10 яки криминални сериали за студените дни

Идеалното занимание за есенни дни и нощи

0 коментара Сподели:

Със студеното идват уикендите, през които си седим вкъщи, защото ни мързи да излезем или борим настинка.  Ето 10 криминални сериалчета да ви пазят топло през зимата.

1. Bull

Американската съдебна система използва жури от 12 случайни човека, които да решат дали да пратят някого в затвора.

Главният герой в тоя сериал е психолог, които се е научил да манипулира журито, като им рови във фейсбуците и ги гледа задълбочено.

Помага само на невинните и не се блазни от многото пари на лошите корпорации. Ние се чудим как не му фалира фирмата два сезона, но сериалчето е приятно и всички адвокатки са десетки.

2. Elementary

Шерлок Холмс е хероинов наркоман с богат баща, който нещо му се ядосва и за  наказание го изпраща в Ню Йорк да изтрезнява. Наема му Уотсън (Луси Лу) да го гледа да не се боде. Шерлок малко магически отказва хероина и започва да си гледа кротко пчели и да помага на полицията да разкрива много извратени престъпления без почти никакви улики. По едно време обаче Мориарти започва да прави мизерии и става интересно.

3. Limitless

ФБР са измислили хапче, което те прави супер умен, но ти изпържва мозъка, като го вземеш няколко пъти. Те все пак си го пробват на някакви хора, но някой започва да ги избива и да им краде хапчетата.

Появява се един пич, дето нищо не му става от хапчето, защото един от лошите му дава някаква друга химия.

От ФБР обаче не знаят за лошия и си мислят, че нашият човек  просто е много специален. Взимат го да им работи и го тъпчат с хапчета, за да мисли вместо цялата им бюрокрация. По едно време обаче лошият си иска услуга и главният герой започва много да се чуди как да излъже всички, защото не иска пак да е тъп.

4. Blacklist

        

Реймънд Редингтън е международен престъпник – от тези, дето си имат собствен самолет и правят хора да изчезнат. По едно време нещо му прищраква, предава се на ФБР и започва да им казва за други лоши, които да хванат. По някаква причина много си е харесал една конкретна агентка от ФБР и ги кара да я повишат сигурно защото не му се разправя със чичаци. Става яко, като се разбира, че Редингтън просто иска ФБР  да затворят конкурентите му, за да може да си цъка спокойно.

5. Altered carbon

Има само един сезон, но Нетфликс си знаят работата и е заснет уникално. Действието се развива в някакъв високотехнологичен свят, в който съзнанието на хората седи в една дискета във врата и могат да си сменят телата спокойно.

Някой се опитва да строши дискетата на шефа на фирмата, дето прави клонинги с тунинг, но неговата дискета е качена в клауд.

Шефът обаче се ядосва и си купува дискетата на някакъв древен партизанин, за да намери кой е искал да го убие. Не става ясно какво квалифицира този партизанин точно да разследва престъпления и защо той се навива, но оттам нататък всичко е супер изпипано. Бихме се хванали на бас, че няма да се сетиш кой е убиецът.

6. The good fight

             

Приятен spin off на The Good Wife. Една леля шефка на адвокатска кантора се пенсионира, но затварят пича, дето ѝ инвестира парите, замразяват ѝ всичките сметки и ѝ се налага пак да бачка. Старите ѝ познати се притесняват да я вземат заради политическите ѝ убеждения и тя трябва да се пребори някак пак да има пари. Сериалчето показва добре как Тръмп всява смут на всички нива на политическата система в щатите и се шегува доста премерено с това.

7. Tabboo

            

Том Харди е видял, че кръвосмешението е на мода, покрай Game of Thrones  и си е снимал сериал, в който малко по-готическа версия на самия него от XIXвек иска да прасне сестра си. Звучи странно, но не е за пропускане. Героят на Харди е толкова лош и труден за убиване, че дори лордовете, дето продават роби в Америка, се страхуват от него. Дали ще успее да прасне сестра си, преди да го убият? Гледайте.

8. Quantico

В началото на сериала събират млади патриоти на академия в Куантико да ги учат как да борят терористи.

Те, преди да научат каквото и да е, се онодиха и се изпокараха.

Накрая от ФБР взеха най-хубавите от Куантико да работят там, но те нещо не се справяха, защото избухна една бомба и се разбра, че някой от тях тайно е бил терорист през цялото време. Всички изглеждат еднакво съмнителни, защото не искат да си признаят с кого са се праснали.

9. Blindspot

        

Намират една девойка с амнезия само по татуси в сак за фитнес. Тя държи на бой и има татуирано мъжко име на гърба, но не е от Перник, а просто тия, дето са я отвлекли и нашарили, са супер фенове на някакъв агент от ФБР. Агентът и здравата кака се намират, започват да разплитат мистерията около татусите и да си хвърлят мокри погледи. Кои са лошите и добрите в тоя сериал, е въпрос на гледна точка, но всички ядат яко бой през цялото време.

10. McMafia

Наследник на руска мафиотска фамилия в Лондон се прави на англичанин и си работи в банка, докато не убиват чичо му с тръби. Тогава решава да отмъсти за чичото и да защити останалото си семейство, като използва силите си на супер счетоводител и се сдушва с мафии, които не се имат с чеченците. Името на сериала е малко объркващо, защото в началото си мислихме, че ще става въпрос за шотландската мафия, но после се разбира, че просто чеченската мафия се разпространява по света по модела на Макдоналдс – чрез франчайз.

Виж какъв е вкусът на есента.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *