса. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *